Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb
Radno vrijeme: PON - PET 9:00-16:00

AZIJA

O Aziji

Azijski kontinent je toliko velik da se njegove granice teško određuju. U samoj Aziji živi više ljudi nego izvan nje. Od nomadskih stepa Kazahstana do frekventnih ulica Hanoia, azijska različitost intrigira putnike već stoljećima.

 

Kada putnik određuje destinaciju putovanja u Aziju mora se prvo zapitati koji njen dio želi doživjeti.

 

Glavna raspodjela kontinenta prema regionalnoj podijeli je na: Sjevernu Aziju (azijski Sibir, Kavkaz i Mongolija); Centralnu Aziju koju većinom povezuju s nomadskim narodima i Putom svile, a obuhvaća Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan i Kirgistan; Zapadnu Aziju kojoj pripadaju zemlje Bliskog Istoka sa svojim pustinjskim bogatstvom Omana, Jordana, Saudijske Arabije. Nadalje, Južna Azija je poznata pod pojmom Indijski potkontinent i tu mislimo na Indiju, Pakistan, Bangladeš, Šri Lanku i Maldive te himalajske države Nepal i Butan. Jugoistočna Azija, uskovitlana je šarena masa naroda koji osvajaju svojom srčanošću i osmjehom gdje su se smjestile države Filipini, Bruneji, Burma, Tajland, Kambodža, Vijetnam i Laos. Na kraju tu je Istoča Azija poznatija pod nazivom Daleki Istok, a čine ju države Kina, Tajvan, Koreja, Japan i Mongolija.

 

Koju god regiju odaberete, od pustinja Bliskog Istoka, planina Kavkaza i Himalaja, do nizina i stepa Centralne Azije, džunglovitih i vlažnih područja Jugoistočne Azije i njenog srdačnog stanovništva, užurbanog Dalekog Istoka od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi pa sve do Indijskog potkontinenta, budite sigurni da vas Azija neće ostaviti ravnodušnim.

Destinacije

Jugoistočna Azija

Centralna Azija

Perzepolis Ltd. © Copyright 2014 - 2018. All rights reserved.

Development: !dea Ltd.

Pin It on Pinterest

Share This