Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb
Radno vrijeme: PON - PET 9:00-16:00

LIBANON

Privatna putovanja

Naslovna » Daleka putovanja » Azija » Bliski istok » Libanon » Privatna putovanja u Libanon

O Libanonu

Libanon, jednako je kontradiktoran i izazovan koliko i šarmantan. Ova majušna mediteranska država na Bliskom Istoku stoji s jednom nogom u arapskom svijetu, dok je drugom čvrsto kročila na Zapad. Kozmopolitanski Beirut, grad koji nikad ne spava i kojeg često s pravom nazivaju Parizom Bliskog Istoka, ostavlja dojam blještavila i raskoši, no samo nekoliko kilometara dalje ulazimo u posve drugačiji svijet kojim i dalje  vladaju bazari i tradicija.

 

Ako ste zaljubljenici u kulturnu baštinu, ovo će za vas biti pravi raj. Gradovi poput Byblosa i Baalbeka, koji pišu svoje pripovijesti još od razdoblja starih Feničana i Rimljana, među najpoznatijim su imenima u drevnoj povijesti. Njihove i brojne druge veličanstvene ruševine i danas svjedoče o izdašnom blagu ove zemlje.

 

Sa svoja četiri godišnja doba Libanon obećava dobru zabavu u svakoj sezoni – od kupanja na zlatnim plažama do skijanja na bijelim snježnim obroncima. Ipak, on je među najsunčanijim zemljama na svijetu pa će vas vremenske prilike rijetko ometati. Ako se to baš i dogodi, spas uvijek možete potražiti u libanonskoj kuhinji koja glasi za jednu od najukusnijih na svijetu.

Privatna putovanja u Libanon

Video

Dojmovi putnika

Općenito o Libanonu

Naziv države: Libanonska Republika
Površina: 10.500 km2
Stanovništvo: 3,72milijuna
Glavni grad: Beirut
Službeni jezik: arapski
Pozivni broj: +961
Vremenska razlika: +1 sat

Hrana

Libanonci imaju odličnu i nadaleko poznatu kuhinju.

Piće

U Libanonu se preporučuje piti flaširana voda premda je voda iz pipe u Beirutu pitka.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije prisutna. Više informacija o potencijalnim mogućim zaraznim bolestima možete pronaći na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Libanonska funta; 1 USD = 1506.50 LBP, 1 EUR = 1770.36 LBP (kolovoz 2017.)

Novac

Sa sobom ponesite dolare jer ih primaju svugdje. U skupljim restoranima, hotelima i trgovačkim centrima cijene često i izražavaju u dolarima. Dobro je da sa sobom ponesete manje denominacije dolara (1, 20 i 50) jer ćete razne usluge moći plaćati u dolarima. Mijenjajte manje iznose novca jer ćete LL uglavnom koristiti samo za napojnice i eventualne vožnje taksijem. Bankomati primaju većinu kartica i moguće ih je naći posvuda.

Viza

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. U putovnici ne smije biti Izraelska viza, niti se preporučuje spominjati ako ste tamo bili.

Odjeća

Preporučujemo slojevitu “casual” odjeću i poneki lijepi komad robe za možebitne večernje izlaske u Beirutu.

Klima

Klima u Libanonu je umjerena mediteranska, s toplim i suhim ljetima te hladnim i kišnim zimama. Godišnje u prosjeku imaju oko 300 sunčanih dana, dok je siječanj najkišniji mjesec u godini. Zime su hladnije, no za naše pojmove ugodne, s prosječnom temperaturom oko 15 stupnjeva, osim u gorju koje primi dosta snijega. Putovati se može tokom cijele godine, no najbolje vrijeme je proljeće (ožujak do svibanj) i jesen (rujan do studeni).

Električna energija

Koristi se napon od 220 Volti i utičnice su kao kod nas.

Mobilni telefoni i Internet

Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Libanonom. Internet je dostupan gotovo svugdje.

Perzepolis Ltd. © Copyright 2014 - 2018. All rights reserved.

Development: !dea Ltd.

Pin It on Pinterest

Share This