Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb
Radno vrijeme: PON - PET 9:00-16:00

ŠRI LANKA

Privatna putovanja

Naslovna » Daleka putovanja » Azija » Južna Azija » Šri Lanka » Privatna putovanja na Šri Lanku

O Šri Lanci

Beskrajne plaže, bezvremenske ruševine, gostoljubivost, slonovi, valjanje valova, panoramski vlakovi, poznati čaj i ukusna hrana čine Šri Lanku neodoljivom.

 

Malo je mjesta s tako dugačkom listom UNESCO-ve svjetske baštine smještene na tako malenom području. Šri Lanka nudi više od 2000 godina povijesti koju možete istraživati na drevnim mjestima, uz obilje lijepih detalja koji okrunjuju legendarne hramove i stare gradove. Neka su mjesta skrivena u špiljama ili usjecima na istaknutim vrhovima pa se nekad čini da se Šri Lanka skriva pred nosom putnika.

 

Blistavo bijele i često neobuzdane plaže okružuju otok tako da, bez obzira gdje se nalazili, u blizini ste pješčanog dragulja. Kad ste spremni pobjeći od tropske klime obale i nizina, krenite prema brdima prošaranim zelenim čarima. Plantaže čaja i šumoviti vrhovi pozivaju zaljubljenike u šetnju, trekere i one koji ih samo žele vidjeti kroz spektakularne vožnje vlakom.

 

Povijest, kultura i prirodne ljepote. Ovaj zeleni raj je jednostavno spektakularan i budite sigurni da će vam se uvući pod kožu.

Privatna putovanja na Šri Lanku

Dojmovi putnika

Općenito o Šri Lanci

Naziv države: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Površina: 65.600 km2
Stanovništvo: 19.6 milijuna
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda.

Zdravstvene informacije

Nisu potrebna. Predlažemo da se prije putovanja o trenutnoj situaciji detaljnije posavjetujete sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo. Više informacija možete pronaći i na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Šrilankanska rupija (LKR); 1 USD = 153.10 LKR; 1 EUR = 179.99 LKR (kolovoz 2017.)

Novac

Sa sobom možete ponijeti gotovinu (dolare ili eure), no vodite računa da su novčanice novije. Od kreditnih kartica koriste se Visa i MasterCard, a na mnogim mjestima i American Express. Bankomati u velikim gradovima uglavnom ne prihvaćaju međunarodne kartice, a turistički centri upozoravaju na plaćanje karticama zbog potencijalne pronevjere.

Viza

Potrebna. Naručuje se preko web stranice, a može je naručiti sam putnik ili agencija.

Privatno putovanje na Šri Lanku - Sjever i Istok

Odjeća

Preporučujemo da ponesete laganiju garderobu (kratke hlače, suknje, prozračnu odjeću), ali svakako ponesite i nekoliko komada toplije odjeće (pulover, laganiju jaknu) za središnje brdsko područje. Kišobran ili kišna kabanica također neka vam se uvijek nađu pri ruci. U hramove se ne smije ulaziti u kratkim hlačama ili kratkim suknjama pa to imajte na umu kad vam je na programu razgledavanje hramova.

Klima

Šri lanka ima tropsku klimu – toplu i vlažnu kroz cijelu godinu. U toku godine pogađaju je dva monsuna: u zapadnom i južnom dijelu zemlje kiše padaju od svibnja do rujna, dok su sjeverna i istočna područja kišna od listopada do siječnja. Godišnja prosječna temperatura u Colombu i obalnim nizinskim predjelima iznosi 27 stupnjeva, u Kandiju (500 metara nadmorske visine) 20 stupnjeva, a u području Nuware Eliye (1889 metara) iznosi umjerenih 16 stupnjeva. Najbolje vrijeme za putovanje po zapadnoj i južnoj obali te po središnjem gorju je sušno razdoblje od prosinca do ožujka. Razdoblje od travnja do rujna najpogodnije je za istočnu obalu te sjeverni dio otoka (uključujući i antičke gradove). Tokom cijele godine središnje gorje nešto je hladnije od ostatka zemlje. Kiše su uobičajene u toku cijele godine pa je kišobran uvijek koristan.

Električna energija

Potrebno je nositi adapter jer se koristi utičnica s tri rupe.

Perzepolis Ltd. © Copyright 2014 - 2018. All rights reserved.

Development: !dea Ltd.

Pin It on Pinterest

Share This