Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb
Radno vrijeme: PON - PET 9:00-16:00

ARGENTINA I BRAZIL

Od ledenjaka do tropskih obala

11 dana

Privatno

AR-BR-18-11-P

Cijena od: 12.990 kn + avio karta

Naslovna » Putovanje » Amerika » Argentina » Od ledenjaka do tropskih obala

Najbolje vrijeme za putovanje: od rujna do lipnja

Program je moguće prilagoditi vašim željama.

O putovanju u Argentinu i Brazil

Ovo putovanje savršeno kombinira različite aspekte Južne Amerike. Polazeći od glavnog grada Argentine, Buenos Airesa, otkrit ćemo velik i užurban grad s puno različitih atrakcija i doživjeti famozni Tango Show! Nastavljamo za Patagoniju gdje ćemo posjetiti nevjerojatan glečer Perito Moreno, UNESCO-ov dragulj, koji će nas impresionirati svojom nevjerovatnom ljepotom. Slijedeća postaja su svjetski poznati slapovi Iguazu u graničnom trokutu Brazila, Argentine i Paragvaja, sa svojih 275 različitih slapova. Putovanje završavamo u razuzdanom Rio de Janeir,u koji ima sve od zelenih brežuljaka do prelijepih uvala, otoka i bijele pješčane plaže koje se protežu duž cijelog grada.

Cijene putovanja

12.990 kn + avio karta

od rujna do lipnja

13.890 kn + avio karta

od rujna do lipnja

*rezervacija putovanja je informativnog karaktera te ne predstavlja obavezu

*ukoliko trebate informacije vezane uz ovo putovanje prije rezervacije željenog termina, kliknite ovdje i kontaktirajte nas

Što je uključeno

 • sav smještaj u hotelima s 3 ili 4 zvjezdice (prema odabiru)
 • prijevoz prema programu
 • navedeni obroci
 • razgledavanja i ulaznice prema programu
 • lokalno vođenje na engleskom
 • jamčevina

Što nije uključeno

 • zrakoplovne karte za međunarodne i unutarnje letove (oko 1.600 eura po osobi)
 • obroci koji nisu navedeni te pića uz obroke
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: na upit
 • napojnice
 • osobni troškovi

Plan puta

Dan 1: Zagreb - Buenos Aires

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Buenos Aires. Transfer do hotela i noćenje.

Dan 2: Buenos Aires (D, V)

Nakon doručka zaputit ćemo se u obilazak Buenos Airesa, poznatog kao „Pariz Južne Amerike“. Razgled ćemo započeti obilaskom avenije de Julio 9, jedne od najširih avenija na svijetu, gdje se smjestio Obelisk – simbol grada. Zaustavit ćemo se na glavnom trgu – Plaza de Mayo gdje se smjestila predsjednička palača, poznata pod imenom Casa Rosada, veličanstvena Metropolitanska katedrala sa svojim nevjerojatnim neoklasičnim pročeljem te mauzolej nacionalnog heroja, generala San Martina. Posjetit ćemo i trgove San Martin, Alvear i Plaza del Congreso te važne avenije poput Corrientesa i Av. De Mayo. Zaustavit ćemo se na važnim dijelovima grada kao što su La Boca, San Telmo, Palermo, Recoleta i najmodernije: Puerto Madero. U večernjim satima odlazimo na tradicionalnu argentinsku večeru uz Tango show.

Dan 3: Buenos Aires - Calafate (D)

Nakon doručka transfer do zračne luke i let za Calafate. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Dan 4: Calafate (D)

Nakon doručka zaputit ćemo se na cjelodnevni obilazak glečera Perito Moreno, jednog od UNESCO-ovih dragulja. Na putu prema parku saznat ćemo ponešto o važnosti ovog prirodnog fenomena, a po dolasku u park uživat ćemo u pogledima na ljepote koje nas okružuju. Malo ćemo se voziti, a zatim i prošetati putovima koji pružaju lijepe vidike na glečer i prizore odlamanja komada leda. Krajem dana autobusom ćemo se vratiti u hotel.

Dan 5: Calafate - Iguazu (D)

Transfer do zračne luke i let za Iguazu. Smještaj u hotel i noćenje.

Dan 6: Foz do Iguazu (D)

Nakon doručka u hotelu, posjetit ćemo brazilsku stranu slapova Iguazu. Slijedeći šetnice koje graniče s kanjonom rijeke Iguassu, uživat ćemo u pogledu na stotine malih slapova. Na kraju ove staze stići ćemo ispred golemog i impresivnog Đavoljeg grla, najsnažnijeg i najmoćnijeg slapa. Uživat ćemo u prskanju vode sa slapova dok se oko nas stvara mnoštvo duga. Uz nadoplatu nudi se mogućnost vožnje brodom kroz slapove ili vožnja helikopterom iznad slapova. Po razgledu povratak u hotel i noćenje.

Dan 7: Foz do Iguazu - Rio de Janeiro (D)

Transfer do zračne luke I let za Rio de Janeiro. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Dan 8: Rio de Janeiro (D)

Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet na planinu Sugar Loaf (Šećerna Glava). Prva stanica je planina Urca s prostranim područjem za razgledavanje koje nudi mogućnost uživanja u restoranu na vrhu planine. Na planini Šećerna Glava imat ćemo prekrasan pogled na Rio, plažu Copacabana, uvalu, okolne planine, otočiće u oceanu, most Niteroi i kip Krista na planini Corcovado. Nakon spuštanja žičarom, nastavljamo obilazak središnjih dijelova starog grada Ria, gdje se možemo diviti starim crkvama, samostanima, glavnoj gradskoj katedrali te zgradama u kolonijalnom stilu.

Dan 9: Rio de Janeiro (D)

Nakon doručka krećemo u obilazak grada. Dolaskom na stanicu, vlakom ćemo se odvesti kroz džunglu na vrh brda Corcovado. Tokom vožnje uživat ćemo u spektakularnim pogledima na šumu Tijuca, u kojoj žive majmuni i druge egzotične životinje i ptice. Na vrhu Corcovada, na nadmorskoj visini od 700 m, stat ćemo ispred svjetski poznatog simbola Rio de Janeira – Kipa Krista Iskupitelja (38 m) koji je izgrađen 1931. godine. S vrha Corcovada pruža se prekrasan panoramski pogled na grad i okolicu, kao što su most Niteroi, zaljev Guanabara, botanički vrt, stadion Maracana i planina Sugar Loaf.

Dan 10: Rio de Janeiro - Zagreb

Transfer do zračne luke i let za Zagreb uz presjedanje.

Dan 11: Zagreb

Dolazak u Zagreb ovisno o redu letenja.

Galerija

Video

Općenito o Argentini i Brazilu

Naziv države: Argentinska Republika
Površina: 2.766.890 km2
Stanovništvo: 39.1 milijun
Glavni grad: Buenos Aires
Službeni jezik: španjolski
Pozivni broj: +54
Vremenska razlika: -5

Hrana

Stjecajem okolnosti, argentinska kuhinja se razlikuje od kuhinja ostalih zemalja Latinske Amerike. Njihova nacionalna kuhinja je zanimljiv mozaik vrlo jednostavnih i vrlo ukusnih jela koja, osim u prehrani domorodaca Indijanaca, svoje korijene uglavnom vuče iz Europe. Zahvaljujući brojnim doseljenicima, razvijala se pod snažnim utjecajem europskih kuhinja, prvenstveno talijanske i španjolske, ali i francuske i njemačke. Argentinci konzumiraju velike količine govedine, a Asado (argentinski roštilj) istinski odiše nacionalnim identitetom.

Piće

Voda je pitka, no uvijek je dobro prije provjeriti. Preporučujemo konzumaciju flaširane vode za svaki slučaj.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, no za pojedina područja preporučuju se tablete protiv malarije. Za detaljnu mapu rasprostranjenosti malarije posavjetujete se sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili provjerite na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Argentinski peso (ARS) 1 USD = 17.5 ARS, 1 EUR = 20.61 ARS (listopad 2017.)

Novac

Gotovinu možete razmijeniti u svim bankama i mjenjačnicama. Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare ili eure. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Amex, Diners, Visa i Mastercard. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Viza

Nije potrebna.

putovanja u Argentinu - Sva naša putovanja

Odjeća

Argentinci prate najnovije modne trendove pa ćete u gradovima možda osjetiti potrebu da se lijepo obučete, posebno za večernji izlazak. Izvan urbanih sredina prevladava casual stil. Ponesite udobnu odjeću i obuću za razgledavanja u gradovima i prirodi te obratite pozornost da su godišnja doba u južnoj hemisferi suprotna od europskih.

Klima

Zbog svoje veličine i geografskih obilježja, Argentina nudi širok raspon klimatskih tipova kroz četiri godišnja doba: zimu (lipanj-kolovoz), proljeće (rujan-studeni), ljeto (prosinac-veljača) i jesen (ožujak-svibanj). Ljeto je najtoplije i najnepovoljnije godišnje doba u većini zemlje, osim na području Patagonije, gdje ljeti traje najsušnije razdoblje. Zime su obično blage na sjeveru, umjerene u središnjem dijelu i hladne u južnim dijelovima zemlje, gdje je čest mraz i snijeg. Proljeće i jesen su prijelazna godišnja doba koja u pravilu nude blage vremenske uvjete.

Električna energija

U Argentini se koristi napon od 220 volti, 50 Hz, a utičnice imaju tri rupe. Ispravljač je potreban.

Mobilni telefoni i Internet

Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Argentinom. Internet je dostupan svugdje, no na nekim mjestima može biti nešto sporiji.

Naziv države: Savezna Republika Brazil
Površina: 8 514 877 km2
Stanovništvo: 207.3 milijuna
Glavni grad: Brasilia
Službeni jezik: portugalski
Pozivni broj: +55
Vremenska razlika: -5

Hrana

Brazilska je kuhinja spoj tri različite kulture: starosjedilaca Indijanaca, portugalskih osvajača i afričkih robova koji su radili na poljima šećerne trske. Uz te tri etničke skupine, na kuhinju Brazila utjecali su i brojni imigranti. Rezultat je spoj namirnica Novoga i tehnike kuhanja Staroga svijeta. Svaka brazilska regija ima svoje specifičnosti i namirnice koje se mogu samo tamo pronaći, dok su drugi specijaliteti i jela dio uvriježenog brazilskog identiteta. Na sjeveru se uglavnom konzumiraju morski plodovi i tropsko voće, u srednjem i zapadnom Brazilu rasprostranjeni su ribolov i lov, te najfiniji specijaliteti od divljači i riječne ribe, na jugoistoku kuhinja se bazira na grahu, govedini, svinjetini, kukuruzu i sirevima dok se na jugu tradicionalno konzumira meso, grill, proizvodi na osnovi pšenice, zeleno lisnato povrće, mliječni proizvodi.

Piće

Voda je u gradovima uglavnom sigurna za piće. Ipak preporučujemo konzumaciju flaširane vode za svaki slučaj.

Zdravstvene informacije

Obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, a za veliki dio teritorija preporučuje se korištenje tableta protiv malarije. Preporučujemo da se za detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili provjerite na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Brazilski real (BRL) 1 USD = 3.23 BRL, 1 EUR = 3.82 BRL (listopad 2017.)

Novac

Gotovinu možete razmijeniti u svim bankama i mjenjačnicama. Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare ili eure. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Visu i Mastercard, a Amex i Diners rjeđe izvan velikih gradova. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Viza

Nije potrebna.

Odjeća

U urbanim sredinama Brazila naći ćete mnoštvo žarkih boja i veselih kombinacija, dok taj stil prelazi u malo konzervativniji izvan gradova. Ponesite udobnu odjeću i obuću za razgledavanja u gradovima i prirodi te obratite pozornost da su godišnja doba u južnoj hemisferi suprotna od europskih.

Klima

Zbog golema prostora klima Brazila je vrlo raznolika, od ekvatorske preko tropske do umjerene. Pod utjecajem tople Brazilske struje jugoistočna obala i primorje imaju vlažnu i vruću klimu. Na Brazilskom visočju ljeta su svježija, a godišnja je količina oborina manja. Samo na krajnjem sjeveroistoku Brazilskoga visočja godišnja je količina kiše vrlo mala. Nizina Amazone ima pretežno ekvatorsku klimu, s podjednako raspoređenom količinom oborina tijekom cijele godine. Srednja godišnja temperatura iznosi posvuda, osim na krajnjem jugu, više od 20 °C. Na jugu je srednja godišnja temperatura 14 do 23 °C, a polarne zračne mase s Antarktika zimi uzrokuju oborine, ponekad i u obliku snijega.

Električna energija

U Brazilu se koristi napon od 127 i 220 volti, 60 Hz, a utičnice imaju tri rupe. Svakako ponesite adapter.

Mobilni telefoni i Internet

Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Brazilom. Internet je dostupan svugdje, no na nekim mjestima može biti nešto sporiji.

Perzepolis Ltd. © Copyright 2014 - 2018. All rights reserved.

Development: !dea Ltd.