Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb

+385 1 55 77 550 info@perzepolis.hr |

Naša priča

Priča Perzepolisa započinje slučajnim susretom strastvenih putnika u Iranu. Prije nekoliko godina, Ivona je krenula na putovanje kako bi napisala knjigu o prelijepom Iranu. Kada nitko nije išao u Iran ona je odlučila da joj je tamo najljepše. Iran joj se zavukao u srce. Napisala je dosta članaka i putopisa o svojim putovanjima no stalno se vraćala Iranu o kojemu je počela pisati knjigu. Tamo je srela Mohammada koji se dugi niz godina bavio vođenjem putnika po Iranu. Njegova putovanja su bila uvijek ˝off road“. Volio je pokazati ljudima drugačiji Iran i organizirati rute izvan utabanih staza. Ivona je našla svoju srodnu dušu.

Kako su oboje godine i godine proveli na samostalnim putovanjima, rodila se zajednička ideja da svoju ljubav prema novim doživljajima pretvore u životni poziv. 2007. godine je nastala Perzepolis putnička agencija za daleka putovanja.

Želja za drugačijem doživljaju putovanju dovela je do stvaranja putovanja koja imaju izabrane rute, nisu klasična ili uobičajena. Da, vidjeti ćete klasične lokalitete, no iz ugla iskusnih vodiča i putnika koji poznaju destinaciju. Nećete biti promatrač sa strane već ćete imati priliku približiti se lokalnoj zajednici i vlastitim iskustvom upoznati njen način života. Možda ćete danas noćiti pod vedrim nebom, mongolskim jurtama, afričkim kolibama ili iranskim gostinjskim kućama, a možda ćete sutra odsjesti u luksuznom hotelu. Jedno je zajamčeno; doživjeti ćete destinaciju kakva je ona uistinu, bez uljepšavanja, sa stvarnim ljudima i njihovim životnim pričama.

U proteklih deset godina okupili su oko sebe tim iskusnih vodiča i partnera koji dijele istu ljubav i strast prema putovanjima. Ljepota osmišljenog programa  je u vođenju manjih grupa, kojima je lakše ispuniti želje, promijeniti tijek putovanja ili vidjeti nešto više. Male grupe putnika se lakše uklope u destinaciju a lokalno stanovništvo ih rado ugošćuje u svojim domovima razmjenjujući kulturna i gastronomska dobra.

“Naši putnici su prepoznali kvalitetu ponude i stručnost na putovanjima gdje je bitan istinski doživljaj destinacije i avantura koju žele ponoviti te se svake godine vraćaju sa novom destinacijom koju žele posjetiti.”