Putnička agencija Perzepolis d.o.o. | Bauerova 11, Zagreb

+385 1 55 77 550 info@perzepolis.hr |

Odgovorno putovanje

Kako možete biti odgovoran putnik?

Za putovanje je potrebno odlučiti se na vrijeme kako bi imali dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu.

Preporučujemo da se za putovanje prijavljujete nekoliko mjeseci ranije jer to i nama omogućuje da vam lakše garantiramo putovanje i pružimo kvalitetniju uslugu.

Prije putovanja provjerite valjanost putnih isprava, za rezervaciju avionske karte bitno je dati ime i prezime koje se nalazi u putovnici.

Prije nego krenete na putovanje, važno je naučiti što je više moguće o zemlji u koju putujete- o religiji, vrijednostima, običajima i raznim pravilima koje imaju.

Obratite pozornost na primjereno ponašanje, stil odijevanja i govor tijela. Naučite pokoju riječ i ne oklijevajte ih koristiti. Četiri čarobne riječi (hvala, molim, izvoli, oprosti) i iskren osmijeh, pomažu razbiti led. Nosite primjerenu odjeću za vrijeme posjeta vjerskim mjestima kao izraz poštovanja prema drugim kulturama i religijama.

Pitajte za odobrenje ako želite nekoga slikati, slobodno se ponudite poslati kopije ako možete. Odnosite se prema okolišu kao kod kuće, ne uništavajte važne lokalitete i nalazišta, ne ostavljajte smeće iza sebe, ne odnosite suvenire koji bi trebali ostati na nalazištima.

Potičite lokalno gospodarstvo kupnjom suvenira, unikatnih rukotvorina malih obrtnika.

Cijepite se i posjedujte potvrde i dokumente o cijepljenju za putovanje u zemlje za koje je ono potrebno prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije

Pridržavajte se kućnog reda u ugostiteljskim i smještajnim objektima kao znak poštovanja prema domaćinima.