Kenija

Kenija

Naslovna » Afrika » Kenija

Putovanja u Keniju

Prostrane savane prošarane golemim stadima divljih životinja. Snježne planine na ekvatoru. Plemena koja donose dušu i boju zemlji. Dobrodošli u Keniju. 

Kada pomislite na Afriku, vjerojatno pomislite na Keniju. To je usamljena akacija okružena horizontom koji se proteže u vječnost. To je snježna pokrivenost planine gotovo na ekvatoru u vidokrugu oštrih pustinja. To je blistava obala Indijskog oceana omeđena palmama i guste šume koje podsjećaju na srce kontinenta. 

Ovo je zemlja Masaia, ali i zemlja divljih gnuova i zebri koje migriraju u milijunima zajedno s velikim grabežljivcima Afrike koji ih slijede. Ona je također dom mnoštva slonova i milijuna ružičastih flaminga koji žustro prolaze kroz plićake jezera. Kenija je jedna od posljednjih velikih divljina u kojoj ta bića obitavaju i idealno mjesto za odgovor na poziv afričke divljine. S toga provjerite našu ponudu putovanja u Keniju!

Sve ponude za putovanja u Keniju

Video

Općenito o Keniji

Naziv države: Republika Kenija (Jamhuri ya Kenya)
Površina: 582.646 km²
Stanovništvo: oko 43 milijuna
Glavni grad: Nairobi
Službeni jezik: Svahili je nacionalni jezik, a engleski je službeni jezik. U Keniji se govori 42 etnička jezika, uključujući i Kukuyu i Luo.
Pozivni broj: +254
Vremenska razlika: GMT + 3h, u odnosu na Hrvatsku: +2 sata zimi / +1 sat ljeti
Hrana
Kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.
Piće
Piti isključivo vodu u boci!
Zdravstvene informacije
Obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, preporučuje se i prevencija protiv malarije. Za sve informacije potrebno je obratiti Zavodu za javno zdravstvo i posavjetovati se sa liječnikom. Predlažemo da provjerite detalje sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.
Valuta

Kenijski šiling (KES); 1 USD = 103.49 KES; 1 EUR = 114.94 KES (listopad 2019.)

Novac
Preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje US dolare, a od kartica su naširoko prihvaćene Visa i MasterCard.
Viza
Potrebna, mogućnost posredovanja.
Odjeća
Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučujemo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučujemo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.
Klima
Tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, s ugodnom temperaturom koja varira između 24 i 30 celzijevih stupnjeva tijekom cijele godine, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz.
Električna energija
220V/240V. Potreban adapter za struju i utičnicu.
Mobilni telefoni i internet
Sva tri mobilna operatera imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.