Indonezija

Japan

Kambodža

Kina

Laos

Tajland

Vijetnam

Butan

Indija

Iran

Jordan

Kazahstan

Kirgistan

Libanon

Oman

Šri Lanka

Tadžikistan

Turkmenistan

Uzbekistan

Turska

Sirija

Tajvan

Mongolija

Jemen

Južna Koreja

Azija

Naslovna » Azija

Putovanja u Aziju. Azijski kontinent je toliko velik da se njegove granice teško određuju. U samoj Aziji živi više ljudi nego izvan nje. Od nomadskih stepa Kazahstana do frekventnih ulica Hanoia, azijska različitost intrigira putnike već stoljećima.

Kada putnik određuje destinaciju putovanja u Aziju mora se prvo zapitati koji njen dio želi doživjeti.

Glavna raspodjela kontinenta prema regionalnoj podijeli je na: Sjevernu Aziju (azijski Sibir, Kavkaz i Mongolija); Centralnu Aziju koju većinom povezuju s nomadskim narodima i Putom svile, a obuhvaća Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan i Kirgistan; Zapadnu Aziju kojoj pripadaju zemlje Bliskog Istoka sa svojim pustinjskim bogatstvom Omana, Jordana, Saudijske Arabije. Nadalje, Južna Azija je poznata pod pojmom Indijski potkontinent i tu mislimo na Indiju, Pakistan, Bangladeš, Šri Lanku i Maldive te himalajske države Nepal i Butan. Jugoistočna Azija, uskovitlana je šarena masa naroda koji osvajaju svojom srčanošću i osmjehom gdje su se smjestile države Filipini, Bruneji, Burma, Tajland, Kambodža, Vijetnam i Laos. Na kraju tu je Istočna Azija poznatija pod nazivom Daleki Istok, a čine ju države Kina, Tajvan, Koreja, Japan i Mongolija.

Koju god regiju odaberete, od pustinja Bliskog Istoka, planina Kavkaza i Himalaja, do nizina i stepa Centralne Azije, džunglovitih i vlažnih područja Jugoistočne Azije i njenog srdačnog stanovništva, užurbanog Dalekog Istoka od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi pa sve do Indijskog potkontinenta, budite sigurni da vas Azija neće ostaviti ravnodušnim. S toga provjerite našu ponudu putovanja u Aziju!

Destinacije

Butan

 

Indija

 

Indonezija

Iran

Japan

 

Jemen

Južna Koreja

Kazahstan

 

Kambodža

 

Kina

Kirgistan

 

Laos

 

Libanon

Mongolija

Mijanmar

Oman

Sirija

Šri Lanka

Tadžikistan

Tajland

 

Turska

Vijetnam

Uzbekistan

Video