Indonezija

Japan

Kambodža

Kina

Mijanmar

Laos

Tajland

Vijetnam

Tajvan

Mongolija

Daleki Istok

Naslovna » Azija » Daleki Istok

Putovanja na Daleki Istok. Istočna Azija, također poznata kao “Daleki Istok”, poznata je na Zapadu kao Orijent, tajanstveno područje nastanjeno ljubiteljima čaja. Iza nadimka se, zapravo, skriva zajednički čimbenik u obliku kineskog utjecaja: Kina, kao daleko najveća i povijesno tehnološki i društveno najnaprednija kultura u regiji, dala je svoj sustav pisanja (kineski znakovi) i filozofiju (konfucijanizam) svim zemljama Istočne Azije.

Ipak, ispod tih površnih sličnosti leži širok spektar razlika. Geografija je nevjerojatno raznolika, od sušnih stepa Mongolije do velikih pustinja sjeverozapadne Kine, bujne rižinih polja južne središnje Kine i plaža suptropskih otoka Okinawe. Protekla stoljeća također su odvela zemlje regije zapanjujuće različitim putovima, s hipermodernim neboderima i potrošačkom kulturom Japana koji nema gotovo nikakvih sličnosti s jednostavnosti Sjeverne Koreje.

Unatoč ujedinjavajućim čimbenicima kineskog utjecaja, zagrebite ispod površine i naći ćete širok raspon kulturoloških razlika. U Kini, tradicionalna arhitektura i kuhinja znatno se razlikuju od regije do regije, a ljudi koji žive u jednoj regiji mogu smatrati određene običaje iz drugih krajeva u potpunosti stranim. Osim toga, pripadnici etničkih manjina također prakticiraju svoje lokalne običaje. Dok tradicionalne kulture Koreje i Japana imaju očite kineske utjecaje, oni i dalje zadržavaju mnoge izvorne elemente koji ih čine jedinstvenim. S toga provjerite našu ponudu putovanja na Daleki Istok!

Destinacije

Indonezija

Japan

Kambodža

 

Kina

Laos

Tajland

Mijanmar

Mongolija

Vijetnam

Video