Ekvador

Dojmovi putnika

Prekrasno putovanje u Ekvador. Mnoštvo znamenitosti, prirodnih ljepota, rijeka u Amazonskom slivu. Doza avanturizma i druženje sa stanovnicima amazonskih šuma.
Galapagos je priča za sebe, neponovljivo.
Ugodna klima, mirni i gostoljubivi stanovnici, ronjenje sa ribama i kornjačama.
Cjelokupna organizacija, hoteli, hrana, vodiči na vrlo visokom nivou.
Zahvaljujemo se Perzepolisu koji je početne nesporazume rješavao trenutno i na naše zadovoljstvo.
Agencija u Ekvadoru iznad očekivanja, dobro organizirana, vodiči su susretljivi, prepuni znanja o onom što pričaju, prijateljski raspoloženi i vrlo, vrlo skromni i zahvalni što smo njih odabrali.
Svima koji žele puno događaja u malo vremena, gomilu raznolikosti, od vulkana, vodopada, Amazone, druženja sa autohtonim stanovništvo i vrhunac znanstveno-turistička posjeta Galapagosu, gomila lijepih i originalnih suvenira. Svima koji žele i mogu u Ekvador sve preporuke. Danko i Sanja Rendulić

Ekvador - privatno putovanje

Draga Ivona,
Čula ste da je sve prošlo iznad očekivanja i bez i jedne jedine problematične situacije. Vodič je bio divan i zamolili smo Andreu a bilo bi možda dobro da se i vi javite njegovom šefu i da ga pohvalite. Pretpostavljam da bi mu to puno značilo za daljnje napredovanje. Htijeli mi to ili ne ipak ti ljudi daju glavni pečat svakoj zemlji koju upoznajete. Zemlja je divna, vidjeli smo jako puno, svaki trenutak bio je isplaniran na najbolji mogući način. Sve u svemu- superlativi i pohvale.
Kad se slegnu dojmovi i naprave slike- ja sam obećala pozvati društvo i naravno da ćete i Vi biti pozvana pa ćemo sve zajedno proći.
Srdačan pozdrav Sabina

Ekvador - grupno putovanje

Bilo je sjajno te je sve prošlo bez najmanjeg problema. Poslat ćemo slikice čim ih uredimo Mojmir

Ekvador - grupno putovanje

Da me je netko prije deset godina pitao da li ću se ikada ponovo vratiti u Ekvador, vjerojatno bih rekla „Hmm, teško.“. Iako nisam od onih koji stavljaju križić ili kvačicu na pojedinu zemlju i više ne pomišljaju da bi se negdje vratili, ova naša Zemlja toliko toga ima za pokazati da je teško naći vremena i novaca za vratiti se u udaljene krajeve, ma koliko nam prirasli srcu. No, u mom slučaju potvrdila se ona stara „Nikad ne reci nikad!“.
Kada su mi prijatelji poslali program za putovanje u Ekvador i upitali što mislim, odgovor je stigao u sekundi „Idemo.“ Prije deset godina vidjela sam Quito i fantastičan, fantastičan Galapagos. Ovog puta, odradili smo preko tisuću kilometara kontinentalnog dijela Ekvadora. Quito je i dalje lijep kolonijalni grad, s odličnim noćnim životom (kako mi je to ranije promaklo?), a i okolica nudi mnoge zanimljivosti – sam ekvator koji prolazi ovom zemljom i po kojem je dobila ime i Otavalo sa svojom ljupkom tržnicom koja me očarala, pogotovo mnoštvom prilika za dobre portrete. Iz Quita uputili smo se uzduž i poprijeko Ekvadora, penjući se i spuštajući se cijelo vrijeme, uz predivne pejzaže i raznolikost na sve strane. Posebno nam je srcu prirasla Cuenca, apsolutno fantastičan kolonijalni grad u kojem smo se baš dobro osjećali te poželjeli i dulje ostati. No možda najslađe uspomene nosimo s mjesta za koja smo se malo morali i pomučiti. Za vožnju brdskim vlakom čak smo i pijetla zafrknuli probudivši se prije njega, ali isplatilo se; u Amazoni nas je prala kiša dok smo se probijali kroz blato do gležnja, no kakva bi to bila kišna šuma da je suho i cijelo vrijeme sije sunce (bilo je i toga); do slapova je valjalo pješačiti i teško je reći je li teže bilo nizbrdo ili povratak uzbrdo, ali vrijedilo je svakog koraka. I zasluženo, na kraju dolazi šećer! Galapagos je i dalje fantastičan! Iz Puerto Ayore, komercijalnog i turističkog središta otočja, i jednog od rijetkih naseljenih mjesta arhipelaga, obišli smo nekoliko otoka i zanimljivih mjesta. Otok Bartolome je i dalje jednako očaravajući kao što je to bio i prije deset godina – meni, jedan od najljepših otoka Galapagosa. South Plazu otkrila sam tek za ovog posjeta i ostala zadivljena bojama. Nisko raslinje, nešto kao sukulenti prelijevali su se u svim nijansama crvene… Melem za moju „fotografsku dušu“. Plivanje s kornjačama, pingvinima, morskim lavovima i morskim psima – neprocjenjivo! Koliko god je u nekoliko dana nemoguće otkriti cijeli Galapagos, vidjeli smo sve što se ovdje obavezno mora vidjeti, od divovskih kornjača, ptica s plavim nogama, morskih i kopnenih iguana, morskih lavova. Iako je u davnini Galapagos bio znan i kao Islas Encantadas, tj. začarani otoci iz sasvim drugih razloga, taj skoro zaboravljeni naziv i više je nego prikladan. Galapagos, kako ga svi znamo, a službeno Kolumbov arhipelag (Archipelago de Colon), sigurno će očarati i začarati svakog posjetitelja.
I da ne zaboravim „Nikad ne reci nikad!“. Kvačica i dalje nije stavljena, jer uz zanimljivo odredište, u dobrom društvu i odličnoj organizaciji, kao što je to bilo ovog puta, tko zna, možda me put ponovo nanese u ove krajeve. Andrea Solar

Ekvador - grupno putovanje

Zelim Vas najsrdacnije pozdraviti i zahvaliti se, da ste mi omogucili posjetu Ecuadoru.Saljem Vam jednu sliku,koja nije tipicna za tu zemlju ali je meni najsimpaticnija.
Na putu u Guayaquil-u ,ispred restorana ,docekale su nas dvije guske i crni labud,glasno gakajuci,cuvali su ulaz.
Srdacan pozdrav do sljedeceg vidjenja. Mira Fabijanic

Ekvador - grupno putovanje

Ja sam već u radnom okruženju, doduše pojavila sam se na poslu tek oko 12, i pokušavam pohvatati konce.
Mislim da u ime svih nas mogu reći da nam je bilo super i da smo došli doma puni utisaka.
Budući da sam u full radnom pogonu od mene pisanim putem toliko, ostalo će biti usmeno. Goga

Ekvador, proljeće

Sretno smo se žalosni vratili kući! Ovo je jedno od mojih top putovanja. Što bi se reklo “baš po mom ukusu”! Sve je bilo prekrasno, ništa ne bih mijenjala.
Žao mi je što se nismo jučer vidjele na aerodromu, ali imala sam prijevoz pa sam brzo nestala.
Veselim se ponovnom susretu uz naše fotografije.

Puno pozdrava Vesna

Ekvador, proljeće

Pošaljite nam svoje dojmove

6 + 2 =