Armenija

Azerbajdžan

Gruzija

Kavkaz

Naslovna » Kavkaz
Prema grčkoj mitologiji Kavkaz je bio jedan od stupova koji su podupirali svijet. Danas se planina Kavkaz smatra granicom između Europe i Azije, mjesto na kojem su se kroz stoljeća miješale kulture i čija je povijest ispisala stranice i stranice. Upravo zato, ovo ogromno područje između Crnog i Azovskog mora te Kaspijskog jezera, jedno je od lingvistički i kulturološki najrazličitijih područja na Zemlji. Ruski, perzijski, turski i drugi utjecaji apsorbiraju se u ponosno prepoznatljive lokalne kulture u kojima socijalni stavovi ostaju tradicionalni, a obiteljske veze su snažne. Putovanja na Kavkaz vas isprepliću između ubrano modernizirajućih gradova i usporenog tempa krajolika gdje većina obitelji i dalje živi od poljoprivrede.

Veličanstvene prirodne ljepote, iznimno gostoljubivi ljudi, čudesni ruralni zalisci i kozmopolitski gradovi zajedno čine regiju Kavkaza uzbudljivim, neobičnim otkrićem.

Destinacije

Armenija

 

Azerbajdžan

 

Gruzija

 

Video

Obavijest
Dragi naši putnici, Zbog situacije s Covid19 naš tim i dalje radi od kuće, no na raspolaganju smo vam, kao i do sada, putem naših kontakt telefona: 01-5577-550; 098–640–369 ili 099-4265-422 i maila: info@perzepolis.hr.
U slučaju da imate potrebu za sastanak s nama uživo, javite nam se putem telefona ili maila kako bi dogovorili mjesto i vrijeme susreta.