O Perzepolisu

Naslovna » O Perzepolisu

Naša priča

Priča Perzepolisa započinje slučajnim susretom strastvenih putnika u Iranu. Prije nekoliko godina, Ivona je krenula na putovanje kako bi napisala knjigu o prelijepom Iranu. Kada nitko nije išao u Iran ona je odlučila da joj je tamo najljepše. Iran joj se zavukao u srce. Napisala je dosta članaka i putopisa o svojim putovanjima no stalno se vraćala Iranu o kojemu je počela pisati knjigu. Tamo je srela Mohammada koji se dugi niz godina bavio vođenjem putnika po Iranu. Njegova putovanja su bila uvijek ˝off road“. Volio je pokazati ljudima drugačiji Iran i organizirati rute izvan utabanih staza. Ivona je našla svoju srodnu dušu.

Kako su oboje godine i godine proveli na samostalnim putovanjima, rodila se zajednička ideja da svoju ljubav prema novim doživljajima pretvore u životni poziv. 2007. godine je nastala Perzepolis putnička agencija za daleka putovanja.

Želja za drugačijem doživljaju putovanju dovela je do stvaranja putovanja koja imaju izabrane rute, nisu klasična ili uobičajena. Da, vidjeti ćete klasične lokalitete, no iz ugla iskusnih vodiča i putnika koji poznaju destinaciju. Nećete biti promatrač sa strane već ćete imati priliku približiti se lokalnoj zajednici i vlastitim iskustvom upoznati njen način života. Možda ćete danas noćiti pod vedrim nebom, mongolskim jurtama, afričkim kolibama ili iranskim gostinjskim kućama, a možda ćete sutra odsjesti u luksuznom hotelu. Jedno je zajamčeno; doživjeti ćete destinaciju kakva je ona uistinu, bez uljepšavanja, sa stvarnim ljudima i njihovim životnim pričama.

U proteklih deset godina okupili su oko sebe tim iskusnih vodiča i partnera koji dijele istu ljubav i strast prema putovanjima. Ljepota osmišljenog programa  je u vođenju manjih grupa, kojima je lakše ispuniti želje, promijeniti tijek putovanja ili vidjeti nešto više. Male grupe putnika se lakše uklope u destinaciju a lokalno stanovništvo ih rado ugošćuje u svojim domovima razmjenjujući kulturna i gastronomska dobra.

Naša filozofija

U vremenima kada je svijet globalno selo čovjek je uspio usvojiti puno više predrasuda nego što misli. Naša je želja kroz putovanja predrasude pretvoriti u razumijevanje i tako stvarati bolji svijet.

Želimo oko sebe okupiti istomišljenike, strastvene putnike i s njima podijeliti našu viziju i filozofiju putovanja. Želimo putovanjima dati dodatnu vrijednost, nemjerljivu samom cijenom, već dojmovima putnika. Da bi u tome uspjeli odlučili smo se za način putovanja koji i sami najviše volimo, a kod kojeg putnik nije samo promatrač sa strane, već se ima priliku približiti lokalnoj zajednici i vlastitim iskustvom upoznati njezin način života. 

Tu smo da za vas stvaramo putovanja koja su neobična, egzotična i zahtijevaju vašu interakciju, pomažemo vam da zemlju doživite onakvom kakva ona doista jest i da se s putovanja vratite bogatiji za neku spoznaju ili nezaboravan doživljaj. 

Odabiremo rijetko posjećene destinacije ili dodajemo segmente koji nas vode izvan utabanih staza jer tragamo za istinskim i iskonskim. Naša su putovanja raznolika i imaju dozu avanturizma u sebi, a istovremeno su edukativna i zanimljiva ljudima raznih interesa.

Naš stil

Za svako putovanje važno nam je da imamo dovoljno dana kako bismo što bolje doživjeli zemlju u koju putujemo. Tzv. blic putovanja nećete naći u našoj ponudi.

Biramo manje istražene i daleke destinacije, a naša putovanja obiluju mješavinom kulture, prirodnih ljepota i susretima s lokalnim stanovništvom. Rado se upuštamo u avanture, pješačimo i istražujemo manje poznata mjesta. Putovanja je uvijek moguće prilagoditi pa su zanimljiva ljudima raznih interesa i dobnih skupina.

Štedimo na luksuznom smještaju i na taj način produljujemo svoje putovanje. Vodimo računa da je naš smještaj udoban i čist, neovisno da li noćimo u hotelu, bungalovu na obali rijeke ili u lokalnom domaćinstvu. Da bi što bolje osjetili čari destinacije, ponekad odsjedamo u lokalnim tradicionalnim prenoćištima (posade, riadi, jurte) ili u prirodi (šatori, viseće mreže za spavanje).

Vodimo male grupe jer se tako lakše stapamo s destinacijom. Brži smo i imamo više vremena i mogućnosti za druženja s lokalnim stanovništvom i istraživanje. Osim toga, putovanje u manjim grupama stvara dojam putovanja s prijateljima pa je doživljaj uvijek ljepši. Naši iskusni vodiči u potpunosti se posvećuju vama, u želji da svako putovanje bude čarobno.

Za svako putovanje određujemo stupanj težine. Klikom na pojedino putovanje lako ćete provjeriti da li ste za njega fizički spremi i da li odgovara vašem stilu putovanja.

Važan nam je odnos s našim putnicima pa prije polaska te po povratku s putovanja organiziramo zajednička druženja, njegujući tako nova prijateljstva.

Naši vodiči

Iza svakog putovanja s Perzepolisom, stoje naši vodiči. Njihov entuzijazam, svestranost i poznavanje lokalne kulture osiguravaju nezaboravno iskustvo. Svaki od njih je razlog zašto nam se putnici uvijek iznova vraćaju. 

Ivona Denk 

Još od malih nogu gledala je dokumentarce i sanjarila o putovanju u zabačene krajeve svijeta. S ruksakom na leđima putovala   je od studentskih dana i sanjarila o vlastitoj agenciji i putovanju u daleke zemlje kao pozivu. Danas sa suprugom vodi   Perzepolis i uživa u ostvarenim snovima.Za vas smišlja putovanja i s vama putuje. Veliki je ljubitelj fotografije, imala je mnoge   samostalne izložbe, a napisala je i knjigu “Iran”. Teško se može odlučiti u koji dio svijeta radije putuje jer kud god krenula prek  granice, osjeća se kao kod kuće. Najdraži su joj trenuci koje provodi u netaknutoj prirodi ili u nekom zabačenom selu u društvu   lokalaca, do kojeg se treba dobro pomučiti da bi se došli. 

Marko Obranović 

Već duži niz godina pokušava balansirati život između rada na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu i strasti prema putovanjima. Započeo je kao vodič u avanturističkom turizmu u Hrvatskoj da bi s vremenom manjak adrenalinskih doživljaja krenuo nadoknađivati sa sve daljim svjetskim destinacijama. S ekipom iz Perzepolisa surađuje gotovo od samog početka i najdraži mu je onaj trenutak kad prije novog putovanja krenu s pitanjem… Koja nam je sljedeća destinacija?

Naši putnici

Našim putnicima nije važno koliko su zemlja obišli, već što su u njima doživjeli. Vole izazove i nije im važan komfor hotelske sobe već miris zemlje u zraku dok sjede uz logorsku vatru, susret s lokalnim stanovništvom ili neko novo iskustvo koje ne mogu doživjeti kod kuće.

Naši putnici putuju otvorena srca, znatiželjni su i spremni vidjeti i doživjeti sve što im se nađe na putu. Nije važno koliko godina imate, važno je da vas vuku daleki i nepoznati predjeli i da ste u duši mladi. Nije važno imate li partnera suputnika, važno je da se volite družiti i putovati.

Opće informacije

PUTNIČKA AGENCIJA PERZEPOLIS d.o.o.

Sjedište: Kraljevec 45, 10000 Zagreb

Poslovnica: Bauerova 11, 10000 Zagreb

Tvrtka je upisana u Sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem 07/9491.

Temeljni kapital u iznosu od 20.000 kn uplaćen je u cijelosti.

Žiro računi (IBAN): HR2424840081104324353 kod Raiffeisen banke Zagreb HR7623400091110403936 kod Privredne banke Zagreb

Član uprave društva je Mohammad Reza Fateh Barfjani

Voditelj poslovnice: Ivona Denk

ID kod: HR AB 01-080621838 OIB: 96519977375

Nadležno tijelo čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost turističke agencije je Ministarstvo turizma, samostalni sektor turističke inspekcije – područna jedinica Zagreb

Partneri

Perzepolis pažljivo bira svoje partnere na dalekim destinacijama.

Uglavnom su to male kompanije koje dijele istu strast i ljubav za putovanjima kao i mi.

Kroz niz godina bliske suradnje dobro su upoznali način putovanja i želje naših putnika.

“Naši putnici su prepoznali kvalitetu ponude i stručnost na putovanjima gdje je bitan istinski doživljaj destinacije i avantura koju žele ponoviti te se svake godine vraćaju sa novom destinacijom koju žele posjetiti.”

Naš tim

Perzepolis se sastoji od tima entuzijasta koji žive posao i koji ga obavljaju s puno ljubavi. Važno nam je da se članovi tima međusobno razumiju i da si pomažu jer jedino tako možemo ostati opušteni i uživati u onome što radimo.

Mohammad Reza Fateh

Mohammad Reza Fateh

Direktor

 
Ivona Denk

Ivona Denk

Voditelj poslovnice

 
Silvia Manz

Silvia Manz

Prodajni predstavnik

 
Tibor Huzjan

Tibor Huzjan

Content manager

Mia Babić

Mia Babić

Content creator