Obiteljska putovanja

Naslovna » Obiteljska putovanja

Obiteljska putovanja namijenjena su svima vama koji imate malu djecu s kojom bi se rado otisnuli na put, a bojite se da će ritam grupe biti pretežak ili nedovoljno zanimljiv mališanima. Obiteljske pustolovine prilagođavamo putovanju s djecom.

Vodimo računa da je tempo putovanja sporiji i da ima dovoljno zanimljivog sadržaja za velike i male. Kod ovih putovanja izbjegavamo dugotrajna i teža pješačenja, no nudimo puno raznih aktivnosti i novih iskustava koja uveseljavaju djecu; poput jahanja slonova, deva, splavarenja, susreta sa životinjama, upoznavanja drugačijih kultura i slično.

Obiteljske pustolovine osmišljene su kao privatna putovanja pa ih je moguće prilagoditi vašim interesima. Broj putnika i obitelji nije ograničen. Sami odabirete koga želite povesti sa sobom, a ovisno o sastavu grupe, težinu putovanja prilagodit ćemo uzrastu i interesima vaše djece.

Naša obiteljska putovanja

Korisne informacije

Da li samo roditelji i djeca mogu odabrati obiteljska
putovanja?

Obiteljsko putovanje namijenjeno je obiteljima s djecom, neovisno o uzrastu. Ideja obiteljskog putovanja je da je prilagođeno interesima i malih i velikih, no to ne znači da ovo putovanje ne mogu odabrati i drugi članovi obitelji osim roditelja i djece, ili da mu se ne mogu pridružiti putnici koji putuju bez djece. Ukoliko vam se program sviđa, nema prepreke za putovanje.

Koja je minimalna starost djeteta na putovanju?

Dobna starost djeteta nije prepreka za putovanje. Djeca već s 5 ili 6 godina mogu uživati na putovanjima, no svako dijete reagira drugačije. Vi ste ti koji najbolje poznajete svoje dijete i jedini koji možete odlučiti da li je vaše dijete spremno za daleko putovanje.

Da li su organizirani posebni obroci za djecu?

U dalekim destinacijama hrana se često razlikuje od domaće. Na našim putovanjima pokušavamo učiniti sve na lokalan način, a to znači jesti u lokalnim restoranima. No kad su djeca u pitanju, ovisno o njihovoj starosti, ponudit ćemo vam obroke u hotelu jer oni obično imaju veći izbor hrane prilagođene djeci. Za svaki slučaj predlažemo vam da ponesete ponešto suhe hrane koju vaša djeca vole i tako smanjite rizik da dijete ostane gladno.

Što ako je moje dijete alergično na određene namirnice?

Ukoliko postoji alergija na pojedine namirnice, o tome nas svakako obavijestite u trenutku prijave za putovanje. U tom slučaju, organizirat ćemo za vas prilagođene obroke koji vama odgovaraju.

Da li će uvijek biti omogućena vegetarijanska opcija?

Ukoliko postoji zahtjev za određenom vrstom prehrane, s lokalnim restoranima dogovaramo poseban meni. Pojedine destinacije već same po sebi nude šaroliku ponudu jela koja su bogata povrćem, rižom, tjesteninom i ribom. Ipak, neke zemlje tradicionalno svoju prehranu baziraju na obilju mesa pa je teže pronaći alternativu. Ovisno o odabranoj destinaciji, prije putovanja ćemo s vama pronaći adekvatno rješenje.

Kakav standard smještaja se može očekivati?

Kod obiteljskih putovanja vodimo računa da smještaj, gdje god je to moguće, osim odgovarajuće čistoće, ima i sadržaje prilagođene djeci (kao npr. bazen). Obično su to hoteli s 3 ili 4 zvjezdice koji odražavaju karakter tog područja. Svaka soba ili apartman ima privatni sanitarni čvor.

Neovisno o kategorizaciji smještaja, naglasak je uvijek na čistoći i sigurnosti smještaja, ali i na dobroj atmosferi. U program je moguće uključiti i avanturistička iskustva, kao što je npr. noć s lokalnim plemenom ili spavanje pod zvijezdama u pustinji, no ukoliko putujete s malom djecom i to vam se ne čini prikladnim, takva noćenja ćemo zamijeniti hotelskim smještajem.

Da li će moja obitelj spavati u istoj sobi?

U slučaju tročlane obitelji ponudit ćemo vam, ovisno o dobi djeteta, trokrevetnu ili dvokrevetnu sobu s pomoćnim ležajem. Četveročlane obitelji pokušat ćemo smjestiti u apartman s dvije sobe, dvije spojene sobe ili sobe koje se nalaze jedna uz drugu.

Da li će biti omogućen pristup bazenu?

Plivanje je uvijek zanimljivo za djecu, stoga kada je god moguće biramo smještaj s bazenima. Ponekad možda neće biti prikladne varijante s bazenom, no to ovisi o destinaciji u koju putujete i za kakav smještaj se odlučite.

Mogu li djeca odustati od aktivnosti ako žele?

Prilagodit ćemo program za vašu obitelj sukladno starosti djece. Vi imate mogućnost odlučiti što od predloženih aktivnosti želite da bude uključeno, a koje aktivnosti želite da budu opcionalne. U slučaju da ipak na licu mjesta iz bilo kojeg razloga želite odustati od neke aktivnosti, to je svakako moguće. U nekim slučajevima, ako je riječ o izletu ili aktivnosti koja se plaća unaprijed, postoji šansa da povrat novca neće biti moguć.

Da li su programi putovanja prilagođeni djeci?

Obiteljska putovanja prilagođena su ritmu obitelji s djecom, a programi se slažu tako da je vrijeme putovanja između pojedinih destinacija što kraće. Vodimo računa da vaša obitelj ima dovoljno slobodnog vremena za odmor tokom putovanja, a aktivnosti koje smatramo da bi mogle biti višak u danu ili prenaporne, ostavljamo kao opcionalne.

Da li su na putovanju dostupne moderne medicinske ustanove?

U većim središtima destinacija dostupne su moderne medicinske ustanove, no njihove usluge često su veoma skupe. Upravo stoga svakako vam savjetujemo da uplatite policu putnog osiguranja.

Trebam li ponijeti pribor za prvu pomoć i lijekove?

Uvijek je dobro sa sobom ponijeti zalihu flastera, dezinfekcijskih sredstava, lijekove protiv povišene temperature, mučnine i proljeva te bilo koje druge lijekove koje smatrate da bi vam mogli biti potrebni na putovanju. Ukoliko redovito koristite neke lijekove, sa sobom ponesite dovoljne zalihe za cijelo putovanje.

Da li se trebamo cijepiti i uplatiti osiguranje?

Za svako daleko putovanje preporučljivo je uplatiti putno osiguranje. Ovisno o destinaciji u koju putujete, postoji popis preporučenih cjepiva i antimalarika. Savjetujemo vam da se o tome informirate barem 2 mjeseca prije putovanja u Zavodu za javno zdravstvo ili na web stranici Fit for travel. Naravno, mi smo uvijek tu da vas dodatno savjetujemo.

Da li je voda pitka?

U većini dalekih destinacija voda nije pogodna za piće te vam savjetujemo da pijete vodu iz boce. Mi ćemo vas prije samog putovanja informirati o kakvoći vode na destinaciji u koju putujete, no ukoliko želite konzumirati vodu iz pipe, svakako još jednom provjerite na licu mjesta da li je voda doista sigurna za piće.

Video