Obiteljska putovanja

Naslovna » Obiteljska putovanja

Obiteljska putovanja namijenjena su svima vama koji imate malu djecu s kojom bi se rado otisnuli na put, a bojite se da će ritam grupe biti pretežak ili nedovoljno zanimljiv mališanima. Obiteljske pustolovine prilagođavamo putovanju s djecom.

Vodimo računa da je tempo putovanja sporiji i da ima dovoljno zanimljivog sadržaja za velike i male. Kod ovih putovanja izbjegavamo dugotrajna i teža pješačenja, no nudimo puno raznih aktivnosti i novih iskustava koja uveseljavaju djecu; poput jahanja slonova, deva, splavarenja, susreta sa životinjama, upoznavanja drugačijih kultura i slično.

Obiteljske pustolovine osmišljene su kao privatna putovanja pa ih je moguće prilagoditi vašim interesima. Broj putnika i obitelji nije ograničen. Sami odabirete koga želite povesti sa sobom, a ovisno o sastavu grupe, težinu putovanja prilagodit ćemo uzrastu i interesima vaše djece.

Naša obiteljska putovanja

Korisne informacije

u

Da li samo roditelji i djeca mogu odabrati obiteljska
putovanja?

Obiteljsko putovanje namijenjeno je obiteljima s djecom, neovisno o uzrastu. Ideja obiteljskog putovanja je da je prilagođeno interesima i malih i velikih, no to ne znači da ovo putovanje ne mogu odabrati i drugi članovi obitelji osim roditelja i djece, ili da mu se ne mogu pridružiti putnici koji putuju bez djece. Ukoliko vam se program sviđa, nema prepreke za putovanje.

u

Koja je minimalna starost djeteta na putovanju?

Dobna starost djeteta nije prepreka za putovanje. Djeca već s 5 ili 6 godina mogu uživati na putovanjima, no svako dijete reagira drugačije. Vi ste ti koji najbolje poznajete svoje dijete i jedini koji možete odlučiti da li je vaše dijete spremno za daleko putovanje.

u

Da li su organizirani posebni obroci za djecu?

U dalekim destinacijama hrana se često razlikuje od domaće. Na našim putovanjima pokušavamo učiniti sve na lokalan način, a to znači jesti u lokalnim restoranima. No kad su djeca u pitanju, ovisno o njihovoj starosti, ponudit ćemo vam obroke u hotelu jer oni obično imaju veći izbor hrane prilagođene djeci. Za svaki slučaj predlažemo vam da ponesete ponešto suhe hrane koju vaša djeca vole i tako smanjite rizik da dijete ostane gladno.

u

Što ako je moje dijete alergično na određene namirnice?

Ukoliko postoji alergija na pojedine namirnice, o tome nas svakako obavijestite u trenutku prijave za putovanje. U tom slučaju, organizirat ćemo za vas prilagođene obroke koji vama odgovaraju.

u

Da li će uvijek biti omogućena vegetarijanska opcija?

Ukoliko postoji zahtjev za određenom vrstom prehrane, s lokalnim restoranima dogovaramo poseban meni. Pojedine destinacije već same po sebi nude šaroliku ponudu jela koja su bogata povrćem, rižom, tjesteninom i ribom. Ipak, neke zemlje tradicionalno svoju prehranu baziraju na obilju mesa pa je teže pronaći alternativu. Ovisno o odabranoj destinaciji, prije putovanja ćemo s vama pronaći adekvatno rješenje.

u

Kakav standard smještaja se može očekivati?

Kod obiteljskih putovanja vodimo računa da smještaj, gdje god je to moguće, osim odgovarajuće čistoće, ima i sadržaje prilagođene djeci (kao npr. bazen). Obično su to hoteli s 3 ili 4 zvjezdice koji odražavaju karakter tog područja. Svaka soba ili apartman ima privatni sanitarni čvor.

Neovisno o kategorizaciji smještaja, naglasak je uvijek na čistoći i sigurnosti smještaja, ali i na dobroj atmosferi. U program je moguće uključiti i avanturistička iskustva, kao što je npr. noć s lokalnim plemenom ili spavanje pod zvijezdama u pustinji, no ukoliko putujete s malom djecom i to vam se ne čini prikladnim, takva noćenja ćemo zamijeniti hotelskim smještajem.

u

Da li će moja obitelj spavati u istoj sobi?

U slučaju tročlane obitelji ponudit ćemo vam, ovisno o dobi djeteta, trokrevetnu ili dvokrevetnu sobu s pomoćnim ležajem. Četveročlane obitelji pokušat ćemo smjestiti u apartman s dvije sobe, dvije spojene sobe ili sobe koje se nalaze jedna uz drugu.

u

Da li će biti omogućen pristup bazenu?

Plivanje je uvijek zanimljivo za djecu, stoga kada je god moguće biramo smještaj s bazenima. Ponekad možda neće biti prikladne varijante s bazenom, no to ovisi o destinaciji u koju putujete i za kakav smještaj se odlučite.

u

Mogu li djeca odustati od aktivnosti ako žele?

Prilagodit ćemo program za vašu obitelj sukladno starosti djece. Vi imate mogućnost odlučiti što od predloženih aktivnosti želite da bude uključeno, a koje aktivnosti želite da budu opcionalne. U slučaju da ipak na licu mjesta iz bilo kojeg razloga želite odustati od neke aktivnosti, to je svakako moguće. U nekim slučajevima, ako je riječ o izletu ili aktivnosti koja se plaća unaprijed, postoji šansa da povrat novca neće biti moguć.

u

Da li su programi putovanja prilagođeni djeci?

Obiteljska putovanja prilagođena su ritmu obitelji s djecom, a programi se slažu tako da je vrijeme putovanja između pojedinih destinacija što kraće. Vodimo računa da vaša obitelj ima dovoljno slobodnog vremena za odmor tokom putovanja, a aktivnosti koje smatramo da bi mogle biti višak u danu ili prenaporne, ostavljamo kao opcionalne.

u

Da li su na putovanju dostupne moderne medicinske ustanove?

U većim središtima destinacija dostupne su moderne medicinske ustanove, no njihove usluge često su veoma skupe. Upravo stoga svakako vam savjetujemo da uplatite policu putnog osiguranja.

u

Trebam li ponijeti pribor za prvu pomoć i lijekove?

Uvijek je dobro sa sobom ponijeti zalihu flastera, dezinfekcijskih sredstava, lijekove protiv povišene temperature, mučnine i proljeva te bilo koje druge lijekove koje smatrate da bi vam mogli biti potrebni na putovanju. Ukoliko redovito koristite neke lijekove, sa sobom ponesite dovoljne zalihe za cijelo putovanje.

u

Da li se trebamo cijepiti i uplatiti osiguranje?

Za svako daleko putovanje preporučljivo je uplatiti putno osiguranje. Ovisno o destinaciji u koju putujete, postoji popis preporučenih cjepiva i antimalarika. Savjetujemo vam da se o tome informirate barem 2 mjeseca prije putovanja u Zavodu za javno zdravstvo ili na web stranici Fit for travel. Naravno, mi smo uvijek tu da vas dodatno savjetujemo.

u

Da li je voda pitka?

U većini dalekih destinacija voda nije pogodna za piće te vam savjetujemo da pijete vodu iz boce. Mi ćemo vas prije samog putovanja informirati o kakvoći vode na destinaciji u koju putujete, no ukoliko želite konzumirati vodu iz pipe, svakako još jednom provjerite na licu mjesta da li je voda doista sigurna za piće.

Video