Argentina i Brazil: Od ledenjaka do tropskih obala

od 12,990 kn13,890 kn

Najbolje putovati: od rujna do lipnja

Popust:
Očisti

    • kn
    • kn
    • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
11 dana
Vrsta putovanja:
Privatno
Šifra putovanja:
AR-BR-18-11-P
Veličina grupe:
min 2
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Buenos Aires: Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Buenos Aires. Transfer do hotela i noćenje.

2. dan: Buenos Aires (D, V): Nakon doručka zaputit ćete se u obilazak Buenos Airesa, poznatog kao „Pariz Južne Amerike“. Razgled ćete započeti obilaskom avenije de Julio 9, jedne od najširih avenija na svijetu, gdje se smjestio Obelisk - simbol grada. Zaustavit ćete se na glavnom trgu - Plaza de Mayo gdje se smjestila predsjednička palača, poznata pod imenom Casa Rosada, veličanstvena Metropolitanska katedrala sa svojim nevjerojatnim neoklasičnim pročeljem te mauzolej nacionalnog heroja, generala San Martina. Posjetit ćemo i trgove San Martin, Alvear i Plaza del Congreso te važne avenije poput Corrientesa i Av. De Mayo. Zaustavit ćete se na važnim dijelovima grada kao što su La Boca, San Telmo, Palermo, Recoleta i najmodernije: Puerto Madero. U večernjim satima odlazak na tradicionalnu argentinsku večeru uz Tango show.

3. dan: Buenos Aires - Calafate (D): Nakon doručka transfer do zračne luke i let za Calafate. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

4. dan: Calafate (D): Nakon doručka zaputit ćete se na cjelodnevni obilazak glečera Perito Moreno, jednog od UNESCO-ovih dragulja. Na putu prema parku saznat ćete ponešto o važnosti ovog prirodnog fenomena, a po dolasku u park uživat ćete u pogledima na ljepote koje vas okružuju. Malo ćete se voziti, a zatim i prošetati putovima koji pružaju lijepe vidike na glečer i prizore odlamanja komada leda. Krajem dana autobusom povratak u hotel.

5. dan: Calafate - Iguazu (D): Transfer do zračne luke i let za Iguazu. Smještaj u hotel i noćenje.

6. dan: Foz do Iguazu (D): Nakon doručka u hotelu, posjetit ćete brazilsku stranu slapova Iguazu. Slijedeći šetnice koje graniče s kanjonom rijeke Iguassu, uživat ćete u pogledu na stotine malih slapova. Na kraju ove staze stići ćete ispred golemog i impresivnog Đavoljeg grla, najsnažnijeg i najmoćnijeg slapa. Uživat ćete u prskanju vode sa slapova dok se oko vas stvara mnoštvo duga. Uz nadoplatu nudi se mogućnost vožnje brodom kroz slapove ili vožnja helikopterom iznad slapova. Po razgledu povratak u hotel i noćenje.

7. dan: Foz do Iguazu - Rio de Janeiro (D): Transfer do zračne luke I let za Rio de Janeiro. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

8. dan: Rio de Janeiro (D): Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet na planinu Sugar Loaf (Šećerna Glava). Prva stanica je planina Urca s prostranim područjem za razgledavanje koje nudi mogućnost uživanja u restoranu na vrhu planine. Na planini Šećerna Glava imat ćete prekrasan pogled na Rio, plažu Copacabana, uvalu, okolne planine, otočiće u oceanu, most Niteroi i kip Krista na planini Corcovado. Nakon spuštanja žičarom, nastavljate obilazak središnjih dijelova starog grada Ria, gdje se možete diviti starim crkvama, samostanima, glavnoj gradskoj katedrali te zgradama u kolonijalnom stilu.

9. dan: Rio de Janeiro (D): Nakon doručka krećete u obilazak grada. Dolaskom na stanicu, vlakom ćete se odvesti kroz džunglu na vrh brda Corcovado. Tokom vožnje uživat ćete u spektakularnim pogledima na šumu Tijuca, u kojoj žive majmuni i druge egzotične životinje i ptice. Na vrhu Corcovada, na nadmorskoj visini od 700 m, stat ćete ispred svjetski poznatog simbola Rio de Janeira - Kipa Krista Iskupitelja (38 m) koji je izgrađen 1931. godine. S vrha Corcovada pruža se prekrasan panoramski pogled na grad i okolicu, kao što su most Niteroi, zaljev Guanabara, botanički vrt, stadion Maracana i planina Sugar Loaf.

10. dan: Rio De Janeiro - Zagreb: Transfer do zračne luke i let za Zagreb uz presjedanje.

11. dan: Zagreb (D): Dolazak u Zagreb ovisno o redu letenja.

Special offer

Ovo putovanje savršeno kombinira različite aspekte Južne Amerike. Polazeći od glavnog grada Argentine, Buenos Airesa, otkrit ćemo velik i užurban grad s puno različitih atrakcija i doživjeti famozni Tango Show! Nastavljamo za Patagoniju gdje ćemo posjetiti nevjerojatan glečer Perito Moreno, UNESCO-ov dragulj, koji će nas impresionirati svojom nevjerojatnom ljepotom. Slijedeća postaja su svjetski poznati slapovi Iguazu u graničnom trokutu Brazila, Argentine i Paragvaja, sa svojih 275 različitih slapova. Putovanje završavamo u razuzdanom Rio de Janeiru,u koji ima sve od zelenih brežuljaka do prelijepih uvala, otoka i bijele pješčane plaže koje se protežu duž cijelog grada.

sav smještaj u hotelima s 3 ili 4 zvjezdice (prema odabiru)
prijevoz prema programu
navedeni obroci
razgledavanja i ulaznice prema programu
lokalno vođenje na engleskom
jamčevina

zrakoplovne karte za međunarodne i unutarnje letove (oko 1.600 eura po osobi)
obroci koji nisu navedeni te pića uz obroke
putno osiguranje (preporučujemo)
nadoplata za jednokrevetnu sobu: na upit
napojnice
osobni troškovi

Buenos Aires

Calafate

Iguazu

Foz do Iguazu

Rio de Janeiro

 

Naziv državeArgentinska Republika

Površina: 2.766.890 km²

Stanovništvo: 39.1 milijun

Glavni grad: Buenos Aires

Službeni jezik: španjolski

Pozivni broj: +54

Vremenska razlika: -5 sati

Klima: Zbog svoje veličine i geografskih obilježja, Argentina nudi širok raspon klimatskih tipova kroz četiri godišnja doba: zimu (lipanj-kolovoz), proljeće (rujan-studeni), ljeto (prosinac-veljača) i jesen (ožujak-svibanj). Ljeto je najtoplije i najnepovoljnije godišnje doba u većini zemlje, osim na području Patagonije, gdje ljeti traje najsušnije razdoblje. Zime su obično blage na sjeveru, umjerene u središnjem dijelu i hladne u južnim dijelovima zemlje, gdje je čest mraz i snijeg. Proljeće i jesen su prijelazna godišnja doba koja u pravilu nude blage vremenske uvjete.

Odjeća: Argentinci prate najnovije modne trendove pa ćete u gradovima možda osjetiti potrebu da se lijepo obučete, posebno za večernji izlazak. Izvan urbanih sredina prevladava casual stil. Ponesite udobnu odjeću i obuću za razgledavanja u gradovima i prirodi te obratite pozornost da su godišnja doba u južnoj hemisferi suprotna od europskih.

Piće: Voda je pitka, no uvijek je dobro prije provjeriti. Preporučujemo konzumaciju flaširane vode za svaki slučaj.

Hrana: Stjecajem okolnosti, argentinska kuhinja se razlikuje od kuhinja ostalih zemalja Latinske Amerike. Njihova nacionalna kuhinja je zanimljiv mozaik vrlo jednostavnih i vrlo ukusnih jela koja, osim u prehrani domorodaca Indijanaca, svoje korijene uglavnom vuče iz Europe. Zahvaljujući brojnim doseljenicima, razvijala se pod snažnim utjecajem europskih kuhinja, prvenstveno talijanske i španjolske, ali i francuske i njemačke. Argentinci konzumiraju velike količine govedine, a Asado (argentinski roštilj) istinski odiše nacionalnim identitetom.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva, no za pojedina područja preporučuju se tablete protiv malarije. Za detaljnu mapu rasprostranjenosti malarije posavjetujete se sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili provjerite na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Argentinski peso (ARS); 1 USD = 17.5 ARS, 1 EUR = 20.61 ARS (listopad 2017.)

Novac: Gotovinu možete razmijeniti u svim bankama i mjenjačnicama. Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare ili eure. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Amex, Diners, Visa i Mastercard. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Argentinom. Internet je dostupan svugdje, no na nekim mjestima može biti nešto sporiji.

Električna energija: U Argentini se koristi napon od 220 volti, 50 Hz, a utičnice imaju tri rupe. Ispravljač je potreban.

Viza: Nije potrebna.

 

 

Naziv državeSavezna Republika Brazil

Površina: 8.514.877 km²

Stanovništvo: 207.3 milijuna

Glavni grad: Brasilia

Službeni jezik: portugalski

Pozivni broj: +55

Vremenska razlika: -5 sati

Klima: Zbog golema prostora klima Brazila je vrlo raznolika, od ekvatorske preko tropske do umjerene. Pod utjecajem tople Brazilske struje jugoistočna obala i primorje imaju vlažnu i vruću klimu. Na Brazilskom visočju ljeta su svježija, a godišnja je količina oborina manja. Samo na krajnjem sjeveroistoku Brazilskoga visočja godišnja je količina kiše vrlo mala. Nizina Amazone ima pretežno ekvatorsku klimu, s podjednako raspoređenom količinom oborina tijekom cijele godine. Srednja godišnja temperatura iznosi posvuda, osim na krajnjem jugu, više od 20 °C. Na jugu je srednja godišnja temperatura 14 do 23 °C, a polarne zračne mase s Antarktika zimi uzrokuju oborine, ponekad i u obliku snijega.

Odjeća: U urbanim sredinama Brazila naći ćete mnoštvo žarkih boja i veselih kombinacija, dok taj stil prelazi u malo konzervativniji izvan gradova. Ponesite udobnu odjeću i obuću za razgledavanja u gradovima i prirodi te obratite pozornost da su godišnja doba u južnoj hemisferi suprotna od europskih.

Piće: Voda je u gradovima uglavnom sigurna za piće. Ipak preporučujemo konzumaciju flaširane vode za svaki slučaj.

Hrana: Brazilska je kuhinja spoj tri različite kulture: starosjedilaca Indijanaca, portugalskih osvajača i afričkih robova koji su radili na poljima šećerne trske. Uz te tri etničke skupine, na kuhinju Brazila utjecali su i brojni imigranti. Rezultat je spoj namirnica Novoga i tehnike kuhanja Staroga svijeta. Svaka brazilska regija ima svoje specifičnosti i namirnice koje se mogu samo tamo pronaći, dok su drugi specijaliteti i jela dio uvriježenog brazilskog identiteta. Na sjeveru se uglavnom konzumiraju morski plodovi i tropsko voće, u srednjem i zapadnom Brazilu rasprostranjeni su ribolov i lov, te najfiniji specijaliteti od divljači i riječne ribe, na jugoistoku kuhinja se bazira na grahu, govedini, svinjetini, kukuruzu i sirevima dok se na jugu tradicionalno konzumira meso, grill, proizvodi na osnovi pšenice, zeleno lisnato povrće, mliječni proizvodi.

Cjepiva i tablete protiv malarije Obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, a za veliki dio teritorija preporučuje se korištenje tableta protiv malarije. Preporučujemo da se za detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili provjerite na http://www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta: Brazilski real (BRL);  1 USD = 3.23 BRL, 1 EUR = 3.82 BRL (listopad 2017.)

Novac: Gotovinu možete razmijeniti u svim bankama i mjenjačnicama. Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare ili eure. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Visu i Mastercard, a Amex i Diners rjeđe izvan velikih gradova. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Brazilom. Internet je dostupan svugdje, no na nekim mjestima može biti nešto sporiji.

Električna energija: U Brazilu se koristi napon od 127 i 220 volti, 60 Hz, a utičnice imaju tri rupe. Svakako ponesite adapter.

Viza: Nije potrebna.

Pošaljite upit ili rezervirajte Argentina i Brazil: Od ledenjaka do tropskih obala

Odabrano putovanje:

2 + 7 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Argentina i Brazil: Od ledenjaka do tropskih obala”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…