Akcija!

Armenija, Gruzija i Azerbajdžan: Fascinantni Kavkaz

od 13,500 kn 12,900 kn

Uskoro garantirano!

Popust:
 • 12/10/2019
Očisti

  Reset options
  • 1600 kn
  • 260 kn
  • 2500 kn
  • 1200 kn
  • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
15 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
CAU-19-15-G
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

PDF putovanja

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Baku (Azerbajdžan): Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i let prema Bakuu, uz presjedanje.

2. dan: Baku (D): Dolazak u Baku sredinom noći. Po obavljenim carinskim formalnostima transfer do hotela i odmor. Nakon doručka krećemo u razgled Bakua. Panoramski pogled na grad dat će nam uvid u kontraste i širinu grada. Grad ima oblik amfiteatra koji se spušta u Kaspijsko jezero. Nastavljamo pješice do starog dijela grada, odnosno Unutarnjeg grada (»Icheri sheher«). U njemu se nalaze brojni povijesno-arhitektonski spomenici, kao i palača Shirvanshakh, utvrda Synyk Gala, džame džamija, toranj Maiden - simbol grada Bakua te karavansaraj - mjesto za odmor trgovaca i slično. Icheri sheher ima svoju vlastitu infrastrukturu i u njemu živi 1300 obitelji. Danas je Baku i drevni i moderan grad. Noćenje u Bakuu.

3. dan: Baku - Gobustan - Yanar Dag - Baku (D): Izlet u umjetničko-povijesni rezervat Gobustan u kojem su izloženi petroglifi, kolica i predmeti za dom koji datiraju još iz 10. - 8. st. pr.n.e., kao i crteži te nadgrobni spomenici iz Kamenog doba i drugih ranih perioda. Nedaleko se nalazi i »gavan chalan dash«, veliki kamen u obliku ravnog tanjura, na kojem se mogu vidjeti udubine koje upućuju da je možda služio kao ritmička podrška ritualnim plesovima i ceremonijama. Posjet Gobustanu će nas prenijeti u neki drugi svijet, svijet ljudske prošlosti kroz koji ćemo osjetiti atmosferu tisućljetne povijesti ovog mjesta. Posjetit ćemo i hram vatre Atashgah te plamteću planinu Yanar Dag. Atashgah u prijevodu znači Kuća vatre, mjesto gdje se čuva vatra. Ovaj hram je jedno od najvažnijih mjesta u kojima su stari Zoroastrijci podržavali vječnu vatru. Yanar Dag poznat je i po jedinstvenom prirodnom fenomenu izgaranja prirodnog plina na stijenama. Povjesničari kažu da je možda ovo mjesto Azerbajdžanu dalo ime Vatrena zemlja. Na kraju dana vratit ćemo se u Baku i noćiti.

4. dan: Baku - Shemakha - Lahij - Gabala (D): Doručak, a zatim odlazak do planinske regije Shamakhy. Posjetit ćemo gradić Shemakha koji je nekoliko stoljeća bio prijestolnica kraljevstva Shirvan. Obići ćemo grobnicu Diri Babe i džame džamiju. Potom nastavljamo vožnju do sela Lahij u pokrajini Ismayilly. Brojni stanovnici Lahija bave se starim zanatima, a sredinom 19. st. u Lahiju je radilo čak 200 radionica. Trgovci su otkrili njihove rukotvorine prije mnogo stoljeća i skupo ih prodavali na tržnicama Bagdada (današnjem Iraku), Širaza (današnji Iran) te drugim gradovima Bliskog istoka. Zaustavit ćemo se u radionici bakra da bi vidjeli kako kovači koriste male čekiće za dekoriranje tanjura, pladnjeva, vrčeva, upravo na način kao što su to stoljećima činili njihovi preci. U drugom dijelu dana čeka nas vožnja prema mjestu Gabala. Otprilike 40 km jugozapadno od Gabale nalazi se mjesto Nij, jedino mjesto na svijetu gdje su nađene naseobine starog naroda Udi. Danas u njemu živi 6196 stanovnika. Preci ove etničke skupine, poznati kao Utisi, bili su pripadnici jedne od 26 albanskih plemena koja su odigrala važnu ulogu u nastajanju kavkaške države Albanije, u periodu od 4. do 3. st. prije nove ere. Prema najnovijim istraživanjima, stari Udin bio je jezik kavkaške Albanije. Na kraju dana odvest ćemo se u Gabalu gdje ćemo noćiti.

5. dan: Gabala - Sheki - Lagodekhi - Gremi - Sighnaghi (Gruzija) (D): Nakon doručka odvest ćemo se do mjesta Sheki, jednom od najpoznatijih starih mjesta u Azerbajdžanu. Smješten na 700 m nadmorske visine, poput amfiteatra okružen planinama i šumama, dugo je bio središte svile i važna stanica na grčkom Putu svile. Vjeruje se da njegovo ime datira još iz 7. st. prije nove ere. U Shekiju ćemo posjetiti kanovu ljetnu palaču iz 18. st. s prekrasnim freskama i fantastičnim vitrajima te albansku crkvu u selu Kish. Nakon Shekija napuštamo Azerbajdžan i krećemo prema gruzijskoj granici. Po dolasku ćemo proći kroz carinske formalnosti, a zatim se uputiti do našeg prvog odredišta u Gruziji, samostana Gremi iz 16. st., s kraljevskom tvrđavom i crkvom arhanđela. Potom nastavljamo prema regiji Kakheti i gradu Telaviju gdje nas čeka kušanje vina u lokalnoj vinariji koja osim vina proizvodi i rakiju Chacha. Posjetit ćemo i muzej kralja Erakla II. U drugom dijelu dana odvest ćemo se do Sighnaghija, grada ljubavi, gdje ćemo se smjestiti i noćiti.

6. dan: Sighnaghi - David Gareji - Tbilisi (D): Nakon doručka panoramski obilazak grada, a zatim posjet Bodbe samostana Svete Nino. Prema predaji, Sv. Nino je zaslužna za preobraćenje Gruzijaca na kršćanstvo. Potom vožnja prema David Garejiju, jednoj od najvažnijih znamenitosti Gruzije. Ovo mjesto kombinacija je povijesnih građevina, pretpovijesnih arheoloških nalazišta, bogatih paleontoloških polja i važnih biogeografskih obilježja na visoravni oko rijeke Iori. Brojni pećinski samostani lijepi su primjer skladnog odnosa čovjeka i prirode. David Gareji smatra se remek djelom gruzijske srednjovjekovne umjetnosti. Na kraju dana odvest ćemo se do Tbilisija gdje ćemo noćiti.

7. dan: Tbilisi (D): Doručak, a zatim krećemo u istraživanje Tbilisija. Proći ćemo kraj crkve Metekhi koja se nalazi na litici s pogledom na rijeku Mtkvari. Ispred crkve se nalazi spomenik osnivaču Tbilisija, kralju Vakhtang Gorgaslan. Tu se, na litici, nalazi i palača Darejani. Nastavljamo dalje do sumpornih toplica smještenih u starom Tbilisiju, na suprotnoj strani rijeke, nasuprot palači Darejan. Po izvorima sumporne vode Tbilisi je dobio ime. U istom dijelu grada nalazi se i ortodoksna crkva Narikala sv. Nikole, uvijena u obrambenu utvrdu Narikala. Ako se stepenicama uspnemo na utvrdu imat ćemo lijep pogled na Tbilisi. Posjetit ćemo i armensku crkvu sv. Jurja iz 13.st., židovsku sinagogu i tursku džamiju koje se sve nalaze vrlo blizu jedna drugoj, kao znak vjerske tolerancije. Na suprotnoj strani ulice nalazi se crkva Sioni koja nas vodi do obala rijeke Mtkvari. Posjetit ćemo nacionalni muzej s famoznom Zlatnom riznicom, a zatim šetnja avenijom Rustaveli u kojoj se nalaze tbilisijska Opera i Baletno kazalište, parlament te kazalište Rustaveli. Tu se u ulici Shardeni nalaze brojni zgodni kafići i galerije. Dolazimo do crkve Anchiskhati, najstarije crkve u Tbilisiju. Krajem dana povratak u hotel i noćenje u Tbilisiju.

8. dan: Tbilisi - Mtskheta - Upliscixe - Gudauri (D, V): Nakon doručka vožnja prema Mtskheti (pod zaštitom UNESCO-a), koja je bila glavni grad Gruzijske kraljevine od 3.st. pr.n.e. do 5 st. n.e. Posjetit ćemo samostan Jvari (6.st.) i katedralu Svetitskhoveli (11. st). Potom vožnja do mjesta Uplistsikhe - "utvrde lordova", drevnog grada istočne Gruzije uklesanog u stijene. U večernjim satima stižemo u planinsko mjesto Gudauri gdje ćemo večerati i noćiti.

9. dan: Gudauri - Kazbegi - Annanuri - Tbilisi (D): Doručak, a zatim vožnja čudesnim krajolicima do Kazbegija, glavnog grada regije. Čeka nas 2-satni uspon po livadama, a zatim šumovitim krajolikom, do crkve Gergeti Trojstva, smještene na 2.170 m. Ako nas vrijeme posluži, odavde ćemo imati priliku vidjeti najviši glečer Kavkaza, smješten na Mt Kazbegi (5.047 m). U drugom dijelu dana vratit ćemo se u Tbilisi i putem proći kraj dvorca Ananuri i lijepog vodenog rezervoara Jinvaly. Noćenje u Tibilisiju. *uspon do Kazbegija možemo zamijeniti vožnjom u 4x4 vozilima

10. dan: Tbilisi - Sadakhlo granični prijelaz - Haghpat - Erevan (Armenija) (D): Nakon doručka uputit ćemo se prema granici s Armenijom. Nakon prelaska granice i carinskih formalnosti nastavljamo planinskim cestama do samostana Haghpat koji je uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Haghpat je jedna je od najljepših kreacija srednjovjekovne armenske arhitekture. Nakon razgleda nastavljamo vožnju prema Erevanu gdje ćemo se smjestiti i noćiti.

11. dan: Erevan - Ejmiatsin - Zvartnots - Erevan (D): Doručak u hotelu, a zatim odlazimo do stoljetnih spomenika Ejmiatsin (armenski Vatikan) i Zvartnots, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Po dolasku u Ejmiatsin obići ćemo Ejmiatsinsku katedralu (iz 303 g.) koja je službena rezidencija armenskih katolikosa. Nastavljamo s posjetom Zvartnotsu (7.-10. st.) i njegovom Hramu snaga bdijenja. Potom ćemo se vratiti u Erevan i razgledati ga. Moderna armenska prijestolnica jedan je od najstarijih gradova svijeta, osnovan 782. godine pr.n.e. Prošetat ćemo središtem grada (Trg Republike, avenija Mashtoc, Kuća opere i baleta) sve do znamenitih kaskada, a zatim posjetiti Matenadaran, zanimljiv Institutu drevnih rukopisa. Krajem dana odvest ćemo se do memorijalnog kompleksa Tsisernakaberd podignutog u spomen na veliki genocid armenskog naroda. Zaustavit ćemo se i u poznatoj tvornici armenskog konjaka. Upoznat ćemo se sa starom tradicijom proizvodnje konjaka, ali i vidjeti izradu dekorativnih tepiha od svile. Ako nam ostane dovoljno vremena, preporučujemo i posjet muzeju Erebouni, koji prikazuje razdoblje osnutka grada Erevana (ulaznica se plaća na licu mjesta). Noćenje u hotelu.

12. dan: Erevan - Khor Virap - Noravank - Zorac Karer - Goris (D): Doručak u hotelu, a zatim vožnja prema Khor Virapu (4. - 18. st.), armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Važnost ovog mjesta povezana je s Grgurom Prosvjetiteljem, koji je uveo kršćanstvo u Armeniju, a kojeg je armenski kralj Tiridates III ovdje držao zatvorenog 13 godina. S vremenom je Grgur postao kraljev vjerski mentor. 301 g. Armenija je postala prva zemlja na svijetu koja je kršćanstvo prihvatila kako službenu religiju. Crkva Khor Virap nalazi se na araratskoj visoravni pa se odatle širi čudesan pogled na svetu planinu Ararat - simbol besmrtnosti Armenije. Nastavljamo naše putovanje kroz slikovite krajolike, a među šarenim stijenama u slikovitom klancu obići ćemo lijepu crkvu Noravank (13. - 14.st.). Putem ćemo posjetiti seoce Areni, poznato po proizvodnji ukusnog vina. Tu ćemo posjetiti jednu od lokalnih vinarija. Na kraju dana posjetiti ćemo Zorac Karer, stari obzervatorij koji datira iz 6. st. pr.n.e. Neki ga nazivaju armenskim Stonehenge-om. Uvečer stižemo u Goris gdje ćemo se smjestiti i noćiti.

13. dan: Goris - Khndzoresk - Tatev - Selim Karavansaraj - Sevan (D): Doručak u hotelu, a zatim vožnja prema Khndzoresku, srednjevjekovnom gradu u stijeni koje je do 20. st. bilo nastanjeno. Khndzoresk je sjajno mjesto za hodanje i istraživanje. U spiljama koje su uglavnom umjetno izdubljene nalaze se ostaci starog sela, a mogu se vidjeti i crkve, grobnice, lijepe formacije stijena te brojni izvori vode. Nakon šetnje gradom nastavljamo do prelijepog armenskog samostana Tatev. Do samostana ćemo doći najdužom žičarom na svijetu. Žičara je duga 5,7 km i povezuje spektakularni klanac rijeke Vorotan sa starim samostanom Tatev. Izgrađen je u 9. st., no veliku važnost dobiva u 14. i 15. st. kad se ovdje nalazilo jedno od najvažnijih srednjevjekovnih sveučilišta, koje je značajno doprinijelo razvoju znanosti, religije i filozofije, izdavaštvu knjiga i razvoju minijaturnog slikarstva. Nastavljamo prema srednjevjekovnom karavansaraju Selim koji je služio kao odmorište na prijelazu planinskog lanca Selim (Sulema). Ovo je najbolje očuvani karavansaraj u Armeniji i izvrstan je primjer armenske sekularne arhitekture Srednjeg vijeka. Krajem dana odvest ćemo se do jezera Sevan. Zadivljujuće plave boje, jezero Sevan je drugo po nadmorskoj visini i najveće slatkovodno jezero na svijetu. Posjetit ćemo samostan Sevanvank koji se smjestio na otoku Sevan. U Brončano doba otok je bio opasan zidinama, a u 9. st. Sevan je postao kraljevska citadela Sjunijskih kraljeva. Noćit ćemo u hotelu kraj jezera.

14. dan: Sevan - Garni - Geghard - Erevan (D): Nakon doručka odvest ćemo se do Garnija, gdje ćemo posjetiti hram iz 1. st. Nakon brojnih rimskih napada hram je obnovljen i posvećen Mitri, bogu Sunca. Potom nastavljamo prema Geghardu, gdje ćemo posjetiti lijepi samostan Geghard (12. - 13.st). poznat i kao Irivank (Spiljski samostan). Njegovo ime označava biblijsko koplje kojim je rimski vojnik probio Kristovo tijelo. U stijenama koje okružuju samostan izgrađeno je stotine hačkara (kamenih spomenika u obliku uspravne ploče) i spilja. Samostan Geghard i gornji dio doline Azat također su uvršteni u UNESCO-vu listu svjetske baštine. Potom povratak u Erevan i noćenje.

15. dan: Erevan - Zagreb: U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Uz presjedanje, dolazak u Zagreb sredinom dana.

Special offer

Fascinantni Kavkaz putovanje je kroz povijest, kulturu i prekrasne mistične krajolike. Razveselit će ljubitelje prirode i kretanja. Put nas vodi kroz tri kavkaške zemlje: Azerbajdžan, Gruziju i Armeniju. Ljepota ovog putovanja je u raznolikosti. Na relativno malom prostoru, upoznat ćemo 3 posve različite kulture, dok će se priroda mijenjati od pustinjskih krajolika Azerbajdžana do planinskih šuma i livada Gruzije i Armenije. Putovat ćemo manje utabanim stazama i posjetiti staroperzijsko selo Lahij u Azerbajdžanu, gruzijski spiljski samostani Davida Garejija i slikoviti Kazbegi te Tatev, armensko srednjovjekovno sveučilište i samostan.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtijeva posebne pripreme. Uključuje mogućnost kraćih trekinga, no svi oni koji ne žele hodati mogu hodanje zamijeniti vožnjom. Noćit ćemo u ugodnim hotelima koji odišu lokalnom atmosferom.

svi letovi
sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz prema programu
sve ulaznice prema programu
kušanje 5 sorti vina u regiji Kakheti
kušanje vina i „Chacha“ brandy-a
lokalno vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

pristojbe zračnih luka: 1.600 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 2.500 kn
nadoplata za polupansion: 1.200 kn
viza za Azerbajdžan: 260 kn
obroci koji nisu navedeni
nadoplata za 10-14 putnika: do 550 kn
putno osiguranje
napojnice
osobni troškovi

Baku

Gobustan

Yanar Dag

Shemakha

Lahij

Gabala

Sheki

Lagodekhi

Gremi

Sighnaghi

David Gareji

Tbilisi

Mtskheta

Upliscixe

Gudauri

Kazbegi

Annanuri

Sadakhlo

Haghpat

Erevan

Ejmiatsin

Khor Virap

Noravank

Zorac Karer

Goris

Khndzoresk

Tatev

Selim Karavansaraj

Sevan

Garni

Geghard

 

Naziv države: Republika Armenija

Površina: 29.800 km²

Stanovništvo: 3,3 milijuna

Glavni grad: Erevan

Službeni jezik: armenski

Pozivni broj: +374

Vremenska razlika: +3

Klima: Armenija ima kontinentalnu klimu sa suhim i sunčanim ljetima od lipnja do rujna, kad se temperature kreću od 22-36 C. Zime su hladne uz dosta snježnih padalina, s temperaturama između  -5 i -10 C. Proljeća su kratka, a jeseni duge. U jesen krajolici poprime prekrasne boje šarenog lišća. Kiša više pada u planinskim područjima, koja su i nešto vlažnija od nizinskih. Razdoblja kiša su od ožujka do lipnja i u toku listopada i studenog. Najbolje vrijeme za putovanje po Armeniji je od svibnja do studenog.

Odjeća: Armenci se oblače kao i mi, nema posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama pa ako putujete u proljeće ili jesen, budite spremni na promjene temperature (noć – dan). Svakako ponesite nešto toplije odjeće. Ljeta su topla, no ponekad je moguća kiša pa ponesite kišobran.

Piće: Preporučuje se piti flaširana voda.

Hrana: Armenska kuhinja je slična europskoj. Razne vrste sira, kruha, alkoholnih i bezalkoholnih pića mogu se pronaći posvuda. Brojni restorani nude tradicionalnu i europsku kuhinju. Hrana nije skupa.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Cjepiva nisu obavezna. Rizik od malarije je vrlo mali i, to samo u ruralnim područjima u dolini Ararata, pa tablete nije potrebno piti. Ako putujete u zonu izloženosti, izbjegavajte ubode komaraca. Za trenutnu situaciju prije putovanja predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Armenski dram (AMD); 1 USD= 484.72 AMD; 1 EUR= 546.78 AMD (studeni 2018.)

Novac: Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama. Kreditne kartice se mogu koristiti u većini hotela i restorana.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Gruzijom. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima. U Erevanu ćete lako pronaći Internet kafiće, od kojih su neki otvoreni i 24 sata.

Električna energija: Koristi se napon od 220 volti, a utičnice imaju dvije rupe kao i kod nas.

Viza: Nije potrebna.

 

Naziv države: Gruzija

Površina: 69.700 km²

Stanovništvo: 4,7 milijuna

Glavni grad: Tbilisi

Službeni jezik: gruzijski

Pozivni broj: +995

Vremenska razlika: +3 sata

Klima: Ljeta su vruća i vlažna, a zime umjereno hladne. U planinskim krajevima temperature se mogu jako spustiti. Najbolje vrijeme za posjet su proljeće i jesen.

Odjeća: Nema posebnog koda oblačenja. Na ulicama možete vidjeti utjecaj zapadne kulture i modernih trendova. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama pa ako putujete u proljeće ili jesen, budite spremni na promjene temperature (noć – dan). Svakako ponesite nešto toplije odjeće.

Piće: Preporučuje se piti flaširana voda.

Hrana: Gruzijska hrana  je  vrlo raznolika, bogata voćem, povrćem i mesom, orasima, sjemenkama i poznatim sirevima. Jedu se sve vrste mesa. Gruzijci su jako ponosni na knedlice s mesom i kachapuri (tijesto s raznim vrstama sira). Uz večeru probajte kvalitetno gruzijsko vino.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena pa tablete protiv malarije nisu potrebne. Preporučujemo da se za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Gruzijski lari (GEL); 1 USD = 2.689 GEL; 1 EUR = 3.035 GEL (studeni 2018.)

Novac: Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama. Kreditne kartice se mogu koristiti u većini hotela i restorana.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Gruzijom. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima.

Električna energija: Koristi se napon od 220 volti, a utičnice imaju dvije rupe kao i kod nas.

Viza: Nije potrebna.

 

 

Naziv države: Republika Azerbajdžan

Površina: 86.600 km²

Stanovništvo: 9,1 milijuna

Glavni grad: Baku

Službeni jezik: azerski

Pozivni broj: +994

Vremenska razlika: +4 zimi +5 sati ljeti

Klima: Klima varira od istoka prema zapadu – u zapadnim planinskim predjelima klima je ekstremnija i suša. Istočni predjeli u blizini Kaspijskog jezera imaju puno ugodniju klimu. Najbolje vrijeme za putovanje je od sredine travnja do kraja listopada, kad su dani topli i temperature se kreću od 21-30 stupnjeva. Srpanj i kolovoz mogu biti jako vrući. Noću temperature znatno padaju pa se i ljeti mogu spustiti na 18 stupnjeva. Od prosinca do veljače je hladno, a temperature se znaju spustiti ispod nule.

Odjeća: Nema posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama pa ako putujete u proljeće ili jesen, budite spremni na promjene temperature (noć – dan). Svakako ponesite nešto toplije odjeće. Ljeta su topla, no kiša je moguća kiša pa ponesite kišobran.

Piće: Preporučuje se piti flaširana voda.

Hrana: Azerbajdžanska kuhinja kombinira turske i azijske elemente. U Baku ćete pronaći međunarodne restorane dok ćete u manjim mjestima više uživati u kebabu i specijalitetima središnje Azije. Vegetarijanska prehrana nije uobičajena i većina jela sadrži meso, no salate ima u izobilju, a tu su i orašasti plodovi, voće te hladna povrtna jela.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Postoji određeni rizik od malarije. Predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Azerbajdžanski manat; 1 USD = 1.696 AZN, 1 EUR = 1.914 AZN (studeni 2018.)

Novac: Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima.

Mobilni telefoni i Internet: T-mobile, Vipnet i  Tele2 imaju roaming. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima.

Električna energija: U Azerbajdžanu se koristi napon od 220 volti, a utičnice imaju dvije rupe kao i kod nas.

Viza: Potrebna. Može se dobiti u ambasadi u Zagrebu

Pošaljite upit ili rezervirajte Armenija, Gruzija i Azerbajdžan: Fascinantni Kavkaz

Odabrano putovanje:

2 + 15 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Armenija, Gruzija i Azerbajdžan: Fascinantni Kavkaz”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…