Azerbajdžan: Baku – Kaspijski biser

Putovanje u Azerbajdžan vas vodi u glavni grad Baku smješten na obalama Kaspijskog jezera
agsdi-message

Vrsta putovanja: Privatno, City Tour

}

Trajanje: 5 dana

Šifra: AZ-19-5-P

Veličina grupe: min 2 putnika

Destinacija: Azerbajdžan

Datum polaska: Sami birate datum polaska

Naslovna » Kavkaz » Azerbajdžan: Baku – Kaspijski biser

Najbolje putovati:

proljeće i jesen
agsdi-credit-card

Cijena od:

2,550 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Putovanje u Azerbajdžan vas vodi u glavni grad Baku smješten na obalama Kaspijskog jezera. Velebne građevine moderne arhitekture se miješaju sa tradicionalnim doživljajem svakodnevnog života.

Otputovat ćete kroz povijest, kulturu i prekrasne mistične krajolike. Vodimo vas i u Nacionalni park Gobustan koji će razveseliti ljubitelje prirode i kretanja.

Za one koji žele poći manje utabanim stazama opcionalno posjet staroperzijskom selu Lahij poznatom po unikatnim, tradicionalnim rukotvorinama ili obilazak poluotoka Abšeron.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtjeva posebne pripreme. Možete odabrati noćenja u hotelima s 3 ili 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija). U Baku-u je organiziran transfer po dolasku i odlasku, vođeni razgled grada i izlet u NP Gobustan; s vodičem na engleskom jeziku i privatnim vozilom.

Ovo je samo prijedlog programa, no broj dana i rutu moguće je prilagoditi vašim željama!

Što je uključeno

sav smještaj
sav prijevoz i transferi prema programu
navedeni obroci
ulaznice za spomenute znamenitosti
cjelodnevni razgled Baku-a i izlet u NP Gobustan
jedna mala boca vode na dan za vrijeme obilaska
vođenje na engleskom
profesionalni vozač za sve dane
jamčevina

Što nije uključeno

zrakoplovna karta
nadoplata za jednokrevetnu sobu – hotel 3*: 450 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu – hotel 4*: 650 kn
opcionalni izlet na poluotok Abšeron: 600 kn
opcionalni izlet Shemakha – Lahij: 770 kn
obroci koji nisu navedeni
putno osiguranje
napojnice
osobni troškovi

Galerija

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Baku (Azerbajdžan)

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i, uz presjedanje, let prema Baku-u. Ovisno o redu letenja dolazak u Baku se predviđa u kasnim noćnim satima. Nakon carinskih formalnosti susret s vozačem i transfer do hotela.

2. dan: Baku (D)

Nakon doručka krećemo u razgled Bakua. Panoramski pogled na grad dat će nam uvid u kontraste i širinu grada. Grad ima oblik amfiteatra koji se spušta u Kaspijsko jezero. Nastavljamo pješice do starog dijela grada, odnosno Unutarnjeg grada (»Icheri sheher«). U njemu se nalaze brojni povijesno-arhitektonski spomenici, kao i palača Shirvanshakh, utvrda Synyk Gala, džame džamija, toranj Maiden – simbol grada Bakua te karavansaraj – mjesto za odmor trgovaca i slično. Icheri sheher ima svoju vlastitu infrastrukturu i u njemu živi 1300 obitelji. Danas je Baku i drevan i moderan grad. Posjetit ćete i Nacionalni Povijesni Muzej Azerbajdžana i prošetati ulicom Nizami gdje se nalaze brojni dućani i kafići. Povratak u hotel. Noćenje u Bakuu.

3. dan: Baku (D)

Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odabir jednog od dodatnih izleta. Prema izboru posjet starom antičkom selu Lahij ili poluotoku Abšeron. Noćenje u Bakuu.

4. dan: Baku - Gobustan - Yanar Dag - Baku (D)

Nakon doručka u hotelu, izlet u umjetničko-povijesni rezervat Gobustan u kojem su izloženi petroglifi, kolica i predmeti za dom koji datiraju još iz 10. – 8. st. pr.n.e., kao i crteži te nadgrobni spomenici iz Kamenog doba i drugih ranih perioda. Nedaleko se nalazi i »gavan chalan dash«, veliki kamen u obliku ravnog tanjura, na kojem se mogu vidjeti udubine koje upućuju da je možda služio kao ritmička podrška ritualnim plesovima i ceremonijama. Posjet Gobustanu će vas prenijeti u neki drugi svijet, svijet ljudske prošlosti kroz koji ćemo osjetiti atmosferu tisućljetne povijesti ovog mjesta. Na povratku u Baku, zastat ćete kod povijesne džamije Bibiheibat te posjetiti muzej Tepiha. Povratak u Baku. Noćenje.

5. dan: Baku - Europa - Zagreb (D)

Odjava iz hotela u 12:00. Nakon odjave, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Povratak kući ovisno o redu letenja uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka. Povratak se očekuje u večernjim satima.

Karta

Baku

NP Gobustan

Yanar Dag

Shemakha

Lahij

Općenito o Azerbajdžanu

Naziv države: Republika Azerbajdžan
Površina: 86.600 km²
Stanovništvo: 9,1 milijuna
Glavni grad: Baku
Službeni jezik: azerski
Pozivni broj: +994
Vremenska razlika: +4 sati zimi, +5 sati ljeti

Hrana

Azerbajdžanska kuhinja kombinira turske i azijske elemente. U Baku ćete pronaći međunarodne restorane dok ćete u manjim mjestima više uživati u kebabu i specijalitetima središnje Azije. Vegetarijanska prehrana nije uobičajena i većina jela sadrži meso, no salate ima u izobilju, a tu su i orašasti plodovi, voće te hladna povrtna jela.

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda.

Zdravstvene informacije

Postoji određeni rizik od malarije. Predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Azerbajdžanski manat; 1 USD = 1.70 AZN, 1 EUR = 1.91 AZN (kolovoz 2019.)

Novac

Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima.

Viza

Potrebna. Može se dobiti u ambasadi u Zagrebu.

Odjeća

Nema posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama pa ako putujete u proljeće ili jesen, budite spremni na promjene temperature (noć – dan). Svakako ponesite nešto toplije odjeće. Ljeta su topla, no kiša je moguća kiša pa ponesite kišobran.

Klima

Klima varira od istoka prema zapadu – u zapadnim planinskim predjelima klima je ekstremnija i suša. Istočni predjeli u blizini Kaspijskog jezera imaju puno ugodniju klimu. Najbolje vrijeme za putovanje je od sredine travnja do kraja listopada, kad su dani topli i temperature se kreću od 21-30 stupnjeva. Srpanj i kolovoz mogu biti jako vrući. Noću temperature znatno padaju pa se i ljeti mogu spustiti na 18 stupnjeva. Od prosinca do veljače je hladno, a temperature se znaju spustiti ispod nule.

Električna energija

U Azerbajdžanu se koristi napon od 220 volti, a utičnice imaju dvije rupe kao i kod nas.

Mobilni telefoni i internet

T-mobile, A1 i  Tele2 imaju roaming. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima.

Pošaljite upit za Azerbajdžan: Baku – Kaspijski biser

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

Opcionalne nadoplate:

Opcionalni izleti:

15 + 10 =

Možda će vas zanimati i…