Akcija!

Japan: Jesen u Japanu

od 24,490 kn 23,890 kn

Primamo prijave!

Popust:
 • 12/11/2019
Očisti

  • 3700 kn
  • 3000 kn
  • 1000 kn
  • kn
  • 1300 kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
12 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
JP-19-12-G-11
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

PDF putovanja

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Azija: Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Tokyo.

2. dan: Tokyo: U Tokyo stižemo u poslijepodnevnim satima. Nakon carinskih formalnosti odvest ćemo se do hotela gdje ćemo se smjestiti i noćiti.

3. dan: Tokyo - Hakone - Mt. Fuji (3.776 m) - Tokyo (D): Doručak u hotelu i odlazak na cjelodnevni izlet u Hakone i Mt. Fuji. Odvest ćemo se do 5. postaje na 2.305 m, a zatim vožnja prema Hakoneu i vulkanskoj dolini Owakudani, odakle se širi lijepi pogled na vulkan Fuji. Slobodno vrijeme za ručak, a potom vožnja spokojnim jezerom Ashi i uspon žičarom do planine Komagatake s pogledom na grad Hakone i okolicu. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Tokyo (D): Nakon doručka krećemo u razgled Tokya, metropole s najvećim brojem stanovnika na svijetu. Ultra-moderni životni stil pomiješan je sa stoljećima dugom tradicionalnom kulturom. Prvo ćemo se odvesti do zgrade Vlade i s vidikovca na 202-katu dobiti panoramski pogled na Tokyo i okolicu. Nastavljamo do svetišta Meiji Jungu posvećenog obogotvorenim duhovima cara Meiji i carice Shoken. Slobodno vrijeme za ručak, a zatim odlazimo do četvrti Asakusa u kojoj se i danas može osjetiti atmosfera prošlih vremena. Tu ćemo zaviriti u stari budistički hram Sensoj, izgrađen u 7. stoljeću. Nastavljamo do jednog od najstarijih i najboljih japanskih vrtova u Tokyu - vrta Koishikawa Korakuen. Ime Karakuen je dobio po pjesmi koja potiče vladara da uživa u blagodatima tek nakon što je osigurao sreću i zadovoljstvo svog naroda. Za kraj dana odlazimo do Ginze, famozne četvrti s brojnim trgovinama, umjetničkim galerijama, restoranima, kafićima i noćnim klubovima. Jedan m² zemlje u ovoj četvrti košta preko 10 mil yena, čineći je tako najskupljom četvrti u Japanu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: Tokyo - Kanazawa (D): Doručak u hotelu. Velike torbe (1 komad po osobi) bit će prebačene iz Tokya do Kyota gdje će vas čekati za 2 dana. Pripremite manje torbe u kojima ćete imati sve što trebate za 3 dana. Potom transfer od hotela do stanice Tokyo i vožnja vlakom do stanice u Kanazawi. Po dolasku slobodno vrijeme za ručak, a zatim odlazimo na razgled Kanazawe. Kanazawa je bila utvrđeni grad Kaga klana kojim je upravljala obitelj Maeda do 1868. godine. Prvo ćemo se odvesti do vrta Kenrokuen koji se smatra jednim od tri najljepša vrta u Japanu, a zatim nastavljamo do zanimljivih četvrti Nagamachi i Higashiyama. Nagamachi je bila samurajska četvrt u podnožju nekadašnje Kanazawa utvrde, u kojoj su živjeli samuraji sa svojim obiteljima. S druge strane, četvrt Higashiyama (Higashi Chaya) ili četvrt gejša, poznata je po brojnim restoranima (odnosno čajanama: chaya=čajana) u kojima su kroz povijest goste svojom pjesmom i plesom zabavljale gejše. Tu ćemo posjetiti staru kuću gejša pod nazivom Ochaya Shima u kojoj se danas nalazi muzej s lijepim prikazom nekadašnjeg života gejša. Nakon razgleda odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

6. dan: Kanazawa - Shirakawago - Takayama (D): Doručak u hotelu, a zatim odlazak do sela Shirakawago. Ovo planinsko selo 1995. godine proglašeno je UNESCO-vom zaštićenom baštinom zbog svojih tradicionalnih gassho-zukkuri kućica, od kojih su neke starije od 250 godina. Gassho-zukuri znači „izgrađeno da izgleda kao ruke u molitvi“ - zbog izrazito kosih krovova koji podsjećaju na ruke budističkih svećenika u molitvi. Ovaj stil gradnje razvijao se tokom brojnih generacija, a ima svrhu da zimi izdrži velike količine snijega. Nakon razgleda sela slobodno vrijeme za ručak, a zatim nastavljamo do Takayame koja je također smještena u planinskom području i koja je zadržala tradicionalni štih, posebno u svojem lijepo očuvanom najužem centru. Posjetit ćemo Takayama Jinya-u, gdje se do 1969. nalazio ured lokalnih vlasti, a zatim nastavljamo do ulice Kamisannomachi, pješačke zone s tradicionalnim japanskim tamnim drvenim kućama. Na kraju dana odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

7. dan: Takayama - Hiroshima (D): Nakon doručka odlazimo na jutarnju tržnicu u Takayami, a zatim nastavljamo do željezničke stanice. Čeka nas vožnja vlakom do Hiroshime uz presjedanje u Nagoyi. Predlažemo da u Nagoyi ili u vlaku kupite nešto za ručak. Po dolasku u Hiroshimu odlazimo na razgled grada. Hiroshima je svjetski poznata po događaju iz 1945. godine kada je na grad bačena prva atomska bomba. Razgledat ćemo Memorijalni muzej mira koji je zasigurno najistaknutija točka u gradu. Ogroman park prostire se na 120.000 m² i njegovo drveće, travnjaci i šetnice u potpunom su kontrastu s neboderima koji ga okružuju. Prije pada bombe ovdje se nalazilo političko i komercijalno središte grada. Nakon razgleda odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

8. dan: Hiroshima - Miyajima - Hiroshima - Kyoto (D): Nakon doručka odlazak vlakom i trajektom do otoka Miyajime koja ima dugu povijest kao sveto sjedište šintoizma, autohtone vjere japanskog naroda koja je stara kao i sam Japan. Posjetit ćemo staro svetište Itsukushima koje je ne samo izvor slave otoka, već i samog njegovog imena (Miyajima = otok svetište). Itsukushima svetište je svjetski poznato po svojim kultnim plutajućim vratima Torii. I vrata i svetište jedinstveni su po svojoj građi jer naizgled plutaju na vodi za vrijeme plime. Nakon svetišta odlazimo do jednog od najvažnijih hramova Šingon budizma, hrama Daisho-in, smještenom na brdu Misen. Potom slobodno vrijeme za ručak i povratak na trajekt te dalje vlakom preko Hiroshime prema Kyotu. Po dolasku ćemo se smjestiti u hotel i noćiti.

9. dan: Kyoto (D): Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni razgled Kyota, koji je bio prijestolnica Japana i sjedište vladara od kraja 8. do sredine 19-tog stoljeća. Posjetit ćemo fascinantno svetište Fushimi Inari smješteno na planini Inari-san, poznato kao sjedište svih Inari svetišta u zemlji (Inari je šintoistički bog riže). Specifično je zbog tisuća narančasto-crvenih torii vrata koja su nanizana i čine mreže staza koje vode u šumu svete planine Inari. Nastavljamo u dvorac Nijo, nekadašnju rezidenciju prvog šoguna iz razdoblja Edo. Njegova palača je najbolji očuvani primjer japanske arhitekture dvorca-palače iz feudalnog razdoblja te je dvorac danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za ručak. U drugom dijelu dana odlazimo u prelijepi hram Kodaiji kojeg je dala izgraditi supruga Toyotomi Hideyoshija, jednog od japanskih ujedinitelja, njemu u čast. Vidjet ćemo i hram Kinkakuji (Zlatni paviljon) čija su dva najviša nivoa u potpunosti prekrivena zlatnim listićima. Za kraj dana odlazimo u poznatu četvrt gejša, Gion, s brojnim restoranima, dućanima, čajanama, gejšama i zabavom. Potom povratak u hotel i noćenje.

10. dan: Kyoto - Nara - Kyoto (D): Nakon doručka odlazimo na izlet u Naru, prvu stalnu japansku prijestolnicu, prepunu povijesnih znamenitosti i jednim od najstarijih i najvećih japanskih hramova. Posjetit ćemo park Nara u kojem se nalaze glavne znamenitosti, kao što su hram Todaiji, Kofukuji, svetište Kasuga i slično. Todaiji je jedan od najpoznatijih hramova izgrađen u 8. stoljeću kao glavni hram provincijskih budističkih hramova, dok je Kofukuji bio obiteljski hram Fujiwara, najutjecajnijeg obiteljskog klana u razdobljima Nara i Heian. Svetište Kasuga izgrađeno je kad i sama prijestolnica, a posvećen je božanstvu koje je zaduženo za zaštitu grada. Razgledat ćemo ova sveta mjesta, uz slobodno vrijeme za ručak sredinom dana. Po razgledu povratak u Kyoto i noćenje.

11. dan: Kyoto - Osaka (D): Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do polaska vlaka za Osaku u rano poslijepodne. Mogućnost opcionalnog poludnevnog razgleda Kyota uz nadoplatu s posjetom hramu Ryoanji i ceremonijom čaja. Hram Ryoanji poznat je po svojem vrtu stijena. Zanimljivost dizajna ovog vrta je u tome što s bilo koje točke da gledate, jedna stijena je uvijek skrivena od promatrača. Potom vožnja vlakom do zračne luke u Osaki odakle započinjemo povratak kući.

12. dan: Osaka - Zagreb: Let prema Zagrebu uz presjedanje. Dolazak u Zagreb očekuje se sredinom dana.

Special offer

Jesen u Japanu odvest će vas u zemlju izlazećeg sunca upravo u mjesecu kad navlači šareni kaputić i sija u svome najljepšem sjaju. Malo ćemo se udaljiti od utabanih ruta pa ćemo nakon posjeta Tokyu i Mt Fuji-ju skrenuti prema zapadnoj obali otoka Honshu i zanimljivim mjestima Kanazawa, Shirakawago i Takayama. Vratit ćemo se na utabane staze i provjeriti kako danas žive stanovnici Hirošime, a zatim se odvesti do prekrasnog otočića Miyajima i njegovog plutajućeg svetišta. Za kraj putovanja ostavljamo nezaobilazni Kyoto i Naru. Na našem putovanju stopit ćemo se s megapolisom Tokyom, ali i šetati ljupkim i zanimljivim japanskim planinskim selom. Prošetat ćemo kroz vremena samuraja i geiko djevojaka, prisjetiti se nekih ključnih trenutaka u povijesti čovječanstva i osjetiti otkucaje sadašnjosti. Upoznat ćemo kulturu koja je toliko drugačija od naše, a opet ju je tako lako zavoljeti.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo putovanje ne zahtijeva posebne pripreme i uglavnom je usmjereno na razgledavanje znamenitosti i prirodnih ljepota, bez suviše napornog hodanja. Najduže vožnje unutar Japana prevaljivat ćemo u ugodnim vlakovima, a noćit ćemo u hotelima s 3 zvjezdice.

zrakoplovne karte
sav smještaj
navedeni obroci
prijevoz prema programu
ulaznice prema programu
vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

pristojbe zračnih luka: 3.700 kn
ceremonija čaja i posjet hramu Ryoanji: 1.300 kn
nadoplata za ručkove: 1.000 kn
obroke koji nisu navedeni te pića uz obroke
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 3.000 kn
nadoplata za 10 do 14 putnika: 3.900 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Tokyo

Hakone

Mt. Fuji

Kanazawa

Shirakawago

Takayama

Hiroshima

Miyajima

Kyoto

Nara

Osaka

 

Naziv države: Japan

Površina: 377.972  km²

Stanovništvo: 127 milijuna

Glavni grad: Tokyo

Službeni jezik: japanski

Pozivni broj: +81

Vremenska razlika: +8

Klima: Zbog svog položaja i geografskih obilježja, Japan kroz cijelu godinu ima umjerene temperature, no veći dio zemlje ipak prolazi kroz 4 godišnja doba. Ljeto traje od lipnja do rujna, vrlo je vruće s mnogo vlage u zraku. Tokom ljeta često dolazi do pojave tajfuna i jakih vjetrova popraćenih kišom. Najviše padalina ima u lipnju i srpnju. Zima traje od studenog do veljače kada se temperature spuštaju ispod nule, a čak i obalni dijelovi Japana mogu biti prekriveni snijegom. Najbolje vrijeme za putovanje je proljeće (od ožujka do svibnja) i jesen (od kolovoza do prosinca). Tada su temperature umjerene, a krajolici poprimaju lijepe šarene boje.

Odjeća: U Japanu ne postoji određeni kod oblačenja. Tokom ljetnih mjeseci nosite laganu pamučnu odjeću te kapu ili šešir kako bi se zaštitili od jakog sunca. Ukoliko putujete u lipnju i srpnju ponesite kabanicu ili kišobran. Za proljetne i jesenske mjesece ponesite majice dugih rukava i pokoji komad tople odjeće (laganiju jaknu) – slojevito oblačenje. Zime su hladne pa obavezno ponesite deblji kaputi, zimske hlače, veste i ostalu zimsku odjeću. Za putovanje ponesite dovoljno odjeće jer su japanski brojevi mali pa se može dogoditi da ne nađete broj koji vam odgovara.

Piće: Voda je pitka, no uvijek je dobro prije provjeriti. Flaširana voda je svuda dostupna, a pije se i puno čaja. U restoranima su uobičajena gazirana pića, pivo, sake (vino od riže) i viski.

Hrana: Japanska hrana je vrlo raznolika. Kuhinja se bazira na svježim sezonskim namirnicama. Riža, fermentirana soja, juhe, tofu, mljeveno meso, knedlice, sitna tjestenina, povrće, svježi plodovi mora i riba glavni su sastojci japanskih jela. Intenzivni okusi, maštovita priprema i prezentacija jela zagolicat će maštu pravih gurmana. Specijaliteti su Teryjaki, Tempura, Sushi, Soba, Yakitori, Okonomiyaki i slično.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena. Za više informacija o cjepivima preporučujemo da se savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Japanski Yen (JPY ¥) 1 USD = 109.99 JPY; 1 EUR = 125.94 JPY (veljača 2019.)

Novac: Gotovinu možete razmijeniti u svih bankama i mjenjačnicama. U Japanu je uobičajeno kod stanovništva vidjeti veće količine gotovine jer je niska stopa kriminala. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Amex, Diners, Visa i Master Card. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Japanom. Internet je svugdje dostupan, no nemojte očekivati Wi-Fi za vrijeme vožnje vlakom, autobusom ili na ulici.

Električna energija: U Japanu se koristi napon od 100 volti, 50/60 Hz, a utičnice imaju dvije ravne rupe, ponekad i tri. Ispravljač je potreban.

Viza: Nije potrebna.

Pošaljite upit ili rezervirajte Japan: Jesen u Japanu

Odabrano putovanje:

11 + 7 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Japan: Jesen u Japanu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…