Japan: Uspon na Mt. Fuji

Ovo je putovanje prvenstveno namijenjeno planinarima i svima onima koji vole uspone na više ili manje poznate vrhove, jer daje priliku da se popnete na najviši vrh Japana, mitski vulkan Fuji 3,776 m
agsdi-message

Vrsta putovanja: Grupno, Aktivno

}

Trajanje: 12 dana

Šifra: JP-19-12-GA

Veličina grupe: 10-15 putnika

Destinacija: Japan

Datum polaska:

Naslovna » Azija » Japan: Uspon na Mt. Fuji
agsdi-people

Status:

U pripremi
agsdi-credit-card

Cijena od:

15,550 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Vodimo vas u zemlju izlazećeg sunca.

Ovo je putovanje prvenstveno namijenjeno planinarima i svima onima koji vole uspone na više ili manje poznate vrhove, jer daje priliku da se popnete na najviši vrh Japana, mitski vulkan Fuji 3,776 m. Za uspon na vrh morate biti u dobroj fizičkoj kondiciji pa ćete prije samog velikog uspona isprobati svoju spremnost na nešto nižem vrhu Nantai 2,486 m, nedaleko Nikka.

Ako pak niste planinari, a rado bi posjetili Japan, slobodno nam se pridružite jer ćemo na ovom putovanju obići i sva ona najvažnija mjesta koja morate posjetiti kad jednom dođete u Japan.

Što me očekuje na putovanju?

Ukoliko se želite penjati na vrh Fuji morate biti u dobroj fizičkoj kondiciji, no za one koji se ne žele penjati, to nije nužno. Ipak, morate biti spremni na duža hodanja jer je ovo aktivno putovanje koje uključuje dosta pješačenja.

Dosta ćemo se voziti vlakovima i javnim transportom, a gdje je to moguće, ići ćemo pješice. Transferi gradskim prijevozom i taksijem nisu uključeni u cijenu pa je potrebno sa sobom uzeti dodatni džeparac. U Tokyu i Kyotu ćemo se pridružiti grupnom razgledu gradova, a u Niku i Nari imat ćemo slobodno vrijeme za samostalna istraživanja. Noćit ćemo u hotelima s 2 i 3 zvjezdice. Na Nantai i Fuji penjati ćemo se pod vodstvom licenciranog planinskog vodiča (UIAA standard A).

Prije samog uspona na Mt Fuji odmorit ćemo u planinarskom domu na 8. ili 9. postaji, no za to nije potrebno nositi vreće za spavanje jer nas tamo čeka sve potrebno za spavanje. Svi oni se koji neće penjati na Fuji mole se da to napomenu pri prijavi kako bi se unaprijed organizirao opcionalni smještaj za njih.

Napomena: Svi oni koji će se penjati na Fuji svojim odazivom potvrđuju da ispunjavaju zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na usponu, da usponu pristupaju na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. U slučaju izuzetno lošeg vremena koje dovodi u pitanje sigurnost penjanja, uspona neće biti, a penjači se mole da ponesu dodatni novac za opcionalni smještaj u nekom od hostela u dolini.

Cijena aviokarte nije uključena u cijenu programa i ovisi o raspoloživosti mjesta na letovima u trenutku rezervacije putovanja.

Što je uključeno

sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz prema programu
transfer prtljage od Tokya do Kyota (1 komad prtljage)
razgledi i ulaznice prema programu
vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

Što nije uključeno

zrakoplovne karte
obroci koji nisu navedeni te pića uz obroke
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn
ulaznice za znamenitosti u Nikku i Nari, te dvoranu Fenix u hramu Byodoin
transferi javnim prijevozom i taksijem
nadoplata za 10 do 14 putnika: 1.400 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Azija

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Tokyo.

2. dan: Tokyo

U Tokyo stižemo ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti odvest ćemo se do hotela gdje ćemo se smjestiti i noćiti. (transfer je uključen u cijenu ako putujete s istim letom kao i ostatak grupe)

3. dan: Tokyo (D)

Cjelodnevni razgled Tokyja (pridružujemo se grupi – sastanak grupe kraj Ljubavne skulpture na Shinjuku – do tamo dolazimo u vlastitoj organizaciji). Vidjet ćemo svetište Meiji Jingu Shinto, Imperijalnu palaču, Asakusu (hram Senso-ji, šoping aveniju Nakamise i vrata Kaminari-mon), Tokyo Sky Tree & šoping centar Sora-machi, a za kraj krstarenje po Tokijskom zaljevu. Tura završava na istom mjestu gdje je i počela. Povratak u hotel u vlastitoj organizaciji.

4. dan: Tokyo - Nikko (D)

Doručak u hotelu, a zatim odlazak do stanice Asakusa pješice ili javnim transportom bez pratnje lokalnog vodiča. Prtljaga ostaje u hotelu u Tokyu. Transfer Limited Express vlakom do stanice Tobu u Nikko-u. Odlazak do hotela u vlastitoj organizaciji (sobe će biti slobodne ovisno o regularnom vremenu check-in-a). Slobodno vrijeme za ručak i samostalna istraživanja. Predlažemo da posjetite most Shinkyo, svetište Toshogu i hram Rinnouji. Noćenje.

5. dan: Nikko - Tokyo (D)

Doručak u hotelu, a potom prijevoz u vlastitoj organizaciji od hotela do Futarasan Jinja-e. Slijedi uspon na Mt Nantai, 2,486 m nadmorske visine (u pratnji licenciranog planinskog vodiča). Uspon i spust traju ukupno oko 6 sati, a sveukupna dužina staze je 8 km. Nakon što se spustimo s planine javnim prijevozom ćemo se prevesti do stanice Tobu (taksi ili javni prijevoz nisu uključeni u cijenu). Slobodno vrijeme za ručak. Transfer s Limited Express vlakom nazad u Tokyo na stanicu Asakusa. Potom povratak do hotela u vlastitoj organizaciji. Noćenje.

6. dan: Tokyo - jezero Kawaguchi / Mt. Fuji (3.776 m) (D, V)

Doručak u hotelu, a zatim odlazak prema Mt Fuji-ju. Odlazak do stanice Shinjuku u vlastitoj organizaciji (pješice ili javnim transportom), a potom transfer Express autobusom do 5. postaje na 2.305 m nadmorske visine. Uspon u pratnji licenciranog planinskog vodiča do planinarskog doma gdje noćimo trajati će 4-6 sati. Večera i noćenje u planinskom domu na jednoj od posljednjih postaja (ovisno o raspoloživosti). Oni koji se ne penju ostaju u Tokyju u vlastitoj organizaciji.

7. dan: jezero Kawaguchi / Mt. Fuji - Tokyo (D)

U 2:00 doručak u planinarskom domu, a potom nastavak uspona (45 minuta do sati i pol) i u zoru dolazak na vrh (sunce izlazi između 4:20 i 5:30). Potom spust do 5. postaje (oko 3 sata) odakle se vraćamo u Tokyo. Transfer Express autobusom do stanice Shinjuku i transfer do hotela u vlastitoj organizaciji. Noćenje u hotelu.

8. dan: Tokyo - Kyoto (D)

1 torba po osobi bit će prevezena iz Tokya u Kyoto kamo stiže isti dan. Nakon doručka sastanak s pratiteljem koji govori engleski i odlazak organiziranim autobusom do stanice Tokyo. Pratitelj će se ovdje oprostiti s nama i dalje nastavljamo sami. Transfer Bullet vlakom do Kyota kamo stižemo u popodnevnim satima. Na stanici ćemo se susresti s pratiteljem koji govori engleski i koji će nas dopratiti do hotela u Kyotu. Smještaj u hotelu i noćenje.

9. dan: Kyoto (D)

Cjelodnevni razgled Kyota (pridružujemo se grupi – sastanak na stanici Kyoto u 8:20 sati) Transfer od hotela u vlastitoj organizaciji. Posjetit ćemo hram Kiyomizu-dera, hram Sanju-san-gen-do i tisuću kipova “Senju Kannon”, Arashiyamu, most Togetsu-kyo i šumu bambusa Sagano, hram Tenryu-ji, fascinantno svetište Fushimi Inari i konačno Zlatni hram Kinkaku-ji. Tura završava na istom mjestu gdje je i počela. Povratak u hotel u vlastitoj organizaciji.

10. dan: Kyoto - Nara - Kyoto (D)

Doručak u hotelu. Do željezničke stanice odvest ćemo se javnim transportom (plaćanje na licu mjesta) ili pješice, a potom sjesti na Limited Express vlak za Naru, prvu stalnu japansku prijestolnicu, prepunu povijesnih znamenitosti, s jednim od najstarijih i najvećih japanskih hramova. Razgled u samostalnoj organizaciji. Predlažemo posjet parka Nara u kojem se nalaze glavne znamenitosti, kao sto su hram Todaiji, Kofukuji, svetište Kasuga i slično. Todaiji je jedan od najpoznatijih hramova izgrađen u 8. stoljeću kao glavni hram provincijskih budističkih hramova, dok je Kofukuji bio obiteljski hram Fujiwara, najutjecajnijeg obiteljskog klana u razdobljima Nara i Heian. Svetište Kasuga izgrađeno je kad i sama prijestolnica, a posvećeno je božanstvu koje je zaduženo za zaštitu grada. U popodnevnim satima povratak u Kyoto na isti način (vlakom, a potom javnim transportom ili pješice do hotela) i noćenje.

11. dan: Kyoto - Osaka (D)

Doručak u hotelu, a potom odlazak u malo mjesto Uji na pola puta između Kyota i Nare, poznato po lijepim pejzažima, rijeci i mostu te po zelenom čaju. Ovdje ćemo posjetiti svetište Ujigami za koje se vjeruje da je najstarije očuvano svetište u Japanu i koje je prema nekim nalazima izgrađeno davne 1060 godine. Potom odlazimo u budistički hram Byodoin čija se dvorana Feniks smatra najimpresivnijom budističkom građevinom u Japanu. I svetište Ujigami i hram Boyodin su pod zaštitom UNESCO -a. Ulaznica za dvoranu Phoenix nije uključena. Slijedi transfer do Osake u kojoj ćemo obići okrug Dotonbori, povijesno-kazališnu četvrt, sada poznatu kao jedno od glavnih turističkih odredišta. Slobodno vrijeme za ručak. Drugi dio dana provest ćemo razgledavajući dvorac Osaka koji je okružen obrambenim jarkom, te putnike zbog svojeg položaja i zelenila podsjeća na Central Park u New Yorku. Potom slijedi vožnja do zračne luke u Osaki odakle započinjemo povratak kući. Let prema Zagrebu uz presjedanje.

12. dan: Osaka - Zagreb

Dolazak u Zagreb očekuje ovisno o redu letenja.

Karta

Tokyo

Nikko

jezero Kawaguchi

Mt. Fuji

Kyoto

Nara

Osaka

Općenito o Japanu

Naziv države: Japan
Površina: 377.972 km²
Stanovništvo: 127 milijuna
Glavni grad: Tokyo
Službeni jezik: japanski
Pozivni broj: +81
Vremenska razlika: +8

Hrana

Japanska hrana je vrlo raznolika. Kuhinja se bazira na svježim sezonskim namirnicama. Riža, fermentirana soja, juhe, tofu, mljeveno meso, knedlice, sitna tjestenina, povrće, svježi plodovi mora i riba glavni su sastojci japanskih jela. Intenzivni okusi, maštovita priprema i prezentacija jela zagolicat će maštu pravih gurmana. Specijaliteti su Teryjaki, Tempura, Sushi, Soba, Yakitori, Okonomiyaki i slično.

Piće

Voda je pitka, no uvijek je dobro prije provjeriti. Flaširana voda je svuda dostupna, a pije se i puno čaja. U restoranima su uobičajena gazirana pića, pivo, sake (vino od riže) i viski.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena. Za više informacija o cjepivima preporučujemo da se savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Japanski Yen (JPY ¥) 1 USD = 109.99 JPY; 1 EUR = 125.94 JPY (veljača 2019.)

Novac

Gotovinu možete razmijeniti u svih bankama i mjenjačnicama. U Japanu je uobičajeno kod stanovništva vidjeti veće količine gotovine jer je niska stopa kriminala. Od kreditnih kartica svugdje prihvaćaju Amex, Diners, Visa i Master Card. Bankomate možete pronaći gotovo svugdje.

Viza

Nije potrebna.

Odjeća

U Japanu ne postoji određeni kod oblačenja. Tokom ljetnih mjeseci nosite laganu pamučnu odjeću te kapu ili šešir kako bi se zaštitili od jakog sunca. Ukoliko putujete u lipnju i srpnju ponesite kabanicu ili kišobran. Za proljetne i jesenske mjesece ponesite majice dugih rukava i pokoji komad tople odjeće (laganiju jaknu) – slojevito oblačenje. Zime su hladne pa obavezno ponesite deblji kaputi, zimske hlače, veste i ostalu zimsku odjeću. Za putovanje ponesite dovoljno odjeće jer su japanski brojevi mali pa se može dogoditi da ne nađete broj koji vam odgovara.

Klima

Zbog svog položaja i geografskih obilježja, Japan kroz cijelu godinu ima umjerene temperature, no veći dio zemlje ipak prolazi kroz 4 godišnja doba. Ljeto traje od lipnja do rujna, vrlo je vruće s mnogo vlage u zraku. Tokom ljeta često dolazi do pojave tajfuna i jakih vjetrova popraćenih kišom. Najviše padalina ima u lipnju i srpnju. Zima traje od studenog do veljače kada se temperature spuštaju ispod nule, a čak i obalni dijelovi Japana mogu biti prekriveni snijegom. Najbolje vrijeme za putovanje je proljeće (od ožujka do svibnja) i jesen (od kolovoza do prosinca). Tada su temperature umjerene, a krajolici poprimaju lijepe šarene boje.

Električna energija

U Japanu se koristi napon od 100 volti, 50/60 Hz, a utičnice imaju dvije ravne rupe, ponekad i tri. Ispravljač je potreban.

Mobilni telefoni i internet

A1, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Japanom. Internet je svugdje dostupan, no nemojte očekivati Wi-Fi za vrijeme vožnje vlakom, autobusom ili na ulici.

Pošaljite upit za Japan: Uspon na Mt. Fuji

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

4 + 8 =

Možda će vas zanimati i…