Južnoafrička Republika i Zimbabve: Viktorijini slapovi i Južnoafrička Republika

od 18,550 kn

Najbolje putovati: od travnja do listopada

Popust:
Odaberite okviran datum polaska:

  • kn
  • 445 kn
  • 635 kn
  • 2200 kn
  • kn
  • kn
  • 225 kn
  • 385 kn
  • 385 kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
11 dana
Vrsta putovanja:
Privatno, Safari
Šifra putovanja:
ZA-ZW-18-11-P
Veličina grupe:
min 2

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Afrika: Let iz Zagreba uz presjedanje. Noćni let.

2. dan: dolazak na Viktorijine slapove (Zimbabve): Dolazak u Afriku ovisno o redu letenja (predlažemo let za Viktorijine slapove). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Možete se prošetati i upiti prve dojmove ili odabrati jedan od opcionalnih programa. Noćenje. Opcionalno: Let helikopterom iznad Viktorijinih slapova od 15 do 30 minuta (od 172 USD po osobi). *plaćanje na licu mjesta

3. dan: Viktorijini slapovi (D): Nakon doručka razgled Viktorijinih slapova u trajanju od 2 sata (transfer i ulaznica u park uključeni). Prolazit ćete kroz maglovitu kišnu šumu i tutnjeće slapove ovog prekrasnog sedmog svjetskog čuda. Nakon obilaska imat ćete slobodno vrijeme za samostalna istraživanja sve do popodnevnih sati. U popodnevnim satima čeka vas krstarenje u susret zalasku sunca (transfer i ulaznica u park uključeni). Ploviti ćete 2 sata i iz neposredne blizine promatrati divlji životinjski svijet (nilske konje, razne ptice, krokodile i sl). Potom odlazak u hotel i noćenje.

4. dan: Viktorijini slapovi - Elandela Private Game Reserve (D, V) (Južnoafrička Republika): Nakon doručka prijevoz do zračne luke let za Nelspruit. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do Elandela Private Game Reserve i smještaj u lijepom lodgeu Elandela. Ovaj ogroman privatni rezervat smjestio se u blizini NP Kruger, uz obalu rijeke Klaserie, bogatu divljim životinjama. Elandela rezervat s ponosom ističe svoju ulogu u očuvanju i razmnožavanju posebne vrste bijelih lavova zvanih bijeli lavovi Elandele. U cijenu programa uključena su tri obroka dnevno, 2 safarija dnevno unutar rezervata (vožnja ili šetnja od 06:00 - 09:00 & 15:30 - 19:30), jedan poludnevni izlet u NP Kruger od 12:00-18:00, ulaznica za NP Kruger te piknik ručak.

5.-6. dan: Elandela Private Game Reserve (D, R, V): Boravak u divljini uz dva uključena safarija na dan te poludnevni odlazak u Kruger NP. Na raspolaganju su i razni opcionalni izleti: - Posjet rehabilitacijskom centru Moholoholo od 9:30 - 11:30 ili od 15:00 do 17:00 kada imate mogućnost vidjeti čite, divlje pse, lavove i leoparde te se igrati s njihovim mladuncima (45 USD po osobi). - Centar za ugrožene i rijetke vrste 12:00 - 14:00 sati (45 USD po osobi). - Krstarenje kanjonom rijeke Blyde od 15:00 do 16:30 sati (45 USD po osobi). - Safari na slonovima 6:00 - 7:30 sati (155 USD po osobi). *plaćanje na licu mjesta

7. dan: Elandela Private Game Reserve - Cape Town (D, R, V): Boravak u rezervatu uz jutarnji safari, a zatim sredinom prijepodneva transfer za zračnu luku i let za Cape Town. Po dolasku smještaj u hotelu i noćenje. Opcionalno: Večera u tradicionalnom okruženju s plesom i bubnjevima od 18:30 sati (cijena na upit).

8.-9. dan: Cape Town (D): Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Predlažemo jedan od poludnevnih ili cjelodnevnih opcionalnih izleta kao npr.: - Poludnevni razgled Cape Towna (35 USD po osobi). - Cjelodnevni izlet u Vinograde Stellenboscha (60 USD po osobi). - Izlet na Cape Point (60 USD po osobi).

10. dan: Cape Town - Europa: Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili neki od opcionalnih izleta. Ovisno o redu letenja transfer za zračnu luku i povratak kući. Noćni let.

11. dan: Europa - Zagreb: Povratak u Zagreb preko neke od zračnih luka.

Special offer

Afrika je zemlja koja pokreće sva čula. Ovo putovanje će vas odvesti do sedmog svjetskog čuda – Viktorijinih slapova. Prošetajte ispod bučnih slapova kroz maglovitu kišnu šumu i doživite zalazak sunca krstareći rijekom Zambezi uz pjev egzotičnih ptica. Nastavljamo do Privatnog rezervata Elandela uz posjet NP Kruger koji slovi za najbolju safari destinaciju. Otkrijte rijetkog bijelog lava koji je našao utočište u ovom rezervatu, a tu su i velikih 5 (slon, nosorog, bizona, lav i leopard) u svom prirodnom okruženju. Ako ćete imati sreće ugledat ćete rijetke geparde, a možete ih pronaći i u centrima za održavanje vrste i oporavak. Nakon predivnog iskustva safarija krećete u živopisni Cape Town.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtjeva posebne pripreme, usmjereno je na upoznavanje prirodnih ljepota destinacije, nacionalne parkove i safarije. Imate dozvoljeno vremena za odlazak na dodatne izlete prema vlastitim željama koje birate u destinaciji. Noćite u dvokrevetnim sobama u hotelu s 3* na Viktorijinim slapovima, u luksuznom lodgeu s 4* u Elandela prirodnom rezervatu te u malom boutique hotelu 4* u Cape Townu.

unutarnji letovi
sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz
ulaznice za za Viktorijine slapove i NP Kruger
razgled Viktorijinih slapova i krstarenje u zalazak sunca
2 safarija na dan u rezervatu Elandela
1 safari u NP Kruger
vođenje na engleskom
jamčevina

međunarodnu zrakoplovnu kartu
viza za Zimbabve: 635 kn
viza za Južnoafričku Republiku: 445 kn
obroci koji nisu navedeni
putno osiguranje (preporučujemo)
opcionalni izleti
napojnice
osobni troškovi

Viktorijini slapovi

Elandela Private Game Reserve

Cape Town

 

Naziv državeRepublika Južna Afrika

Površina: 1.220.000 km²

Stanovništvo: 49 milijuna

Glavni grad: Pretoria (izvršna vlast), Bloemfontein (sudska prijestolnica), Cape Town (prijestolnica zakonodavne vlasti)

Službeni jezik: 11 službenih jezika: engleski, afrikaans, zulu, xhosa, swazi, ndebele, južni sotho, sjeverni sotho, tsonga, tswana i venda

Pozivni broj: +27

Vremenska razlika: nema je

Klima: Južnoafrička klima je uglavnom umjerena, s toplim ljetima i hladnim zimama. U većini Južnoafričke Republike ljeto traje od sredine listopada do sredine veljače. Ljeto je u većini zemlje obilježeno vrućim i sunčanim danima, s čestim naglim prolomima oblaka u poslijepodnevnim satima. Prolomi oblaka prestaju brzo i ostavljaju iza sebe toplinu i jedinstveni afrički miris zemlje u zraku. Zapadni Cape ima mediteransku klimu i u tom dijelu zemlje kiše padaju zimi, ne ljeti. U većini zemlje zrak je suh, dok je poluotok Cape vlažan. Vrijeme može biti nepredvidivo, od vrlo vrućih dana, do iznenadne promjene vremena i zahlađenja u večernjim satima.

Odjeća: Preporučujemo da ponesete odjeću za razne vremenske prilike – za toplo vrijeme, ali svakako ponesite  i nekoliko komada toplije odjeće za hladna jutra i večeri. Na safariju ćete najvjerojatnije imati otvoreno vozilo pa će vam za jutarnje sate trebati deblja jakna. Za safari je najbolje obući majicu dugih rukava i duge hlače da se zaštitite od komaraca i bodljikavog grmlja. Koristite odjeću u bojama koje se stapaju s prirodom kako ne bi prestrašili životinje. Svijetle boje privlače kukce pa ih izbjegavajte. Izbjegavajte i odjeću vojničkog stila jer ona može prouzročiti probleme s lokalnim vlastima.

Piće: Preporučujemo da pijete flaširanu vodu premda je voda u Južnoafričkoj Republici uglavnom pitka. Naravno, u ruralnim i zabačenim područjima bolje je piti flaširanu vodu.

Hrana: Braai je naziv za Južnoafrički običaj roštiljanja koji je poprimio razmjere nacionalnog sporta. Junetina i svinjetina s mnogo začina glavni su sastojci dobrog Braai. Na meniju ćete naći kvalitetan izbor ribe i morskih plodova pogotovo u obalnom djelu zemlje. Dobri restorane sa lokalnim specijalitetima možete pronaći i u unutrašnjosti gdje su se smjestile poznate vinarije.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva. Cjepivo je potrebno ukoliko ste boravili u zemljama u kojim je veliki rizik žute groznice 9 mjeseci prije dolaska u Zimbabve ili ako ste 12 sati čekali na aerodromu jedne od zemalja na listi. SA SOBOM NA PUT PONESITE ŽUTU CJEPNU KNJIŽICU KAO DOKAZ DA STE SE CJEPILI PROTIV ŽUTE GROZNICE . Generalno većina zemlje nema rizika od malarije no povećan rizik od malarije imaju područja Nacionalnih Parkova NP Kruger, Lowveld reserves u Mpumalangi. Najveći rizik od zaraze je tokom kišne sezone od listopada do svibnja.  Preporučujemo da se za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Južnoafrički rand (ZAR): 1 EUR = 14,96 ZAR ; 1 USD = 12.35 ZAR (svibanj 2018.)

Novac: Najbolje je sa sobom ponijeti američke dolare ili eure i to u sitnim denominacijama. Važno je da su novčanice čiste i neoštećene jer većina banaka i mjenjačnica ne prihvaća zamazane ili oštećene novčanice. Izbjegavajte i novčanice od 100 USD jer su one često falsificirane pa ih nerado prihvaćaju. Stare novčanice dolara „s malim glavama“ također neće baš uvijek prihvatiti.  Ako podižete novac, koristite samo bankomate koji su u sigurnom okruženju (bankama, trgovačkim centrima s čuvarima) i ako vam netko želi pomoći, zaustavite transakciju. Od kartica su u upotrebi Viza i Master. Amex se manje koristi, a Diners je uvijek problematičan. Uvijek imajte svoju karticu pod nadzorom, čak i u trenutku kad plaćate u restoranima – nemojte dozvoliti da konobar odnese vašu karticu, već tražite da se transakcija provede pred vama ili krenite s njim do blagajne. Preporučuje se da sa sobom na razgledavanja ne nosite vrijednosti, već da ih radije ostavite u hotelskom sefu.

Mobilni telefoni i Internet: T-Mobile, Tele 2 i Vipnet imaju roaming s Južnom Afrikom Međutim, razgovori su relativno skupi kad se koristi roaming pa preporučujemo da, ako nosite mobitel, šaljete samo SMS-ove (koji također nisu jeftini) ili da koristite fiksnu mrežu. Internetska pokrivenost u Južnoj Africi je odlična. Po gradovima ima dosta internet caffea u kojima je internet obično  jeftiniji nego u hotelima.

Električna energija: Koriste se utičnice s tri rupe pa svakako ponesite ispravljač.

Viza: Potrebna.

 

 

Naziv državeRepublika Zimbabve

Površina: 390.600 km²

Stanovništvo: 16,15 milijuna

Glavni grad: Harare

Službeni jezik: engleski, shona, ndbele

Pozivni broj: +263

Vremenska razlika: nema je

Klima: Zimbabve ima suptropsku klima s ljetnom sezonom koja traje osam mjeseci (od listopada do travnja), s vrućim i sunčanim danima. Zima je uglavnom ugodna sa suhim i toplim danima od lipnja do kolovoza, a to je ujedno i najpovoljnije vrijeme za putovanje. Kiše padaju uglavnom ljeti, od studenog do ožujka.

Odjeća: Ponesite ljetnu odjeću, ali svakako i koji komad toplije odjeće. Nemojte oblačiti svijetloplavu odjeću koja privlači cece muhe te vojničku maskirnu odjeću kako ne bi imali problema s lokalnim vlastima.  Kišobran ili kišna kabanica neka vam se nađu pri ruci kao i vjetrovka za večernje sate.

Piće: Preporučujemo da pijete flaširanu vodu. Tradicionalno se pije čaj.

Hrana: Hrana u Zimbabveu je raznolika. Meso je kvalitetno ,a na meniju često možete pronaći meso krokodila, antilopa, noja čak i hijena. Osim divljači jela se spremaju većinom s junetinom. Juhe od divljih gljiva, variva s povrćem , jela s papajom, prženi insekti u šećeru… Lokalna kuhinja je vrlo zanimljiva. U svim hotelima i većini restorana je dostupna ponuda internacionalnih jela ,a na tržnicama možete pronaći veliki izbor suptropskog voća i povrće većinom lokalnog uzgoja.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva. Na Viktorijinim slapovima postoji rizik od malarije, no ukoliko ne želite piti antimalarike, najbolje se zaštititi se od uboda komaraca sredstvima za zaštitu i odjećom dugih rukava i nogavica, te noću mrežom protiv komaraca. SA SOBOM NA PUT PONESITE ŽUTU CJEPNU KNJIŽICU KAO DOKAZ DA STE SE CJEPILI PROTIV ŽUTE GROZNICE . Cjepivo je potrebno ukoliko ste boravili u zemljama u kojim je veliki rizik žute groznice 9 mjeseci prije dolaska u Zimbabve ili ako ste 12 sati čekali na aerodromu jedne od zemalja na listi. Preporučujemo da se za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Zimbabveški dolar (ZWD); 1 USD = 361.900 ZWD; 1 EUR = 438.398 ZWD (svibanj 2018.)

Novac: Sa sobom ponesite relativno nove novčanice dolara jer vam neće prihvatiti zgužvane, oštećene ili novčanice izdane prije 2007.  Ako podižete novac, koristite samo bankomate koji su u sigurnom okruženju (bankama, trgovačkim centrima s čuvarima) i ako vam netko želi pomoći, zaustavite transakciju.

Od kartica su u upotrebi Viza i Master. Amex se manje koristi, a Diners je uvijek problematičan. Uvijek imajte svoju karticu pod nadzorom, čak i u trenutku kad plaćate u restoranima – nemojte dozvoliti da konobar odnese vašu karticu, već tražite da se transakcija provede pred vama ili krenite s njim do blagajne. Preporučuje se da sa sobom na razgledavanja ne nosite vrijednosti, već da ih radije ostavite u hotelskom sefu.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Zimbabveom. Internetska pokrivenost u Zimbabveu je nešto slabija.

Električna energija: Koriste se utičnice s tri rupe pa svakako ponesite ispravljač.

Viza: Potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu.

Pošaljite upit ili rezervirajte Južnoafrička Republika i Zimbabve: Viktorijini slapovi i Južnoafrička Republika

Odabrano putovanje:

13 + 12 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Južnoafrička Republika i Zimbabve: Viktorijini slapovi i Južnoafrička Republika”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…