Ponuda za ovo putovanje je istekla

Kenija i Tanzanija: Safari u Africi – Sezonska migracija životinja i odmor na Zanzibaru

od 32,980 kn

U pripremi

Popust:
Očisti

  Reset options
  • 3000 kn
  • 330 kn
  • 430 kn
  • 4750 kn
  • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
14 dana
Vrsta putovanja:
Grupno, Safari
Šifra putovanja:
KE-TZ-19-14-G
Veličina grupe:
10-12
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Nairobi (Kenija): Polazak iz zračne luke Zagreb. Uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka, nastavak putovanja prema Keniji. Dolazak u zračnu luku Nairobi gdje će nas dočekati lokalni predstavnik. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela i noćenje.

2. dan: Nairobi (D, R): Doručak u hotelu, a zatim posjet muzeju Karen Blixen, kući u kojoj je za svog boravka u Africi živjela danska spisateljica knjige Moja Afrika, koja je postala svjetski poznata lansiranjem istoimenog filma, dobitnika Oskara. Nastavljamo dalje prema utočištu za slonove pod nazivom David Sheldrick Wildlife Trust. Približit ćemo se ovim divnim životinjama, a imat ćemo priliku vidjeti i bebe slonove kako se hrane, vježbaju i kupaju. Ako želite, možete postati i sponzor jednom od napuštenih slonova. Potom nastavljamo do Centra za žirafe gdje ćemo imati rijetku priliku susresti se lice u lice s ovim grandioznim životinjama. Posjetit ćemo uzgojni centar Rothschildove žirafe te edukacijski centar. Ako ste sretnici, možda dobijete i poljubac od neke od njih. Ručat ćemo, a za kraj dana odlazimo u famozni živući muzej Bomas of Kenya koji prikazuje bogatu plemensku kulturu Kenije. Uz prezentaciju tradicionalnih nastambi, obrta i umjetnina, vidjet ćemo i njihove plesne i muzičke nastupe. Noćenje u hotelu.

3. dan: Nairobi - Masai Mara (D, R, V): Nakon doručka polazak iz hotela i vožnja do nacionalnog parka Masai Mara. Zaustavljanje na vidikovcu kako bismo doživjeli spektakularan pogled na Great Rift Valley, veliki rasjed nastao razdvajanjem tektonskih ploča prije 35 milijuna godina. Nastavak vožnje do Masai Mare, prepoznate kao jedno od 8 novih svjetskih čuda. Ovaj ogromni rezervat je zapravo dio velike doline Serengeti, tzv. nepregledne ravnice. Serengeti i Masai Mara posebno su poznati po migraciji zebra, gnuova i drugih životinja koje se u milijunskim brojkama kreću u potrazi za zelenijim pašnjacima. Ovdje je i pravi dom „velikih pet“: lavova, slonova, leoparda, Cape bivola i nosoroga, pet najopasnijih i najtežih za uloviti životinja u afričkoj savani. Dolazak na ručak u kamp te kratki predah. U poslijepodnevnim satima istraživanje rezervata i safari na kojemu ćete, uz malo sreće, imati priliku susresti se s predatorima u njihovom lovu. Uz bok afričkoj divljini, Masai narod koegzistira rame uz rame, tjerajući uvečer svoja stada kućama. U kasnim poslijepodnevnim satima vožnja do kampa, večera i noćenje u kampu.

4. dan: Masai Mara (D, R, V): Masa Mara je jedno od najvećih područja iskonske divljine na svijetu, u kojem se na svakoj safari vožnji može vidjeti i doživjeti nešto novo. Današnji dan provest ćemo u Mari, počevši sa safarijem vrlo rano ujutro. To je vrijeme kad su životinje aktivne i izlaze na ispašu, a velike mačke koriste priliku za jutarnji lov. Vidjet ćemo velike sisavce kao što su žirafe, bivoli, zebre i slonovi te brojne antilope, poput impale, topija te Thomsonove i Grantove gazele. Povratak u kamp na kasni doručak i odmor, a zatim nastavljamo s cjelodnevnim safarijem u potrazi za lavovima i drugim grabežljivcima. Putem ćemo imati piknik ručak. Navečer povratak u kamp, večera i noćenje.

5. dan: Masai Mara - granični prijelaz Isibania (Tanzanija) - NP Sjeverni Serengeti (D, R, V): Nakon doručka odlazimo do graničnog prijelaza Isibania gdje ćemo ući u Tanzaniju. Prebacit ćemo se u drugo vozilo i nastaviti safari kroz park Serengeti. Tople i živopisne boje same jezgre afričke divljine glavno su obilježje NP Serengetija. Ovdje se odvija velika migracija životinja koje sele iz jednog u drugi dio nepreglednih afričkih krajolika. Dom velikoj populaciji divljih zvijeri, zebri i antilopa, ovaj park idealno je mjesto za susresti predatore kao što su lavovi, leopardi i gepardi, ali i slonove, žirafe i nilske konje. Noćenje u kampu.

6. dan: NP Sjeverni Serengeti - NP Centralni Serengeti (D, R, V): Ponovno ćemo ustati prije zore i krenuti na ranojutarnji safari. Vratit ćemo se na doručak, a zatim povratak na prostranstva Serengetija u potrazi za „Velikih 5“ i velikom migracijom divljači. U suton povratak u kamp. Večera i noćenje.

7. dan: Serengeti - Ngorongoro - selo Masai - Karatu (D, R, V): Nakon doručka slijedi vožnja kroz savanu Serengetija prema krateru Ngorongoro. Dokle god se pruža pogled, ovuda prolazi na tisuće i tisuće stada, tako da i nije potrebna posebna safari potjera: graciozne žirafe, naoko nezgrapni, ali brzi nilski konji, ljupke antilope, gazele, a tu su i veliki grabežljivci poput brzih geparda, elegantnih leoparda, hijena, krokodila u rijeci Grumeti, te naoko lijeni lavovi. Zanimljiva vožnja dovest će nas do ruba kratera Ngorongoro. Za kraj dana zaustavit ćemo se u selu Masaia kako bismo upoznali ovo afričko pleme i doživjeli njihovu kulturu i način života. Večerat ćemo i noćiti na rubu Ngorongoro kratera, u obližnjem gradiću Karatu. Noćenje u lodgeu.

8. dan: Karatu - Ngorongoro krater - Karatu (D, R, V): Nakon doručka odlazimo prema krateru Ngorongoro. Ovo je još jedno od 8 novih svjetskih čuda, posebice zbog kaldere kratera (dno propalo urušavanjem uslijed davne erupcije) i iznimno bogatog divljeg života koji se ovdje odvija. Spustit ćemo se na dno nekadašnjeg vulkana i u vozilima s otvorenim krovom uživati u jedinstvenom panoramskom pogledu na krater. Ovo je dom za više od 120 vrsta sisavaca koji u njemu obitavaju. Nadamo se da ćemo imati priliku ponovo vidjeti i veliku petorku, a ovo je idealno mjesto za vidjeti ugroženog crnog nosoroga i brojne nilske konje.

9. dan: Karatu - NP Tarangire - Arusha (D, R, V): Danas odlazimo prema NP Tarangire. Po dolasku u park otvorit će nam se pogled na istoimenu rijeku uz čiju obalu se nižu akacije i baobabi. Divljač se ovamo kroz dan spušta na pojenje. Za vrijeme suše tisuće životinja s Masai stepa migriraju u regiju Tarangire u potrazi za vodom pa će to biti idealna prilika za opažanje najrazličitijih vrsta životinja. Možda ugledamo i neku od ugroženih vrsta kao što su veliki kudu, dlakavi oriks i pepeljasti čvorak. Imat ćemo piknik ručak i uživati u pogledu na rijeku. Pazite na svoju hranu jer lokalni majmuni vole iskoristiti vaš trenutak nepažnje i oteti vam zalogaj. Krajem dana vožnja do Arushe, a ako budemo dobre sreće, možda ugledamo i Kilimandžaro. Noćenje u lodgeu.

10. dan: Arusha - Zanzibar (D, V): Nakon doručka transfer do zračne luke u Arushi i let za Zanzibar. Po dolasku transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za uživanje na rajskim plažama Zanzibara. Večera i noćenje.

11. dan: Zanzibar (D, V): Nakon doručka, slobodno za vlastite programe, opcionalne izlete i boravak na plaži.

12. dan: Zanzibar (D, V): Nakon doručka, slobodno za vlastite programe, opcionalne izlete i boravak na plaži.

13. dan: Zanzibar - Arusha/Kilimandžaro (D): Nakon odjave iz hotela transfer do zračne luke. Povratak kući uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka.

14. dan: Zagreb: Dolazak u Zagreb ovisno o redu letenja.

Special offer

Na safariju u Africi upoznat ćete se sa svijetom iskonske afričke divljine, beskrajnim prostranstvima isprekidanim pogledom na stabla akacije ispod kojih životinje traže predah od afričke žege i ugodnim afričkim noćima punih zvukova iskonske prirode.

Ovo putovanje je posebno jer prati veliku migraciju divljači kroz najvažnije nacionalne parkove Kenije i Tanzanije. Naši vodiči povest će vas u potragu za brojnim grabežljivcima, bivolima, zebrama, raznim vrstama antilopa i ugroženim crnim nosorozima. Vidjet ćete i plamence te brojne druge vrste ptica. Velika krda slonova koja žure na pojilište i tamo provode duge sate, lavovi, možda i leopardi samo su neke od životinja koje ćete imati priliku promatrati u njihovom prirodnom okružju.

Krećemo od Nairobija gdje ćemo se upoznati s kulturom Kenije i afričkih plemena do nacionalnog parka Masai Mara. Nakon safarija u Keniji prelazimo granicu s Tanzanijom i odlazimo na safari u najpoznatije parkove Tanzanije Serengeti, Ngorongoro krater te NP Tarangire. Putem ćemo se zaustaviti u selu plemena Masai i upoznati njihov način života. Za kraj smo ostavili odmor na rajskim plažama Zanzibara.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtijeva posebne pripreme, usmjereno je na boravak u prirodi i promatranje životinja bez previše hodanja. Prikladno je i za obitelji s djecom. Vožnje ponekad mogu biti duge. Doživjet ćete safari u vozilu s otvorenim krovom, u potrazi za velikom migracijom divljači te upoznati kulturu plemena Masai. Noćit ćete u kampovima i lodgevima srednje kategorije, otprilike 3/4 zvjezdice.

svi letovi
sav smještaj
safari u Keniji i Tanzaniji prema programu
sav prijevoz
ulaznice za nacionalne parkove, utočišta i muzeje prema programu
navedeni obroci
voda, kava i čaj za vrijeme trajanja safarija
lokalno vođenje na engleskom
osiguranje Flying Doctors za vrijeme trajanja safarija
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

zrakoplovne takse: 3.000 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 4.750 kn
viza za Tanzaniju od 330 kn (dobiva se na granici)
viza za Keniju + troškovi ishodovanja od 430 kn
obroci koji nisu navedeni
nadoplata za 10-11 putnika: 700 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače
osobni troškovi

Nairobi

Masai Mara

granični prijelaz Isibania

NP Sjeverni Serengeti

Ngorongoro

selo Masai

Karatu

Ngorongoro krater

NP Tarangire

Arusha

Zanzibar

 

Naziv države: Republika Kenija (Jamhuri ya Kenya)

Površina: 582.646 km²

Stanovništvo: oko 43 milijuna

Glavni grad: Nairobi

Službeni jezik: Svahili je nacionalni jezik, a engleski je službeni jezik. U Keniji se govori 42 etnička jezika, uključujući i Kukuyu i Luo.

Pozivni broj: +254

Vremenska razlika: GMT + 3h, u odnosu na Hrvatsku: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, s ugodnom temperaturom koja varira između 24 i 30 Celzijevih stupnjeva tijekom cijele godine, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz.

Piće: piti isključivo vodu u boci!

Hrana: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Odjeća: Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.

Cjepiva i tablete: obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, preporučuje se i prevencija protiv malarije. Za sve informacije potrebno je obratiti Zavodu za javno zdravstvo i posavjetovati se sa liječnikom. Predlažemo da provjerite detalje sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta: kenijski šiling (KES); 1 USD = 100,21 KES; 1 EUR = 113,51 KES (veljača 2018.)

Novac: preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje US dolare, a od kartica su naširoko prihvaćene Visa i MasterCard

Mobilni telefoni i Internet: Sva tri mobilna operatera imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

Električna energija: 220V/240V Potreban adapter za struju i utičnicu!

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

 

 

Naziv države: Ujedinjena Republika Tanzanija (Jamhuri ya Muungano wa Tanzania)

Površina: 945.087 km²

Stanovništvo: oko 38 milijuna

Glavni grad: Dodoma

Službeni jezik: kiswahili, engleski

Pozivni broj: +255

Vremenska razlika: +2 sata zimi, +1 sat ljeti

Klima: Tanzanija ima tropsku klimu s regionalnim varijacijama zbog topografije. Na visoravnima temperature variraju između 10 i 20 °C. U drugim dijelovima zemlje temperature rijetko padaju ispod 20 °C. Najtoplija razdoblja su između studenog i veljače, a najhladnija između svibnja i kolovoza (oko 15 – 20 °C). Prosječna godišnja temperatura je oko 20 °C. U planinskim područjima (Kilimandžaro) temperature mogu biti vrlo niske. Dva puta godišnje traju kišni periodi (od ožujka do svibnja i od listopada do prosinca s više padavina u toku travnja, svibnja i studenog).

Odjeća: Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.

Piće: Piti isključivo flaširanu vodu, dobro oprati ili oguliti svježe voće prije konzumacije.

Hrana: Internacionalna kuhinja; glavna karakteristika lokalne kuhinje su svakako brojni začini koji tamo rastu, poput papra, cimeta, muškatnog oraščića, šafrana, kurkume, đumbira i vanilije. Jela obiluju i morskim plodovima, a jastozi se serviraju s klinčićima. Meso se koristi umjereno i to sve vrste osim svinjetine, s obzirom da je većina stanovništva muslimanske vjere. Tipično domaće jelo je Pwewa Wa Nazi koje se priprema od hobotnice, krumpirovog gulaša i kokosa. Još jedno tipično jelo je Pilau, jelo od guščjeg mesa (janjetine ili govedine) s cimetom. U pripremi jela koristi se kokos koji raste posvuda po otoku, jednako kao i papaja, ananas i banana. Od pića prevladava kokosovo mlijeko koje se koristi i pri pripremi mnogih jela. Odlični su razni sokovi od svježeg voća. Domaćem stanovništvu je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, no u hotelskim resortima i većim turističkim objektima moguće je pronaći strana alkoholna pića, ali i puno vrsta odličnog vina iz susjedne Južnoafričke Republike.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Cjepivo protiv žute groznice nije obavezno ukoliko ne putujete preko zemalja u kojima postoji rizik od žute groznice.  Postoji rizik od malarije pa se preporučuje uzimanje tableta. Za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete se sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitajte na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = 2.249,86 TZS; 1 EUR = 2.784,25 TZS (veljača 2018.)

Novac : Preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje USD, u manjim i većim denominacijama. Kreditne kartice vrlo su rijetko prihvaćene.

Mobilni telefoni i Internet: Svi naši mobilni operateri imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

Električna energija: 220-230 V, potreban adapter s tri konektora

Viza: Potrebna (cijena je oko 50 USD, dobiva se u zračnoj luci prilikom ulaska u zemlju)

Pošaljite upit ili rezervirajte Kenija i Tanzanija: Safari u Africi - Sezonska migracija životinja i odmor na Zanzibaru

Odabrano putovanje:

8 + 7 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kenija i Tanzanija: Safari u Africi – Sezonska migracija životinja i odmor na Zanzibaru”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…