Kenija i Tanzanija: Safari u Africi – Sezonska migracija životinja

od 26,250 kn

Primamo prijave

Discount:
 • 26/01/2019
 • 27/07/2019
Očisti
  • 3000 kn
  • 430 kn
  • 420 kn
  • 3250 kn
  • kn
  • 200 kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
12 dana
Vrsta putovanja:
Grupno, Safari
Šifra putovanja:
KE-TZ-19-12-G
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Nairobi: Polazak iz zračne luke Zagreb. Uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka, nastavak putovanja prema Keniji.

2. dan: Nairobi - Masai Mara (D, R, V): Dolazak u zračnu luku Nairobi gdje će nas dočekati lokalni predstavnik. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela nedaleko Nairobija. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje. Nakon doručka polazak iz hotela i vožnja do Masai Mara. Zaustavljanje na vidikovcu kako bismo doživjeli spektakularan pogled na Great Rift Valley. Nastavak vožnje do Masai Mara, domu novoga osmog svjetskog čuda. Ovaj ogromni rezervat je zapravo dio velike doline Serengeti te je posebno poznat po migracijama velikih divljih životinja, te pravi dom „velikih pet“: lavova, slonova, leoparda, Cape bufala i nosoroga. Dolazak na ručak u lodgeu, te kratki predah. U poslijepodnevnim satima istraživanje Rezervata i safari na kojemu ćete imati priliku se susresti s predatorima u njihovom večernjem lovu, dok Masai narod uz njih koegzistira rame uz rame, tjerajući uvečer svoja stada kućama. U kasnim poslijepodnevnim satima vožnja do kampa, večera i noćenje.

3. dan: Masai Mara (D, R, V): Masa Mara je jedno od najvećeg područja divljine na svijetu, i ovdje se uvijek nešto novo može vidjeti i doživjeti. Današnji dan ćemo provesti u Mari, počevši vrlo rano ujutro safarijem kako bi stigli gledati razne biljojede na jutarnjoj paši. Također je moguće vidjeti i velike sisavce poput žirafe, bufala, impale, zebre, topija, te Thomsonove i Grantove gazele. Vraćanje na doručak u lodge te odmor, koji možemo ispuniti opcionalnim aktivnostima poput učenja hodanja kroz divlju prirodu, ili posjetiti selo Masaia i doživjeti njihovu kulturu. Nakon piknik ručka, nastavljamo na drugi današnji safari u potrazi za lavovima… Navečer povratak u kamp, večera i noćenje.

4. dan: Masai Mara - jezero Naivasha (D, R, V): Danas nas očekuje ranije ustajanje i jednako tako rani doručak nakon kojega odlazimo na jutarnji safari u Masai Mara na putu prema jezeru Naivasha, do kojega stižemo popodne na ručak. Posjeta brodom Crescent Island Game Sanctuary gdje je predviđena zanimljiva safari šetnja neposredno uz žirafe i ostale biljojede. Na ovome otoku nema velikih mačaka, ali biti će prilike vidjeti zebre, te se približiti životinjama izvan vozila. U poslijepodnevnim satima smještamo se na obalama jezera Naivashe u lijepom hotelu s bazenom. Večera i noćenje.

5. dan: Jezero Naivasha - NP Amboseli (D, R, V): Raniji doručak i polazak, te vožnja preko zaravni Athi, izvornog obitavališta Masaia, prema Nacionalnom parku Amboseli. Proći ćete grad Nairobi i voziti se na jug kroz Masai ravnice. Ovaj nacionalni park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogati fond divljih životinja (lavova, slonova, žirafa, bivola, geparda, zebri, hijena, impala…) te raznih ptica, a poseban je doživljaj imati pogled na najvišu planinu Afrike - Kilimanjaro. Safari i istraživanje Amboselia. Vožnja do kampa. Večera i noćenje.

6. dan: Amboseli - Namanga - Arusha (D, R, V): Nakon doručka, polazak prema kenijsko-tanzanijskoj granici Namanga. No, prije toga nas očekuje nezaboravan pogled na Mt. Kilimanjaro, koji se najbolje vidi upravo u rano jutro! Vožnja do granice traje oko 3 sata. Oko podneva dolazak u Namangu. Nakon carinskih formalnosti, preuzima vas tanzanijski vozač-vodič za safari u Arushi. Ručak u Arushi. Poslijepodne slobodno za odmor. Smještaj u lodgeu nedaleko Arushe. Večera i noćenje.

7. dan: Arusha - Nacionalni park jezero Manyara - Karatu (D, R, V): Polazak iz Arushe oko 9 sati. Slijedi dvosatna vožnja kroz poljoprivredni grad Mto Wa Mbu u kojemu se nalazi tržnica sa svježim povrćem i voćem. Grad je smješten na samome ulazu u Nacionalni park jezero Manyara, te je odlično mjesto za kupnju suvenira. Ulazak u Nacionalni park, u kojemu ćete uživati u netaknutom raju prirode, šuma, podvodnih izvora, divljih životinja poput slonova, žirafa, bufala, antilopa, babuna… Ovdje je također stanište za više od 400 različitih vrsta ptica, te leptira. Park je poznat po lavovima koji se penju po drveću, ili odmaraju na stablima akacije. Iz vozila ćete imati priliku vidjeti i prelijepu dolinu Rift. Jezero Manyara je slano jezero s tisućama flaminga. Ovdje se mogu vidjeti i pelikani, rode, vodomari i razne druge ptice. Tu je i slavna tanzanijska džungla, gdje su se snimali rani tanzanijski filmovi. U poslijepodnevnim satima smješta u hotelu. Večera i noćenje.

8. dan: Karatu - Nacionalni park Serengeti (D, R, V): Nakon doručka, očekuje vožnja kroz jedinstven i prelijep Ngorongoro Conservation Area, sve do Nacionalnog parka Serengeti. Tople i živopisne boje same jezgre afričke divljine glavno su obilježje NP Serengetija. Pred vašim očima ovdje se odvijaju velike migracije životinja u nepreglednim afričkim krajolicima. Opcionalno vožnja kroz tjesnac Oldupai, koji je još poznat i pod nazivom „kolijevka čovječanstva“. Tjesnac se nalazi na mjestu prastarog jezera, prekrivenog vulkanskim pepelom, koji je konzervirao i sačuvao najranije svjetske ostatke čovjeka. Ovo iznimno važno prethistorijsko nalazište otkrili su Louis i Mary Leakey. U Oldupai Gorge Museum može se pogledati izložba o različitim povijesnim periodima nastanka čovjeka… Odvest ćemo se u središnji dio parka, poznat kao Seronera. Ovo područje pruža razne vrste staništa za divlje životinje, od kojih je svakako najvažnija rijeka Seronera koja privlači brojna stada, ali i obitelji predatora. Iz toga razloga, za utaživanjem žeđi u rijeci, te lova, najveći broj životinja Serengetija može se upravo ovdje promatrati u njihovom prirodnom okružju. Vozit ćete se potom južno od rijeke Seronera, uz rijeku Sogore, u potrazi za Thomsonovim gazelama, topi antilopama, nojevima, te gepardima i lavovima. Također je dobro obići i posjetiteljski centar pored Serengeti Seronera Lodge te se tamo informirati detaljnije o divljem životu ovog područja, ali i ručati u hladu ispod krošnje akacijinog drveta. Večera i noćenje u samom srcu Nacionalnog parka Serengeti.

9. dan: Serengeti - Ngorongoro - Karatu (D, R, V): Prije svitanja odlazimo na safari kako bi, uz malo sreće, vidjeli lavove koji se vraćaju iz noćnog lova. Povratak u kamp na doručak. Nakon doručka slijedi vožnja prema Ngorongoro. Prolazit ćemo kroz savanu Serengetija. Dokle god se pruža pogled, tisuće i tisuće stada ovuda prolazi, tako da i nije potrebna druga safari potjera: graciozne žirafe, nilski konji, antilope, gazele, a tu su i veliki predatori poput geparda, leoparda, hijena, krokodila u rijeci Grumeti, te lijeni lav. Vožnja do ruba kratera Ngorongoro. Večera i noćenje u hotelu.

10. dan: Karatu - Ngorongoro krater - Arusha (D, R, V): Jutro je predviđeno za posjet krateru Ngorongoro te poludnevnom safariju. Ovo je novo 8. svjetsko čudo, posebice radi kaldere kratera (propalo dno urušavanjem uslijed davne erupcije) i njenog iznimno bogatog divljeg života. Spustit ćemo se na dno nekadašnjeg vulkana i u vozilima s otvorenim krovom uživati u jedinstvenom panoramskom pogledu na krater i životinje koje u njemu obitavaju. Nadamo se da ćemo vidjeti i veliku petorku, usred više od 120 vrsta sisavaca koji su ovdje pronašli svoje obitavalište. Također ćemo vidjeti jezero Magadi ili jedno od sličnih slanih jezera koji su magnet za brojne flamingoe i ostale ptice. Tu su i „bazeni“ u kojima se kupaju nilski konji i njihove cijele obitelji. Uokolo vode dolaze brojne ptice, bijele rode iz Europe, nojevi, koriji, vrane… Od velikih grabežljivaca vidjet ćete lavove, hijene, šakale, geparde, prelijepe leoparde… U parku ćemo imati piknik ručak. Predvečer povratak u Arushu, smještaj u lodgeu, večera i noćenje.

11. dan: Arusha - Zagreb (D): Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku prema redu letenja. Let prema Zagrebu, uz presjedanja u jednoj od međunarodnih zračnih luka.

12. dan: Zagreb: Dolazak u Zagreb se predviđa u ranim popodnevnim satima.

Special offer

Safari u Africi pokazat će vam svijet iskonske afričke divljine, beskrajnih prostranstava i ugodnih noći punih zvukova i dodira čiste prirode. Na ovom putovanju obići ćemo najvažnije nacionalne parkove Kenije i Tanzanije. Naši vodiči vas vode na safarije na kojima ćete vidjeti brojnu populaciju grabežljivaca, bizone, zebre, razne vrste antilopa, ugrožene crne nosoroge, plamence i brojne druge vrste ptica, lavove, velika krda slonova koja žure na pojilište i tamo provode duge sate. Krećemo od Nairobija preko Massai Mare i NP Amboselija. Nakon safarija u Keniji prelazimo granicu s Tanzanijom i odlazimo na safari u najpoznatije parkove Tanzanije. NP Manyara, Serengeti preko Ngorongoro kratera, Tanzanija pruža prvoklasni doživljaj safarija sa najvećom koncentracijom životinja u ovom djelu Afrike. Putovanje završavamo u Arushi gdje ćemo skupiti dojmove i oprostiti se od Afrike.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtjeva posebne pripreme, usmjereno je na boravak u prirodi i promatranje životinja bez previše hodanja. Prikladno je i za obitelji s većom djecom . Vožnje ponekad mogu biti duže (oko 3 sata). Doživjet ćete safari u 4×4 vozilu s otvorenim krovom, boravit ćete na otvorenom u prekrasnoj prirodi i upoznavati druge kulture, plemena i običaje. Na safariju ćete noćiti u kampovima i lodgevima srednje kategorizacije 3/4 zvjezdice.

svi letovi
sav smještaj
safari u Keniji i Tanzaniji prema programu
sav prijevoz
vožnje brodom
navedeni obroci
voda, kava i čaj za vrijeme trajanja safarija
lokalno vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

zrakoplovne takse: 3.000 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 3.250 kn
viza za Tanzaniju od 420 kn
viza za Keniju od 430 kn
obroci koji nisu navedeni
opcionalno posjet Massai selu: 30 USD po osobi
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače
osobni troškovi

 

Naziv države: Republika Kenija (Jamhuri ya Kenya)

Površina: 582.646 km²

Stanovništvo: oko 43 milijuna

Glavni grad: Nairobi

Službeni jezik: Svahili je nacionalni jezik, a engleski je službeni jezik. U Keniji se govori 42 etnička jezika, uključujući i Kukuyu i Luo.

Pozivni broj: +254

Vremenska razlika: GMT + 3h, u odnosu na Hrvatsku: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, s ugodnom temperaturom koja varira između 24 i 30 Celzijevih stupnjeva tijekom cijele godine, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz.

Piće: piti isključivo vodu u boci!

Hrana: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Odjeća: Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.

Cjepiva i tablete: obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, preporučuje se i prevencija protiv malarije. Za sve informacije potrebno je obratiti Zavodu za javno zdravstvo i posavjetovati se sa liječnikom. Predlažemo da provjerite detalje sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta: kenijski šiling (KES) = 100 centi. Novčanice za KES1.000, 500, 200, 100 i 50. Kovanice za KES20, 10 i 5.

Novac: preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje US dolare, a od kartica su naširoko prihvaćene Visa i MasterCard

Mobilni telefoni i Internet: Sva tri mobilna operatera imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

Električna energija: 220V/240V Potreban adapter za struju i utičnicu!

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

 

 

Naziv države: Ujedinjena Republika Tanzanija (Jamhuri ya Muungano wa Tanzania)

Površina: 945.087 km²

Stanovništvo: oko 38 milijuna

Glavni grad: Dodoma

Službeni jezik: kiswahili, engleski

Pozivni broj: +255

Vremenska razlika: +2 sata zimi, +1 sat ljeti

Klima: Tanzanija ima tropsku klimu s regionalnim varijacijama zbog topografije. Na visoravnima temperature variraju između 10 i 20 °C. U drugim dijelovima zemlje temperature rijetko padaju ispod 20 °C. Najtoplija razdoblja su između studenog i veljače, a najhladnija između svibnja i kolovoza (oko 15 – 20 °C). Prosječna godišnja temperatura je oko 20 °C. U planinskim područjima (Kilimandžaro) temperature mogu biti vrlo niske. Dva puta godišnje traju kišni periodi (od ožujka do svibnja i od listopada do prosinca s više padavina u toku travnja, svibnja i studenog).

Odjeća: Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.

Piće: Piti isključivo flaširanu vodu, dobro oprati ili oguliti svježe voće prije konzumacije.

Hrana: Internacionalna kuhinja; glavna karakteristika lokalne kuhinje su svakako brojni začini koji tamo rastu, poput papra, cimeta, muškatnog oraščića, šafrana, kurkume, đumbira i vanilije. Jela obiluju i morskim plodovima, a jastozi se serviraju s klinčićima. Meso se koristi umjereno i to sve vrste osim svinjetine, s obzirom da je većina stanovništva muslimanske vjere. Tipično domaće jelo je Pwewa Wa Nazi koje se priprema od hobotnice, krumpirovog gulaša i kokosa. Još jedno tipično jelo je Pilau, jelo od guščjeg mesa (janjetine ili govedine) s cimetom. U pripremi jela koristi se kokos koji raste posvuda po otoku, jednako kao i papaja, ananas i banana. Od pića prevladava kokosovo mlijeko koje se koristi i pri pripremi mnogih jela. Odlični su razni sokovi od svježeg voća. Domaćem stanovništvu je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, no u hotelskim resortima i većim turističkim objektima moguće je pronaći strana alkoholna pića, ali i puno vrsta odličnog vina iz susjedne Južnoafričke Republike.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Cjepivo protiv žute groznice nije obavezno ukoliko ne putujete preko zemalja u kojima postoji rizik od žute groznice.  Postoji rizik od malarije pa se preporučuje uzimanje tableta. Za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete se sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitajte na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = 2.249,86 TZS; 1 EUR = 2.784,25 TZS (veljača 2018.)

Novac : Preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje USD, u manjim i većim denominacijama. Kreditne kartice vrlo su rijetko prihvaćene.

Mobilni telefoni i Internet: Svi naši mobilni operateri imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

Električna energija: 220-230 V, potreban adapter s tri konektora

Viza: Potrebna (cijena je oko 50 USD, dobiva se u zračnoj luci prilikom ulaska u zemlju)

Pošaljite upit ili rezervirajte Kenija i Tanzanija: Safari u Africi - Sezonska migracija životinja

Odabrano putovanje:

1 + 6 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kenija i Tanzanija: Safari u Africi – Sezonska migracija životinja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…