Kina: Bajkovita Kina

Želite li upoznati Kinu u potpunosti, za to će vam trebati nekoliko duljih putovanja. Svaki dio za sebe nosi nešto posebno, no mi vas ovim putovanjem vodimo u njezine najljepše dijelove
agsdi-message

Vrsta putovanja: Grupno

}

Trajanje: 16 dana

Šifra: CN-20-16-G

Veličina grupe: 10-15 putnika

Destinacija: Kina

Datum polaska: 09.05.2020.

Naslovna » Azija » Kina: Bajkovita Kina
agsdi-people

Status:

Primamo prijave!
agsdi-credit-card

FM cijena od:

26,590 kn + avio takse

Redovna cijena:

27,590 kn

O ovom putovanju

Želite li upoznati Kinu u potpunosti, za to će vam trebati nekoliko duljih putovanja. Svaki dio za sebe nosi nešto posebno, no mi vas ovim putovanjem vodimo u njezine najljepše dijelove.

Prolazit ćemo rikšom kroz stare ulice Pekinga u četvrti Hutong, posjetiti ljupke pande i vidjeti najveći kip Bude na svijetu, sresti pripadnike etničkih skupina i upoznati njihovu kulturu, voziti bicikle ruralnim područjima u okolici Yangshoua, diviti se čudesno lijepim krajolicima – od visokih planinskih vrhunaca, do bajkovitih krških krajolika oko rijeke Li te ćemo pješačiti među rižinim poljima po jednim od najljepših i najvećih rižinih terasa na svijetu.

Oduševit ćemo se vanzemaljskom ljepotom nacionalnog parka Zhangjiajie, prošetati Kineskim zidom, posjetiti „Nebeska vrata“ na planini Tianmen te krstariti rijekom Li. Za kraj putovanja ostavili smo velegrad Šangaj, grad suprotnosti i prizora iz znanstveno fantastičnih filmova. Kušat ćemo ukusne lokalne kuhinje i upoznati lokalno stanovništvo.

Zbog velikih udaljenosti, imat ćemo 4 unutarnja leta i jednu vožnju brzim vlakom. Ovo putovanje nije samo pasivno razgledavanje znamenitosti, već praznik za sva osjetila. Mi bismo ga se čak i usudili nazvati putovanjem života.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje ne zahtijeva posebne pripreme. Uključuje mogućnost kraćih trekinga, jedan uspon od 999 stepenica (do „Nebeskih vrata“), no svi oni koji ne žele hodati mogu hodanje zamijeniti vožnjom.

Jedan dan ćemo imati vožnju biciklima, ali i to možemo zamijeniti vožnjom u električnim vozilima.

Noćit ćemo u ugodnim hotelima sa 3 ili 4 zvjezdice koji odišu lokalnom atmosferom.

Što je uključeno

svi letovi
sav prijevoz
sav smještaj
svi navedeni obroci
sve ulaznice prema programu
lokalni vodič na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
organizacija putovanja
kinesko osiguranje od nezgode
jednu malu bocu vode na dan

Što nije uključeno

zrakoplovne takse: 2.850 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 4.150 kn
trošak vize: 280 kn (obična procedura; čekanje tjedan dana); nužan odlazak u Veleposlanstvo NR Kine u Zagrebu zbog pohrane i uzimanja otisaka prstiju (vrijedi za sve zemlje članice EU)
obroci koji nisu navedeni
povratna kartu za žičaru na Kineskom zidu (opcionalno; 9 USD)
ulaznica za ulazak u unutrašnjost stadiona u Pekingu (opcionalno; 12 USD)
vožnja biciklom po gradskim zidinama Xi’ana (opcionalno; 7 USD)
nadoplata za 10-14 osoba: 400 kn
opcionalne aktivnosti
putno osiguranje (preporučujemo)
osobni troškovi

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Peking

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i let prema Pekingu, uz presjedanje.

2. dan: Peking

Dolazak u Peking po redu letenja. Po obavljenim carinskim formalnostima transfer do hotela. Ostatak dana slobodan je za aktivnosti po vlastitom izboru. Noćenje.

3. dan: Peking (D, R)

Nakon doručka krećemo u razgled Pekinga, glavnog grada Kine, koji je ogromna i moderna metropola u kojoj danas živi otprilike 22 milijuna stanovnika. Kroz dugu povijest bio je srce i duša kineske politike i društva, sjedište kineskih careva, zbog čega obiluje brojnim znamenitostima. U prvom dijelu dana odvest ćemo se na veliki trg Tiananmen koji simbolički predstavlja središte kineskog univerzuma. S trga ćemo ući u Zabranjeni grad, remek djelo kineske civilizacije staro 5000 godina, koje i danas živo prikazuje snagu i prestiž starih dinastija. Ovaj najveći i najbolje očuvani kompleks carskih palača sastoji se od brojnih palača, paviljona i vrtova skrivenih iza debelih zidina od terakote, koje čuvaju umjetnine i blago od neprocjenjive vrijednosti. Zabranjeni grad svoje je ime dobio jer je kroz dugih 500 godina ulaz u njega bio zabranjen. Zatim ćemo posjetiti Nebeski hram koji se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine te je poznat kao remek djelo zbog sinergije arhitekture i dizajna krajolika. Poslije tradicionalnog kineskog ručka posjetit ćemo i Ljetnu palaču, najveći i najbolje očuvani carski vrt u Kini. Njegovo kinesko ime je Yi He Yuan što u prijevodu znači „Vrt za očuvanje zdravlja i harmonije“. Potom povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Peking - Kineski zid (Jinshanling) - Peking (D, R)

Nakon doručka krenut ćemo prema području Kineskog zida pod nazivom Jinshanling koji se nalazi na otprilike 2,5 sati vožnje od Pekinga. Jinshanling je poznat po osmatračnicama iz doba dinastije Ming i po izuzetno lijepim panoramskim vidicima te je najbolje očuvan dio velikog Kineskog zida, a nama će se svidjeti i to što je i najmanje posjećen, pa ćemo izbjeći gužvu. Jinshanling se na istoku spaja sa Simatai dijelom Kineskog zida, a na zapadu sa dijelom Gubeikou. Pogled se širi na vijugave strme zidine koje poput goleme zmije prianjaju uz planinsko područje. Otprilike 2-3 sata šetat ćemo zidinama, no oni koji to ne žele, mogu uživati u prizorima vozeći se žičarom (opcionalno). Veliki Kineski zid jedno je od 7 svjetskih čuda i jedno od najneobičnijih i najfascinantnijih mjesta na svijetu. Sagrađen je prije otprilike 2000 godina kao obrambeni zid za zaštitu od osvajača. Car Qin Shihuang spojio je nekoliko sjevernih zidina u Veliki Kineski zid kakvog danas poznajemo. Ručat ćemo u nekom od lokalnih tradicionalnih restorana. U večernjim satima vratit ćemo se u Peking i noćiti.

5. dan: Peking - Zhanghiajie (D, R)

Nakon doručka odvest ćemo se do pekinškog nacionalnog stadiona koji je zbog svojeg specifičnog oblika dobio nadimak Ptičje gnijezdo. Nacionalni stadion postao je simbol grada kada je 2008. godine dovršen i otvoren za potrebe održavanja Ljetnih Olimpijskih igara. Ako će nekog zanimati unutrašnjost stadiona, moći će ga pogledati uz kupnju ulaznice na licu mjesta. Potom krećemo u obilazak hrama Yonghe, poznatog i kao „Palača mira i sklada“. Ovaj tibetanski budistički hram je rodno mjesto cara YongZhenga (četvrtog sina cara Kangxi) te će oduševiti ljubitelje arhitekture i umjetnosti svojim šarenilom i 18 metara visokim kipom Maitreja Bude (Buda koji se tek treba pojaviti) koji je isklesan od jednog komada sandalovine. Nakon ručka provozat ćemo se rikšama kroz staru četvrt Hutong u kojoj i danas živi duh prošlosti. Dok naš vozač biciklira uskim ulicama, Hutong će nas podsjetiti na šareni labirint boja, okusa i mirisa na kojima i dan danas stanovnici bezbrižno uživaju igrajući šah ili Mahjong. Potom ćemo se dovesti do parka Jinghshan, bivšeg imperijalnog parka, koji je i najviša točka Pekinga s koje se pruža nezaboravan pogled na Zabranjeni grad. Potom transfer do zračne luke i let za Zhanghjiajie te prijava u hotel i noćenje.

6. dan: Zhanghjiajie (D, R)

Nakon doručka krećemo u obilazak nacionalnog parka Zhangjiajie (izgovara se čang-ža-čije) koji se proteže na površini od 4810 hektara te se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Njegove zanimljive stupaste formacije koje se izdižu u visinu podsjećaju na vanzemaljski krajolik što je inspiriralo Jamesa Camerona za njegov film Avatar. Planina Tianzi je naša prva stanica, poznata i pod imenom „Sin nebeske planine“, jer ako je gledamo iz daljine, ova planina izgleda kao da ima ljudsku figuru. Dolazimo do dizala Bailong koje će nas odvesti na vrh planine s koje će nam se pružiti lijepi panoramski pogled na neobična krivudava brda, duboke doline te potoke, bazene i slapove regije Wulingyuan. Potom nastavljamo do potoka Golden Whip, područja koje obiluje zelenilom i divljim majmunima, a sam naziv je dobio po stijeni Golden Whip koja nalikuje na bič. Potom povratak u hotel i noćenje.

7. dan: Zhanghjiajie - Xian (D, R)

Nakon doručka krećemo prema žičari koja će nas odvesti na vrh planine Tianmen. Žičara Tianmen i 7445 metara koje ćemo s njom prijeći je najduža žičara na svijetu. Sama vožnja traje 30 minuta za vrijeme koje ćemo uživati u pogledu na planinske vrhove i čarobno zelenilo koje nas okružuje. Na vrhu ćemo obići hram Tianmen te „Nebeska vrata“ do kojih ćemo se uspeti uz 999 stepenica. Ova rupa u stijeni izgleda kao da je portal koji vodi u drugi svijet, često je okružena maglom, a nastala je tijekom geološkog događaja kada se dio planine urušio te otkrio ovu rupu, koja je prema lokalnoj legendi veza između običnih smrtnika i bogova. Potom uskačemo u shuttle koji će nas odvesti do novonastale turističke lokacije tzv „Walk of Faith“, staklenoj stazi izgrađenoj na bočnoj strani planine, sagrađenoj na visini od 1430 metara i dugoj 60 metara. Poslije ručka u nekom od lokalnih restorana odvest ćemo se do zračne luke za let prema Xianu. U Xianu ćemo se smjestiti u hotel i noćiti.

8. dan: Xian (D, R)

Poslije doručka krećemo u istraživanje Xiana koji je tradicionalno ishodišna točka za Put svile. Stare zidine grada, koji je ujedno i prijestolnica provincije Shaanxi, danas odvajaju novu i staru Kinu. Modernizirani novi dio grada širi se izvan linija Stare četvrti, u kojoj su još uvijek uobičajeni prizori staraca koji puše lule, dok s druge strane mesari na otvorenim tačkama vuku meso i prodavači dozivaju kupce za svoju robu. Prvo ćemo se odvesti do famoznih Tisuću ratnika od terakote koji stoje s vanjske strane grobnice Qin Shihuanga. Otkriveni su sasvim slučajno, dok su seljaci 1974. godine kopali bunar. Ratnici su napravljeni u prirodnoj veličini i imaju svoje individualne karakteristike, neki stoje u stavu mirno, a neki drže koplje i bodeže spremne za borbu. Uz njih je nekolicina konjskih zaprega i ogromnih terakota konja. Pojedini ratnici stoje netaknuti, kao da su jučer napravljeni, drugi leže na tlu zaronjeni u prašinu. Nakon ručka krećemo u obilazak obrambenih drevnih zidina Xian-a koje su izgrađene u vrijeme dinastije Ming. Tko želi, može zidine obići biciklom (opcionalno). Potom ćemo razgledati staru Muslimansku četvrt i Kule bubnja i zvona. Na kraju dana povratak u hotel i noćenje.

9. dan: Xian - Chengdu (D, R)

Nakon doručka ćemo posjetiti Pagodu velike divlje guske koja je klasičan primjer kineskog hrama. Nalazi se u prekrasnom vrtu gdje se možemo odmoriti i uživati u smirujućem zelenilu. Zatim nastavljamo s obilaskom Pagode male divlje guske i muzeja, okruženi drevnim drvećem starim i do 1300 godina. Kasno poslijepodne odvest ćemo se do željezničke stanice odakle nastavljamo vožnju brzim vlakom prema Chengdu (cca 4 sata). Chengdu je glavni grad provincije Sečuan koju zbog plodnih i vrlo slikovitih ravnica nazivaju Rajskom provincijom ili Zemljom obilja. Grad ima povijest staru 4 tisućljeća, a poznat je po ljutoj sečuanskoj kuhinji i ljupkim pandama koje su Sečuan odabrale za svoje prirodno stanište. Po dolasku u Chengdu prijava u hotel i noćenje.

10. dan: Chengdu (D, R)

Velika panda jedna je od najugroženijih životinja na svijetu. U divljini ih je teško zapaziti jer nastanjuju izolirana i često gotovo neprohodna planinska područja Kine. Manji broj jedinki može se vidjeti u nekim od svjetskih zooloških vrtova, dok ih nešto više od stotinjak živi u kineskim zoološkim vrtovima i istraživačkim centrima pokrajine Sečuan. Pande su vrlo lijene životinje, a najaktivnije su ujutro. Odvest ćemo se do jednog od prostranih istraživačkih centara u kojem se bore za opstanak ovih ljupkih životinja. Vidjet ćemo izbliza pande svih uzrasta, promatrati njihovu igru i naučiti ponešto o načinu njihove zaštite. Potom ćemo posjetiti Hram Wuhou koji je izgrađen u čast Zhuge Lianga, poznatog stratega i državnika. U blizini hrama prošetat ćemo drevnom ulicom Jinli, području koje je tek 2004. otvoreno za javnost. Prolazit ćemo uskim uličicama kraj raznih štandova s lokalnom hranom, rukotvorinama koje prodaju ulični prodavači i diviti se drvenim rezbarijama na kućama. Povratak u hotel i noćenje.

11. dan: Chengdu - Guilin (D, R)

Nakon doručka krećemo na vožnju prema Leshanu, gdje se nalazi najveći kip Bude isklesan u stijeni. U doba svog nastanka, prije više od 1100 godina, ovaj kip bio je najviši kip na svijetu, a danas, pod zaštitom UNESCO-a, još uvijek djeluje monumentalno. Prijeći ćemo rijeku i vidjeti kip od sprijeda, a zatim mu se i približiti brodom kako bi u pravom smislu doživjeli njegovu veličinu. Uspet ćemo se sve do hrama koji se smjestio na visoravni iznad kipa Bude. U poslijepodnevnim satima vratit ćemo se u Chengdu gdje nastavljamo do Široke i Uske ulice koje se sastoje od tri paralelne uličice iz vremena dinastije Quing. Ove uličice pune su kuća izgrađenih na stari način, a ulični prodavači posvuda nude sečuanske delicije i rukotvorine. Sve vrvi od života. Nakon razgleda čeka nas transfer do zračne luke i let prema Guilinu gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

12. dan: Guilin - terase Longsheng - Guilin (D, R)

Doručak u hotelu, a zatim odlazimo na dvosatnu vožnju do Longshenga i terasastih rižinih polja koja su u svibnju najljepša. Tada možemo svjedočiti i samom procesu sadnje riže i navodnjavanja polja. Terasasta rižina polja izgrađena su za vrijeme dinastije Ming, prije 500 godina, a pokrivaju površinu od nevjerojatnih 6600 hektara. Kineski poljoprivrednici su pred puno godina riješili problem nedostatka obradive zemlje tako da su jednostavno u planine urezali ogromne terase. Na te terase posadili su rižu, pa se sada one nižu jedna do druge od obala rijeka do vrhova planina prekrivenih oblacima. U selima po planinama živi mnogo manjinskih naroda koji još uvijek žive tradicionalnim životom i nose zanimljive nošnje. Mi ćemo prošetati po selu naroda Zhuang (Pingan Terrace) i saznati nešto o njihovom načinu života. Na kraju dana opcionalno možemo prisustvovati lovljenju ribe uz pomoć kormorana (veliki vranac). Kormorani su ovdašnjim ribarima pravi partneri u lovu, a za to ih ribari počnu obučavati još dok su mali ptići. Potom povratak u hotel i noćenje.

13. dan: Guilin - Yangshuo (D, R)

Doručak u hotelu, a zatim vožnja od oko 40 minuta do mola Zhujiang s kojeg ćemo se otisnuti na 3 i pol do 5 satno krstarenje mirnom rijekom Li, sve do naše sljedeće destinacije, Yangshuoa. Kristalno čista voda, vapnenačke stijene, rižina polja i vodeni bivoli učinit će da se osjećate kao da plovite po nekoj tradicionalnoj kineskoj slici. Na brodu ćemo imati jednostavan buffet ručak. Po dolasku u Yangshuo prijava u hotel, a zatim možete sami krenuti u šetnju i samostalno istražiti Zapadnu ulicu koja se nalazi u samom srcu Yangshuoa, prepunu lokalaca i putnika. Noćenje.

14. dan: Yangshuo - Guilin - Šangaj (D, R)

Današnji dan provest ćemo aktivno i u zelenilu zbog čega je najbolje obući udobnije cipele za hodanje, a i ostalu odjeću prilagoditi boravku u prirodi. Ponesite sa sobom za svaki slučaj i kupaći kostim. Nakon doručka u hotelu krećemo u današnju avanturu biciklima po slikovitim seoskim cesticama na kojima ćemo uživati u pogledu na lijepe pejzaže. Ukoliko nećemo biti raspoloženi za samostalno pedaliranje, možemo podijeliti tandem bicikl, a moći ćemo i izabrati vožnju električnim vozilima umjesto bicikla. Oko sat i pol biciklirat ćemo do sela Laopanjia u kojem ćemo se odmoriti i ručati. Nakon ručka nastavljamo vožnju i obilazak slikovitih točaka. Prvo ćemo se zaustaviti kraj velikog drva Banyan koje je staro više od 1400 godina. Ovo drvo iz daljine podsjeća na veliki zeleni kišobran, a široko je 7 metara te visoko čak 17 metara. Potom dolazimo do Zmajske spilje čiji stalaktiti i stalagmiti djeluju kao zmajevi u letu, zbog čega uz osvjetljenje cijela spilja izgleda kao da je iz bajke. Naposljetku dolazimo do Mjesečevog brda koje je dobilo ime po tome što iz daljine izgleda kao mjesec. Preko puta je selo Licun koje je poznato i pod nazivom Mjesečevo selo zbog toga što se od tamo pruža najbolji pogled na Mjesečevo brdo. Još ćemo malo otići i iza sela gdje se nalazi Spilja zlatne vode s podzemnim blatnim bazenom u kojem se možemo okupati. Potom transfer do zračne luke i let za Šangaj. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

15. dan: Šangaj (D, R)

Nekad malo ribarsko selo, u dva stoljeća razvilo se u najveće trgovačko i financijsko središte Kine, grad najbrže rastuće ekonomije na svijetu. Grad je to koji nikad ne spava, grad ogromnih suprotnosti čije ime doslovno znači „grad na vodi“. S jedne strane visoki neboderi poput prizora iz znanstveno fantastičnih filmova, šoping centri koji mogu zadovoljiti najrazličitije hirove i ponuditi posljednje krikove mode i napredne tehnologije, a s druge strane stari Shanghai i njegovi budistički hramovi, ulične tržnice i klasični kineski vrtovi. Šetnju Šangajem započet ćemo posjetom hramu Bude od žada koji je sagrađen 1882. godine kao dom za dva kipa Bude napravljena od žada. Njih je iz Burme donio redovnik imena Higen. Prolazit ćemo starim ulicama Šangaja, prošetati srcem grada po Narodnom trgu, posjetiti vrt Yu, a nećemo izostaviti niti poznati šangajski muzej. Nakon vožnje Francuskom četvrti za koju su karakteristične obnovljene kuće iz doba francuske okupacije i drvoredi uz koje su se smjestili pubovi, prošetat ćemo najnovijom trendovskom četvrti imena Xin Tian Di koja vrvi skupim buticima, modernim klubovima i restoranima. Povratak u hotel te noćenje.

16. dan: Šangaj - Zagreb (D)

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Uz presjedanje, dolazak u Zagreb.

Karta

Beijing

Kineski zid (Jinshanling)

Zhanghiajie

Xi'an

Chengdu

Guilin

Yangshuo

Shanghai

Općenito o Kini

Naziv države: Narodna Republika Kina (Zhong Guo)
Površina: 9.596.960 km²
Stanovništvo: oko 1.370.000.000 (1. po veličini na svijetu)
Glavni grad: Peking, oko 20.693.000 stanovnika
Službeni jezik: mandarinski i kantonski kineski
Pozivni broj: +86
Vremenska razlika: UTC +8 sati zimi / +7 sati ljeti

Hrana

Poznato vrsno kinesko kulinarstvo razlikuje se po regijama. Na sjeveru su poznati valjušci, ravioli, pekinška patka. U središnjim područjima prevladavaju vrlo začinjena jela, dok su za jug karakteristična slatkasta jela. Uobičajeno je: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Shanghai (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Szechuan (jako začinjena i ljuta hrana).

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda.

Zdravstvene informacije

Malarija je prisutna u provinciji Yunnan i za taj dio se preporučuje piti tablete protiv malarije. U istočnom dijelu rizik od malarije je ograničen pa je na vama odluka želite li piti tablete ili ne. Predlažemo da prije putovanja svakako provjerite trenutnu situaciju sa svojim Zavodom za javno zdravstvo. Više informacija možete pronaći i na linku: www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta

Kineski yuan (CNY); 1 USD = 7.11 CNY; 1 EUR = 7.81 CNY (rujan 2019.)

Novac

Preporučujemo da sa sobom ponesete gotovinu, posebno ukoliko namjeravate putovati u ruralne krajeve. Euri i američki dolari lako se mogu razmijeniti u cijeloj Kini. Kreditne kartice moći ćete koristiti u većim gradovima gdje je lako pronaći i bankomate. U upotrebi su American Express, Diners Club, MasterCard i Visa.

Viza

Viza je potrebna, a dobiva se u kineskoj ambasadi u Zagrebu. Potrebno je osobno otići u ambasadu zbog otiska prstiju.

Odjeća

Ponesite odjeću i obuću u kojoj se osjećate udobno. Dobro je sa sobom ponijeti kabanicu ili kišobran.

Klima

Kina zauzima ogromna prostranstva i raznovrsne terene pa zbog toga obuhvaća nekoliko klimatskih zona, uključujući i monsunsko područje. Ipak, generalno gledajući, zimi uglavnom prevladava hladno i suho vrijeme, dok su ljeta vruća i kišovita. Općenito je proljeće ili jesen najpogodnije vrijeme za putovanje u Kinu. Sjever Kine ima vrlo hladne zime s temperaturama i do -40 stupnjeva dok su ljeta vruća i suha. U središnjoj Kini kiše su prisutne većinu godine; zime su kratke i kišovite, a ljeta vlažna i vruća. Najbolje vrijeme za posjetiti središnju Kinu su svibanj i rujan. Južna Kina je najtoplija od travnja do rujna i to je ujedno kišno doba godine. Najviša godišnja temperatura doseže oko 38 stupnjeva, a tijekom jesenskih i proljetnih mjeseci temperature su vrlo ugodne, od 20 do 25 stupnjeva. Zime traju kratko, a temperature nisu toliko niske kao na sjeveru. U ljetnim mjesecima, od srpnja do rujna, jugoistočnom obalom pušu tajfuni, a temperature su umjerene, dok krajolici poprime lijepe šarene boje.

Električna energija

Koristi se napon od 220 volti uz frekvenciju od 50 hertza. Utičnice su drugačije nego kod nas, pa se preporučuje nositi ispravljač.

Mobilni telefoni i internet

Sva tri hrvatska mobilna operatera imaju roaming s Kinom. Internetska pokrivenost je bolja i pristup jednostavniji na jugozapadu zemlje nego u velikim gradovima poput Beijinga i Shanghaia. Zbog državne kontrole, neke internetske stranice nisu dostupne.

Pošaljite upit za Kina: Bajkovita Kina

Cijena putovanja:*

Obavezne nadoplate:*

Opcionalne nadoplate:

2 + 4 =

Možda će vas zanimati i…