Kolumbija: Najbolje od Kolumbije

Vodimo vas u kolonijalne gradove od prijestolnice Bogote, do majušnog Saleta i na kraju do prekrasne Cartagene, jednog od najljepših gradova Južne Amerike
agsdi-message

Vrsta putovanja: Privatno

}

Trajanje: 11 dana

Šifra: CO-18-11-P

Veličina grupe: min 2 putnika

Destinacija: Kolumbija

Datum polaska: Sami birate datum polaska

Naslovna » Amerika » Kolumbija: Najbolje od Kolumbije

Najbolje putovati:

od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza
agsdi-credit-card

Cijena od:

10,900 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Kolumbija, zemlja slabo utabanih staza, čuva svoju božansku ljepotu, djevičanske predjele i istinski srdačne ljude. Na ovom putovanju posjetit ćete najvažnije dijelove Kolumbije.

Vodimo vas u kolonijalne gradove od prijestolnice Bogote, do majušnog Saleta i na kraju do prekrasne Cartagene, jednog od najljepših gradova Južne Amerike. Posjetit ćete i Medelin, grad salse. Odvest ćemo vas i u dolinu Docora u kojoj se nalaze najviše palme na svijetu, a zatim i do Filandije gdje ćete, uz boravak na plantaži kave, osjetiti ruralni život Kolumbije.

Bit će dovoljno slobodnog vremena za samostalna istraživanja ili razne aktivnosti kao što su jahanje, rafting ili planinarenje.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo klasično putovanje ne zahtijeva posebne pripreme. Vrijeme ćete uglavnom provoditi u gradovima i razgledavati znamenitosti, uz dvodnevni izlet u ruralne predjele gdje vas očekuje lakši treking. Vožnje mogu biti napornije i duže jer su ceste loše.

Noćit ćete u malim kolonijalnim hotelima – prema odabiru srednje ili više kategorije. Jedno noćenje provest ćete u finci na plantaži kave. Možete odabrati da li želite da vodič putuje cijelo vrijeme s vama ili želite da vam se vodiči izmjenjuju u svakom gradu, o čemu ovisi i cijena putovanja.

Program je pisan okvirno i moguće ga je prilagoditi vašim željama.

Što je uključeno

smještaj u hotelima sa 3* ili 4* (prema odabiru)
obroci prema programu
prijevozi i razgledi prema programu
ulaznice za znamenitosti i aktivnosti prema programu
lokalno vođenje na engleskom
jamčevina

Što nije uključeno

zrakoplovne karte za letove do Bogote i natrag iz Cartagene
unutarnji letovi Bogotá-Armenia i Medellín-Cartagena
ostali obroci (ručak i večera)
opcionalni program
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače
osobni troškovi

Galerija

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Europa - Bogota

Polazak iz Zagreba. Uz presjedanje let prema Bogoti. Nakon carinskih formalnosti susret s vodičem i transfer do hotela. Noćenje.

2. dan: Bogota (D)

Nakon doručka sastanak s vodičem. Krećete u razgledavanje Bogote. Bogota, iberoamerička prijestolnica kulture i UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige, poznata je po svojim trgovima, ulicama i modernim avenijama. Obići ćete Candelariju, a zatim i muzeje Gold (zatvoren ponedjeljkom) i Botero (zatvoren utorkom). Prošetat ćete slikovitim kolonijalnim uličicama i posjetiti trgove Plaza Bolivar, Chorr de Quevedo i Cerro de Monserrate. Potom povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Bogota - Paloquemao - laguna Guatavita - Bogota (D)

Doručak i sastanak s vodičem. Vožnja do tržnice Paloquemao, nedaleko Bogote, gdje možete kupiti razno voće, razgovarati s lokalcima i napraviti odlične fotografije. Osim obilja hrane, naći ćete i bogatu ponudu cvijeća. Isprobajte lokalne specijalitete koji se nude na štandovima. Potom vožnja do lagune Guatavita (1 i pol sat vožnje). Posjetit ćete lagunu, a zatim se vratiti do Bogote. Ukoliko želite, putem se možete zaustaviti za ručak ili kavu (vodič će vas savjetovati gdje je najbolje za zaustavljanje). Po povratku u Bogotu i noćenje.

4. dan: Bogota - Armenia - Salento (D)

Ujutro transfer do zračne luke i let za Armeniu. Po dolasku prijevoz do Salenta (1 sat vožnje). Nakon prijave u hotel, slobodno vrijeme za upijanje prvih dojmova i samostalne aktivnosti. Noćenje.

5. dan: Salento - NP Los Nevados (dolina Cocora) - Filandia - Montenegro (D)

Doručak, a potom vožnja do doline Cocora, slikovite zelene doline ispresijecane oštrim planinskim vrhovima i najvišim palmama na svijetu (wax palm) koje su ujedno i nacionalno drvo Kolumbije, te do živopisnog mjestašca Filandia. Po dolasku odlazite na Fincu el Ocaso gdje ćete naučiti razne zanimljivosti vezane uz sadnju i proizvodni proces te pripremu kave. Na kraju dana vožnja do ruralnog hotela u kojem ćete noćiti.

6. dan: Montenegro - Medellín (D)

Doručak i vožnja prema Medellínu (6 sati vožnje), drugom najvećem gradu u Kolumbiji. Po dolasku smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova. Noćenje.

7. dan: Medellín (D)

Doručak. Ujutro krećete na turu „Pablo Escobar“ gdje ćete saznati o razvoju Medellina od vremena kada je bio jedan do najopasnijih gradova svijeta do danas. Veliku ulogu u tome odigrao je „kralj kokaina“ Pablo Escobar, kojeg je narod smatrao modernim kolumbijskim Robin Hoodom. Posjetit ćete znamenitosti vezane za njegov život, kao i mjesto gdje je pokopan; obići ćete zgradu Dallas u kojoj se nalazi njegova grobnica i njegovu kuću-muzej. Tura završava oko 12 sati pa nakon toga imate mogućnost obilaska Case de la Memoria (ulaznice plaćate na licu mjesta) i vrijeme za ručak. U popodnevnim satima nastavljate razgled grada uz pratnju vodiča. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan: Medellín - Cartagena (D)

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Hotel je smješten u povijesnom dijelu grada pa nakon prijave možete samostalno, ili uz pratnju vodiča, upijati prve dojmove o gradu. Ukoliko želite, opcionalno možete posjetiti Muzej čokolade, Muzej inkvizicije, Muzej dragog kamenja i slično. Noćenje.

9. dan: Cartagena (D)

Doručak. Ujutro odlazite na razgled povijesnog dijela Cartagene. Cartagena je bila prva španjolska kolonija na američkom kontinentu i jedno od prvih utočišta oslobođenim afričkim robovima. Danas zadivljuje svojim kolonijalnim dijelom punim restorana i klubova. Prvo ćete posjetiti utvrdu San Felipe de Barajas, a potom samostan San Pedro de Claver. Povratak u središte grada za eventualni ručak i odmor od vrućine. U popodnevnim satima nastavak šetnje povijesnim dijelom grada. Obići ćete najvažnije trgove, građevine i crkve. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

10. dan: Cartagena - Europa (D)

Ovisno o redu letenja transfer u zračnu luku Cartagena i let prema Bogoti. Potom presjedanje i povratak prema Europi. Noćni let.

11. dan: Europa - Zagreb

Dolazak u Europu ovisno o redu letenja i potom transfer do Zagreba.

Karta

Bogota

Paloquemao

laguna Guatavita

Armenia

Salento

NP Los Nevados

Filandia

Montenegro

Medellín

Cartagena

Općenito o Kolumbiji

Naziv države: Republika Kolumbija (Republica de Colombia)
Površina: 1.138.910 km²
Stanovništvo: 44.5 milijuna
Glavni grad: Bogota
Službeni jezik: španjolski
Pozivni broj: +57
Vremenska razlika: -6 zimi/ -7 ljeti (UTC -5)

Hrana

Kolumbijska jela su raznovrsna i ukusna, a sastoje se od juha od yucce, mesa, krumpira i plodova mora. U načinu pripreme osjeća se utjecaj Španjolske, a dodanu vrijednost daje razno voće iz područja Amazone. U većim gradovima hrana je visoke kvalitete, a vegetarijanci mogu pronaći veliki izbor jela, osobito uz karipsku obalu. Ako želite uštedjeti, birajte dnevne menije koji su cjenovno pristupačniji.

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda, pogotovo u manjim mjestima i uz obalu.

Zdravstvene informacije

Potrebno se cijepiti protiv žute groznice najmanje 10 dana prije putovanja. Sa sobom na put obavezno ponesite žutu cjepnu knjižicu. Rizik od malarije postoji, a najveći je na području Amazone, na obalnom području uz granicu s Panamom te južno uz obalu prema granici s Ekvadorom. U središnjem dijelu zemlje rizik od malarije vrlo je mali. Ovisno o području u koje putujete, dobro je provjeriti s nadležnim Zavodom za javno zdravstvo da li je potrebno piti antimalarike i ako da, koje. S njima možete provjeriti i ostale rizike od zaraznih bolesti. Više informacija možete pronaći i na linku: http://www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta

Kolumbijski peso (COP); 1 USD = 3,476 COP; 1 EUR = 3,851 COP (kolovoz 2019.)

Novac

Za promjenu novca u bankama i mjenjačnicama zaračunavaju se velike provizije. Najbolje je koristiti bankomate koji se nalaze posvuda. Od kartica se najviše koriste Visa i Mastercard, dok ćete ostale rijetko gdje moći upotrijebiti. Pripazite, trećina krivotvorenih novčanica američkih dolara napravljena je u Kolumbiji.

Viza

Nije potrebna

Odjeća

Nema posebnog koda odijevanja, a ovisno o regiji u putujete ponesite laganiju ili topliju odjeću. U središnjoj Kolumbiji jutra i večeri mogu biti nešto hladnije stoga ponesite koji komad tople odjeće. Uz obalu je toplo i sparno pa je lagana odjeća i obuća dovoljna.

Klima

Kolumbija ima toplu tropsku klimu s temperaturama koje ne variraju mnogo tijekom godine, a kreću se oko 25 stupnjeva. Kišna razdoblja traju od svibnja do srpnja i od listopada do prosinca. Temperatura pada s porastom visine. Općenito pravilo je da pada za 6 stupnjeva na svakih 1.000 metara nadmorske visine. Visina također utječe na razlike u temperaturi tijekom dana i noći. Najbolje vrijeme za posjet Kolumbiji je sušna sezona od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza.

Električna energija

Koristi se napon od 110 volti uz frekvenciju od 60 Hertza. Utičnice su američkog tipa s dvije i tri rupe pa je potreban ispravljač.

Mobilni telefoni i internet

T-Mobile i A1 imaju roaming s Kolumbijom, dok Tele2 nema. Internetska pokrivenost je dobra. Internet kafići se nalaze u gotovo svim turističkim mjestima i gradovima.

Pošaljite upit za Kolumbija: Najbolje od Kolumbije

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

9 + 6 =

Možda će vas zanimati i…