Ponuda za ovo putovanje je istekla
Akcija!

Kolumbija: Zemlja boja, kave i plesa

od 20,760 kn 19,960 kn

U pripremi

Discount:
Očisti

    • 3200 kn
    • 3200 kn
    • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
18 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
CO-19-18-G
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

PDF putovanja

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Europa - Bogota: Polazak iz Zagreba. Let prema nekoj od europskih zračnih luka i uz presjedanje nastavak putovanja prema Bogoti kamo stižemo ovisno o redu letenja. Po dolasku ćemo obaviti carinske formalnosti, a zatim se odvesti do našeg ljupkog hotela u povijesnom središtu Bogote. Smjestit ćemo se i noćiti.

2. dan: Bogota (D): Nakon doručka krećemo u razgledavanje Bogote. Bogota, iberoamerička prijestolnica kulture i UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige, poznata je po svojim trgovima, ulicama i modernim avenijama. Obići ćemo Candelariju, a zatim i muzeje Gold i Botero. Prošetat ćemo slikovitim kolonijalnim uličicama i posjetiti trgove Plaza Bolivar, Chorr de Quevedo i Cerro de Monserrate. Potom povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Bogota - Villavieja (D, V): U jutarnjim satima krećemo prema jugu Kolumbije do sela Aipe, gdje ćemo kanuima prijeći rijeku Magdalenu do mjesta Villavieja. Tu ćemo se smjestiti u jednostavnom hotelu u mjestu Villavieja. U okružju lokalne obitelji imat ćemo večeru, a tko želi, ovisno o vremenskim uvjetima, može prošetati i do lokalnog opservatorija. Noćenje.

4. dan: Villavieja - pustinja Tatacoa - San Agustin (D): Rano ćemo doručkovati, a zatim odlazimo u pustinju Tatacoa, gdje ćemo malo pješačiti. Hodat ćemo od 2 do 4 sata, ovisno o interesu grupe. Između ostalog, bit će zanimljivo vidjeti na koji način preživljavaju stanovnici ovih surovih predjela. Po povratku nastavljamo putovanje prema San Agustinu. Noćit ćemo u lijepoj hacijendi izvan grada.

5. dan: San Agustin (D): San Agustin, grad pod zaštitom UNESCO-a, najpoznatiji je po nalazištu pretkolumbijskih kipova. Danas ćemo razgledati njegov Arheološki park koji sadrži najveći kompleks pretkolumbijskih megalitskih nadgrobnih spomenika i kipova, grobnih humaka, terasa i kamenih kipova s prikazima bogova i životinja. Posjetit ćemo šumu Estatuas, La Fuente Ceremonial del Lavapatas, Arheološki muzej te razne dijelove parka. Drugi dio dana ostaje nam slobodan za razne opcionalne aktivnosti kao što su jahanje (oko 25 do 23 eura po osobi), rafting (oko 25 eura - za minimalno 4 osobe) i slično. Noćenje.

6. dan: San Agustin - Tierrandentro (D): Danas nas čeka vožnja prema još jednom arheološkom nalazištu, nacionalnom parku Tierradentro. Kao i San Agustin, nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Ovo područje je najpoznatije po pretkolumbovskim podzemnim grobnicama koje se rasprostiru na nekoliko lokaliteta. Osim impresivnih arheoloških otkrića, ovdje je i priroda uistinu fascinantna. U Tierradentro stižemo u poslijepodnevnim satima pa ako bude vremena možemo posjetiti lokalni muzej. Noćenje.

7. dan: Tierrandentro (D): Cijeli dan pješačit ćemo okolnim brdima i obilaziti arheološka nalazišta Tierradentra. Na povratku ćemo se zaustaviti u šarmantnom gradiću San Andres gdje možemo ručati (ručak nije uključen u cijenu). Potom ćemo se vratiti u naš smještaj i noćiti.

8. dan: Tierrandentro - Popayan (D): Nastavljamo putovanje prema Popayanu. Cesta je prilično loša, no pejzaži su doista veličanstveni. Po dolasku ćemo se smjestiti u hotel u povijesnom središtu grada. U poslijepodnevnim satima možemo prošetati gradom. Popayan, kojeg zbog bijelih kolonijalnih kuća često nazivaju „Bijelim gradom“, najpoznatiji je po prekrasnoj kolonijalnoj arhitekturi, ali i po svom doprinosu kulturnom i političkom životu Kolumbije. Bio je dom velikom broju kolumbijskih predsjednika, pjesnika, slikara i skladatelja. Noćenje.

9. dan: Popayan - Cali (D): Nakon doručka nastavljamo vožnju do prijestolnice salse - grada Calija. Smjestit ćemo se u kolonijalnoj četvrti, a nakon odmora prošetat ćemo gradom i u večernjim satima posjetiti školu salse. Imat ćemo prilike naučiti osnovne korake ovog latino plesa, a zatim ih i isprobati u Salsoteci (ulaz u Salsoteku plaća se na licu mjesta).

10. dan: Cali - regija kave - Combia (D): Nakon doručka vožnja do regije kave, gdje ćemo se smjestiti u ruralnoj hacijendi, tipičnoj finci kraj koje se smjestila plantaža kave. U popodnevnim satima naši domaćini povest će nas na svoju farmu kave i upoznati nas s cijelim procesom od rasta, branja, sušenja i pripreme kave. Lokalni vodič prišapnut će nam tajnu dobre kave i razlike u mirisima i okusima raznih tipova kave. Noćenje u hacijendi.

11. dan: Combia - Salento - dolina Cocora - Combia (D): Danas odlazimo na izlet u prelijepi gradić Salento i dolinu Cocora. Posjetit ćemo Salento, poznat po svojoj slikovitoj kolonijalnoj arhitekturi tipičnoj za regiju kave. Potom odlazimo u dolinu Cocora gdje ćemo hodati između ekstremno visokog palminog drveća - najvišeg na svijetu. To je ujedno postalo i nacionalno drvo Kolumbije. Potom povratak u hacijendu i noćenje.

12. dan: Combia - Medellín (D): Doručak i vožnja prema Medellínu (oko 7 sati vožnje), drugom najvećem gradu u Kolumbiji. Po dolasku smještaj u hotelu u četvrti Poblado poznatoj po restoranima i barovima. Ostatak dana slobodan za uživanje u atmosferi četvrti, a tko želi, može potražiti i lokalnu salsoteku. Noćenje.

13. dan: Medellín (D): Doručak, a potom šetnja gradom. Malo ćemo se bolje upoznati s četvrti El Poblado, posjetiti središte grada i njegove najpoznatije trgove kao što je npr. trg Botero pun kipova od istoimenog umjetnika, zatim se odvesti metroom i žičarom do četvrti Santo Domingo te uživati u vidicima, ali i vidjeti kako žive lokalci. Uz nadoplatu (cca 80 eura) predlažemo opcionalnu turu „Pablo Escobar“ gdje ćete saznati o razvoju Medelina od razdoblja kada je bio jedan do najopasnijih gradova svijeta do danas. Veliku ulogu u tome odigrao je „kralj kokaina“ Pablo Escobar kojeg je narod smatrao modernim Robin Hoodom Kolumbije. Posjetit ćete znamenitosti vezane uz njegov život kao i mjesto gdje je pokopan. Vidjet ćete zgradu Dallas u kojoj se nalazi Pablova grobnica i Escobarovu kuću muzej. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

14. dan: Medellín - Cartagena (D): Transfer do zračne luke i let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu odlazak do hotela koji je smješten u povijesnom dijelu grada. Drugi dio dana možete provesti u šetnji i upijanju prvih dojmova. Preporučujemo posjet muzeju čokolade (ulaznice se plaćaju na licu mjesta). Noćenje.

15. dan: Cartagena (D): U prvom dijelu dana razgledat ćemo povijesni dio Cartagene. Cartagena je bila prva španjolska kolonija na američkom kontinentu i jedno od prvih utočišta oslobođenim afričkim robovima. Danas zadivljuje svojim kolonijalnim dijelom punim restorana i klubova. Posjetit ćemo Getsemani, San Diego, Centro i Matunu, svaki sa svojom poviješću i pričama. Ostatak dana provest ćemo šetajući kolonijalnim uličicama grada. Noćenje.

16. dan: Cartagena (D): Slobodan dan u Cartageni. Za one koji žele moguće je opcionalno organizirati jednodnevni izlet na otok Isla de Rosarios (ovisno o izletu cijene se kreću od 25 do 80 eura) ili izlet kanuima kroz šumu mangrova (oko 35 eura). Ovi opcionalni izleti plaćaju se na licu mjesta. Noćenje.

17. dan: Cartagena - Europa: Ovisno o redu letenja transfer u zračnu luku Cartagena i let prema Bogoti. Potom presjedanje i povratak prema Europi. Noćni let.

18. dan: Europa - Zagreb: Dolazak u Europu ovisno o redu letenja i potom transfer do Zagreba.

Special offer

Ovo raznoliko putovanje odvest će vas u slikovite kolonijalne gradove, ali i na vrijedna arheološka nalazišta. Puno ćemo boraviti u prirodi, pješačiti i otkrivat najrazličitije krajolike od pustinja do prašuma. Posjetit ćemo i središta salse – Cali i Medellín, gradove poznate po dobroj zabavi. Putovanje završavamo u Cartageni, jednom od najljepših gradova Južne Amerike. Bit će dovoljno slobodnog vremena za samostalna istraživanja ili razne aktivnosti.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo je raznoliko putovanje na kojem ćemo vrijeme provoditi u razgledavanju gradova, starih ruševina i prirodnih ljepota. Puno ćemo pješačiti i boraviti u prirodi, a čeka nas i jedan laganiji treking. Noćit ćemo u atmosferičnim hacijendama, posadama i bungalovima. Kod ovog putovanja važno je da želite doživjeti zemlju takvu kakva jest i da ste spremni na sitne improvizacije na terenu jer zemlja u koju putujemo tako funkcionira.

svi letovi
sve ulaznice prema programu
svi prijevozi
navedeni obroci
lokalno vođenje na engleskom
pratitelj na hrvatskom
jamčevina

pristojbe zračnih luka u iznosu od 3.200 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 3.200 kn
opcionalne ture i izleti
obroci koji nisu navedeni
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače

Bogota

Villavieja

pustinja Tatacoa

San Agustin

Tierrandentro

Popayan

Cali

regija kave

Combia

Salento

dolina Cocora

Medellín

Cartagena

 

Naziv države: Republika Kolumbija

Površina: 1.138.910 km²

Stanovništvo: 44.5 milijuna

Glavni grad: Bogota

Službeni jezik: španjolski

Pozivni broj: +57

Vremenska razlika: -6 zimi, -7 ljeti

Klima: Kolumbija ima toplu tropsku klimu s temperaturama koje ne variraju mnogo tijekom godine, a kreću se oko 25 stupnjeva. Kišna razdoblja traju od svibnja do srpnja i od listopada do prosinca. Temperatura pada s porastom visine. Općenito pravilo je da pada za 6 stupnjeva na svakih 1.000 metara nadmorske visine. Visina također utječe na razlike u temperaturi tijekom dana i noći. Najbolje vrijeme za posjet Kolumbiji je sušna sezona od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza.

Odjeća: Nema posebnog koda odijevanja, a ovisno o regiji u putujete ponesite laganiju ili topliju odjeću. U središnjoj Kolumbiji jutra i večeri mogu biti nešto hladnije stoga ponesite koji komad tople odjeće. Uz obalu je toplo i sparno pa je lagana odjeća i obuća dovoljna.

Piće: Preporučuje se piti flaširana voda, pogotovo u manjim mjestima i uz obalu.

Hrana:  Kolumbijska jela su raznovrsna i ukusna, a sastoje se od juha od yucce, mesa, krumpira i plodova mora. U načinu pripreme osjeća se utjecaj Španjolske, a dodanu vrijednost daje razno voće iz područja Amazone. U većim gradovima hrana je visoke kvalitete, a vegetarijanci mogu pronaći veliki izbor jela, osobito uz karipsku obalu. Ako želite uštedjeti, birajte dnevne menije koji su cjenovno pristupačniji.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Potrebno se cijepiti protiv žute groznice najmanje 10 dana prije putovanja. Sa sobom na put obavezno ponesite žutu cjepnu knjižicu. Rizik od malarije postoji, a najveći je na području Amazone, na obalnom području uz granicu s Panamom te južno uz obalu prema granici s Ekvadorom. U središnjem dijelu zemlje rizik od malarije vrlo je mali. Ovisno o području u koje putujete, dobro je provjeriti s nadležnim Zavodom za javno zdravstvo da li je potrebno piti antimalarike i ako da, koje. S njima možete provjeriti i ostale rizike od zaraznih bolesti. Više informacija možete pronaći i na linku:  http://www.fitfortravel.nhs.uk

Valuta: Kolumbijski peso (COP); 1 USD = 3,039 COP; 1 EUR = 3,514 COP (studeni 2017.)

Novac: Za promjenu novca u bankama i mjenjačnicama zaračunavaju se velike provizije. Najbolje je koristiti bankomate koji se nalaze posvuda. Od kartica se najviše koriste Visa i Mastercard, dok ćete ostale rijetko gdje moći upotrijebiti. Pripazite, trećina krivotvorenih novčanica američkih dolara napravljena je u Kolumbiji.

Mobilni telefoni i Internet: T-Mobile i Vipnet imaju roaming s Kolumbijom, dok Tele2 nema. Internetska pokrivenost je dobra. Internet kafići se nalaze u gotovo svim turističkim mjestima i gradovima.

Električna energija: Koristi se napon od 110 volti uz frekvenciju od 60 Hertza. Utičnice su američkog tipa s dvije i tri rupe pa je potreban ispravljač.

Viza: Nije potrebna.

Pošaljite upit ili rezervirajte Kolumbija: Zemlja boja, kave i plesa

Odabrano putovanje:

4 + 13 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kolumbija: Zemlja boja, kave i plesa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…