Libanon: Zemlja cedrova

Beirut, poznat kao Pariz Bliskog istoka, svojom ljepotom očarao je mnoge
agsdi-message

Vrsta putovanja: Privatno

}

Trajanje: 5 dana

Šifra: LB-18-5-P

Veličina grupe: min 2 putnika

Destinacija: Libanon

Datum polaska: Sami birate datum polaska

Naslovna » Azija » Libanon: Zemlja cedrova

Najbolje putovati:

cijele godine
agsdi-credit-card

Cijena od:

4,150 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Beirut, poznat kao Pariz Bliskog istoka, svojom ljepotom očarao je mnoge. Grad je to lijepe arhitekture u kojem se miješaju bogata kultura istoka i moderan utjecaj zapada, u kome se živi i noću i danju.

Osim u brojnim zanimljivostima koje nudi grad, uživajte u ukusnoj libanonskoj kuhinji. Libanon je mala zemlja pa ćete iz Beiruta s lakoćom razgledati i druge povijesne i kulturne lokacije.

Oni koji vole noćni život u Beirutu će doći na svoje jer će lako pronaći mjesto na kojem se, uz zvukove moderne arapske muzike, pleše do kasnih noćnih sati.

Što je uključeno

doček u zračnoj luci
transfer do hotela i nazad
navedeni obroci
tri izleta prema izboru
lokalno vodstvo na engleskom jeziku
jamčevina

Što nije uključeno

povratna karta od Zagreba do Beiruta i pripadajuće pristojbe (raspoloživost i cijena ovise o datumu prijave – cca 500 eura)
obroci koji nisu navedeni
nadoplata za jednokrevetnu sobu – na upit
viza za Libanon – dobiva se na granici i trenutno je besplatna
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalnog vodiča i vozača
osobne troškove

Galerija

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Beirut (Libanon)

Polazak iz Zagreba preko jedne od internacionalnih zračnih luka i dalje nastavak putovanja za Beirut. Nakon obavljenih carinskih formalnosti transfer do hotela i noćenje.

2. dan: Beirut (D, R)

Beirut, libanonska prijestolnica, ujedno je i najnaseljeniji grad u zemlji. Ovaj Pariz Bliskog Istoka zbog svoje ljepote u prošlosti je nazivan draguljem regije. Grad je to kozmopolitske atmosfere i bogatog kulturnog života, spoj istoka i zapada u kome se miješaju islam i kršćanstvo. Doručak u hotelu, a zatim izlet prema odabiru. Po povratku, ljubitelji noćnog života mogu se uputiti u šetnju gradom. Ponuda izleta prema danu održavanja.

3. dan: Beirut (D, R)

Doručak u hotelu, a zatim izlet prema odabiru. Po povratku, ljubitelji noćnog života mogu se uputiti u šetnju gradom. Ponuda izleta prema danu održavanja.

4. dan: Beirut (D, R)

Doručak u hotelu, a zatim izlet prema odabiru. Ponuda izleta prema danu održavanja.

5. dan: Beirut - Zagreb

Ovisno o redu letenja polazak prema zračnoj luci i povratak kući. Let preko jedne od internacionalnih zračnih luka i nastavak za Zagreb kamo stižete u toku dana.

Karta

Beirut

Baalbeck

Anjar

Ksara

Jeita

Byblos

Harissa

Sidon

Tyr

Maghdouche

Deir el Qamar

Beit Al Dine

Cedrove šume

Besharreh

Kozhaya

Općenito o Libanonu

Naziv države: Libanonska Republika
Površina: 10.500 km²
Stanovništvo: 3,72milijuna
Glavni grad: Beirut
Službeni jezik: arapski
Pozivni broj: +961
Vremenska razlika: +1 sat

Hrana

Libanonci imaju odličnu i nadaleko poznatu kuhinju. Poznata ukusna jela su baba-ghanoush – spravljen od pečenog patlidžana; falafel – duboko pržene okruglice od mješavine začina i slanutka, shawarma – sendvič s mariniranim mesom s grila. Važan sastojak libanonskih jela je humus – mješavina slanutka, tahini sezama, soka od limuna i češnjaka, a obično se jede s libanonskim kruhom. Najpoznatiji desert je baklava.

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda, premda je voda iz pipe u Beirutu pitka. Libanonsko nacionalno piće je arak, liker s okusom anisa koje se obično poslužuje uz tradicionalna libanonska jela. Uz arak, Libanonci imaju dugu tradiciju pijenja vina.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije prisutna. Više informacija o potencijalnim mogućim zaraznim bolestima možete pronaći na linku: http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

libanonska funta (LBP); 1 EUR = 1,507.95 LBP; 1 USD = 1,686.99 LBP (svibanj 2019.)

Novac

Sa sobom ponesite dolare jer ih primaju svugdje. U skupljim restoranima, hotelima i trgovačkim centrima cijene često i izražavaju u dolarima. Dobro je da sa sobom ponesete manje denominacije dolara (1, 20 i 50) jer ćete razne usluge moći plaćati u dolarima. Mijenjajte manje iznose novca jer ćete LBP uglavnom koristiti samo za napojnice i eventualne vožnje taksijem. Bankomati primaju većinu kartica i moguće ih je naći posvuda.

Viza

Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju i trenutno je besplatna.

Odjeća

Preporučujemo slojevitu “casual” odjeću i poneki lijepi komad za možebitne večernje izlaske u Beirutu.

Klima

Klima u Libanonu je umjerena mediteranska, s toplim i suhim ljetima te hladnim i kišnim zimama. Godišnje u prosjeku imaju oko 300 sunčanih dana, dok je siječanj najkišniji mjesec u godini. Zime su hladnije, no za naše pojmove ugodne, s prosječnom temperaturom oko 15 stupnjeva, osim u gorju koje primi dosta snijega. Putovati se može tokom cijele godine, no najbolje vrijeme za putovanje je proljeće (ožujak do svibanj) i jesen (rujan do studeni).

Električna energija

Koristi se napon od 220 volti i utičnice su kao kod nas.

Mobilni telefoni i internet

A1, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Libanonom. Internet je dostupan gotovo svugdje.

Pošaljite upit za Libanon: Zemlja cedrova

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

3 + 8 =

Možda će vas zanimati i…