Ponuda za ovo putovanje je istekla
Akcija!

Mijanmar: Zemlja zlatnih pagoda i mističnih krajolika

od 15,300 kn 14,600 kn

U pripremi za 2019.

Discount:
Očisti
    • 2900 kn
    • 1850 kn
    • 390 kn
    • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
12 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
MM-18-12-G
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

PDF putovanja

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Azija: Polazak iz Zagreba i uz presjedanja, let prema Yangonu.

2. dan: Yangon (V): Dolazak u Yangon prema redu letenja. Po obavljenim carinskim formalnostima odvest ćemo se do hotela i odmoriti se. U popodnevnim satima krećemo u razgled Yangona. Ova uspavana prijestolnica prepuna zelenila, svojom britanskom kolonijalnom arhitekturom, budističkim stupama, hinduističkim hramovima, kršćanskim crkvama i muslimanskim džamijama pravi je uvod u zemlju kakav Mijanmar (Burma) doista jest, egzotična mješavina domaćeg i utjecaja sa strane. Odvest ćemo se do centra grada i prošetati do tržnice Bogyoke Aung San, gdje ćemo naći sve od rukotvorina, nakita, odjevnih predmeta do lokalne hrane. Kratko ćemo se zaustaviti kraj plutajuće teglenice Karaweik, a zatim nastavljamo do pagode Chaukhtatgyi u kojoj se nalazi ležeći Buddha. U kasno poslijepodne naći ćemo se u poznatoj Shwe Dagon pagodi, čija zlatna kupola čudesno sjaji na zalazećem suncu. Večera i noćenje u Yangonu.

3. dan: Yangon - Mandalay - Amarapura - U Bein - Mandalay (D, V) (avionom): Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i let za Mandalay. Po dolasku vožnja prema 15 km udaljenoj Amarapuri. Obići ćemo Mahagandayon, čuveni budistički samostan u kome živi i studira stotine mladih svećenika. Posjetit ćemo legendarnu Kalaga tapiseriju, gdje ćemo vidjeti tradicionalni ručni način vezenja svilom i vunom. Potom vožnja do mosta U Bein, najdužeg mosta na drvenim stupovima izgrađenog 1782. godine, u vrijeme kada je Amarapura bila kraljevska prijestolnica. Vraćamo se u opjevani Mandalay gdje obilazimo Mahamuni pagodu, mjesto hodočašća vjernika iz svih krajeva svijeta u kojoj se nalazi kip Mahamuni Buddhe. Prijavit ćemo se u hotel i odmoriti, potom nastavljamo razgled Mandalaya. Odvest ćemo se do Zlatne palače, palače posljednjeg burmanskog kraljevstva i posjetiti Shweinbin - samostan zlatne palače te Kuthodaw -pagodu s najvećom knjigom budističkih skripata na svijetu. Zalazak sunca dočekat ćemo na brdu Mandalay (poznatom kao Mandalay hill) s pogledom na okolne pagode i rijeku Ayeyarwaddy. Noćenje i večera u Mandalayu.

4. dan: Mandalay - Mingun - Sagaing - Inwa - Mandalay (D, R, V): Nakon doručka odlazimo na izlet brodom po rijeci Ayeyarwaddy. Plovimo do Minguna, sela koje se smjestilo 11 km uzvodno od Mandalaya. Posjetit ćemo ostatke masivne budističke stupe, nezavršene Mingun Paye, koja je trebala postati najveća stupa na svijetu izgrađena po naredbi kralja. Vidjet ćemo i jedno od najvećih svjetskih zvona, 90 tona teško zvono Mingun te pagodu Hsinbyume. Potom povratak u Mandalay. U drugom dijelu dana uputit ćemo se prema brdašcu Sagaing na čijim se obroncima nalaze brojne pagode i samostani, i koje se smatra središtem mijanmarskog budizma. Posjetit ćemo Pagodu Khaungmudaw, a zatim krenuti prema nekadašnjoj prijestolnici Inwa (Ava) koju ćemo obići vozeći se u kočiji. Posjetit ćemo sat osmatračnicu Nanmyint te samostane Mahaaungmye Bonzan i Bargayar. Potom povratak u Mandalay. Večera i noćenje.

5. dan: Mandalay - Pakokku - Bagan (brodom) (D, V): Nakon ranog doručka čeka nas duža vožnja do Pakokku (262 km - 5 sati) . Po dolasku obilazak grada tuk- tukom. Pakokku je poznat po mostu Irrawaddy koji se svojom dužinom od 3,4 km može nazvati najdužim mostom u Mijanmaru. Osim mosta, krase ga brojne pagode. Nakon razgleda nastavljamo brodom do Bagana - vožnja će trajati oko 2 sata. Po dolasku transfer do hotela. Večera i noćenje u Baganu.

6. dan: Bagan (D, V): Bagan je poznat po svojim brojnim pagodama i stupama kojih je danas više od 2000 i čiji broj neprestano raste. Ujutro ćemo posjetiti pagodu Shwezigon koja je prototip zlatne stupe, hram Htilominlo s lijepim rezbarijama te hram Khayminga poznat po panoramskim vidicima. U drugom dijelu dana odvest ćemo se do sela Myinkaba da bi ponešto saznali o procesu izrade tradicionalnih lakiranih ukrasnih predmeta, jednih od najpoznatijih rukotvorina Mijanmara. Potom razgled hramova. Između ostalih vidjet ćemo pagodu Manuha, izrađenu u Mon stilu 1059. godine, i istražiti hram Myingaba Byaukgyi - poznat po muralima koje je zaštitio UNESCO. Zalazak sunca dočekat ćemo na terasi Shwesandaw pagode s pogledom na najdužu mijanmarsku rijeku Ayeyarwaddy. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: Bagan - Popa - Kalaw (D, R, V): Nakon doručka krećemo na izlet prema vrhu Popa. Ugasli vulkan koji se smatra rodnim mjestom burmanskih duhova. Putem ćemo posjetiti lokalna sela i plantažu palmi. Po dolasku slijedi uspon uz 777 stuba do vrha na kojem je svetište posvećeno animističkim duhovima poznatim kao „nat“. Nakon posjetu Mt.Popa čeka nas duža vožnja (250 km - 6 sati) do Kalawa. Vožnja će biti duga no vidici koji će nas pratiti kroz scenične krajolike Shan Hilla natjerat će nas na sanjarenje. U Kalaw dolazimo u večernjim satima, obići ćemo grad u kojem se okupljaju mnoge etničke skupine iz okolnih mjesta kako bi trgovali. Smještaj u hotel. Večera i noćenje u Kalawu.

8. dan: Kalaw - Pindaya - jezero Inle (Nyaung Shwe) (D, V): U jutarnjim satima ćemo skitati gradom. Obići ćemo lokalnu tržnicu, malu željezničku postaju i staru katoličku crkvu. Potom vožnja prema Pindayi (60 km - 2 sata vožnje). Po dolasku u Pindayu pogledat ćemo spilju u kojoj se nalazi nekoliko tisuća Budinih skulptura koje su tamo godinama donosili vjernici. Posjetit ćemo i tradicionalnu radionicu papira od bambusa i papirnatih kišobrana. Nakon ručka nastavak vožnje (90 km - 3 sata) do mjesta Nyaung Shwe na obali jezera Inle. Smještaj hotel. Večera i noćenje u Nyaung Shwe.

9. dan: jezero Inle (D, R, V): Jezero Inle je doista posebno i neopisivo lijepo. Tu se sve odvija na vodi pa je dan proveden ovdje doista iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život. Odmah nakon doručka sjedamo u brodić i krećemo u obilazak jezera. Putem ćemo susretati ribare koji svoje kanue pokreću veslajući jednom nogom te upoznati jedinstveni način ribarenja specifičan za ovo područje. Približit ćemo se selima na sojenicama, plutajućim vrtovima i plutajućim otočićima te vidjeti kako živi lokalno stanovništvo. Posjetit ćemo pagodu Phaung Daw Oo, jedno od najsvetijih mjesta u Mijanmaru, a zatim se odvesti do seoca Ywama i Inpawkhon te provjeriti kojim se obrtima lokalno stanovništvo bavi. Zavirit ćemo i u samostan Ngaphe Kyaung, plutajući samostan s prelijepim drvenim rezbarijama. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: jezero Inle - Heho - Yangon (avionom) (D, V): Ujutro ćemo posjetiti neku od lokalnih tržnica (samo danima kad se održavaju lokalni sajmovi) na kojima se okupljaju razna gorska plemena iz okolice. Vidjet ćete njihove slikovite nošnje, a ako želite možete se upustiti i u trgovanje. Potom nastavak vožnje prema zapadnoj obali jezera Inle gdje se nalazi početak stepenaste staze koja vodi do dobro skrivenog kompleksa Inn Thein pagode. Odavde ćemo pješice stići do obližnjeg sela u kojem se i danas sadi na tradicionalan način. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i let za Yangoon. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

11. dan: Yangon - Bangkok - Zagreb (D, R): Nakon doručka krećemo u obilazak kolonijalnog centra Yangona. Krenut ćemo pješice prvo do parka Mahabandool odakle se lijepo vidi pagoda Sule, zatim do gradske vijećnice, visokog suda i središnjeg poštanskog ureda. Nastavljamo šetnju do stanice za vlak gdje ćemo se ukrcati i uživati u jednosatnoj kružnoj vožnji Yangonom. Po silasku s vlaka odlazimo do lokalne tržnice po zadnje suvenire s putovanja. Nakon ručka u lokalnom restoranu transfer do zračne luke i povratak kući.

12. dan: Bangkok - Zagreb: Uz presjedanje povratak u Zagreb. Vrijeme dolaska ovisno o redu letenja.

Special offer

Putovanje nas vodi kroz magičnu zemlju Mijanmar čija civilizacija seže više od 2500 godina unazad. Kroz povijest su se ovdje miješali utjecaji drugih naroda, što se danas najljepše može vidjeti u kulinarstvu, ali i u raznolikosti lokalnih plemena. Danas je ovo zemlja budističkih svećenika, samostana, pagoda i stupa. Putovanje ćemo započeti u prijestolnici Yangon, a zatim krenuti prema opjevanom Mandalayu i potom Baganu, mjestu u kojem se čini da ima više stupa nego stanovnika. Plovit ćemo jezerom Inle, jednim od najslikovitijih jezera u Aziji i promatrati život lokalaca na vodi. Posjetit ćemo brojna mala mjesta i sela te lokalne tržnice koje posjećuju različita plemena. Potražit ćemo pravu sliku ove predivne zemlje u kojoj ljudi još uvijek žive tradicionalnim životom.

Što me očekuje na putovanju?

Mijanmar je još uvijek nerazvijena zemlja i to joj daje ljepotu i čar. Obilazit ćemo mala mjesta, zavirivati u sela, hramove i pagode, a na tržnicama se družiti s lokalnim stanovništvom. Uspet ćemo se i do svetišta Popa, no putem se možemo odmarati i zaustavljati. Ceste im nisu osobito dobre pa će neke vožnje malo duže trajati. Noćit ćemo u malim hotelima s 3 i 4 zvjezdice.

zrakoplovne karte
svi transferi
sve ulaznice prema programu
4 vožnje brodom
2 vožnje kočijom
kružna vožnja vlakom u Yangonu
vožnja tuk – tukom
navedeni obroci
lokalno vođenje na engleskom
pratitelj putovanja
jamčevina

zrakoplovne pristojbe: 2.900 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
viza za Mijanmar: 390 kn
nadoplata za 10-14 putnika: 500 kn
obroci koji nisu navedeni
putno osiguranje (preporučujemo)
osobni troškovi

Yangon

Mandalay

Amarapura

U Bein

Mingun

Sagaing

Inwa

Pakokku

Bagan

Popa

Kalaw

Pindaya

jezero Inle

Heho

 

Naziv države: Unija Mjanmar

Površina: 676.500 km²

Stanovništvo: 55.4 milijuna

Glavni grad: Naypyidaw

Službeni jezik: burmanski

Pozivni broj: +95

Vremenska razlika: +5:30 sati zimi, +4:30 sati ljeti

Klima: Burma (odnosno službeno Mijanmar) ima monsunsku klimu s tri godišnja doba. Suho i nešto hladnije razdoblje traje od studenog do veljače, s prosječnim temperaturama između 20 i 24 stupnjeva. Sušno razdoblje nastavlja se u ožujku i travnju, no temperature rastu i kreću se između 30 i 35 stupnjeva. Od svibnja do listopada jugozapadni monsun donosi redovite padaline. Najviše kiše padne od srpnja do rujna, uz temperature do 30 stupnjeva. Najpogodnije razdoblje za putovanje je od studenog do veljače kada su temperature najumjerenije i kad nema padalina.

Odjeća: Tokom cijele godine je toplo, preporučujemo laganu odjeću od prirodnih materijala poput lana i pamuka. U ruksaku bi se trebala naći lagana vjetrovka i kabanica. Nešto topliju odjeću spremite ukoliko putujete u doba kišne sezone ili u planinska područja.

Piće: Voda iz slavine nije sigurna za piće; preporučuje se piti flaširana voda koja je dostupna u svim turističkim destinacijama.

Hrana: U Burmi možete isprobati razne kuhinje – nepalsku, kinesku, indijsku, tajlandsku i izvornu burmansku. Ako ste gurman, moglo bi vam se dopasti.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva. Postoji rizik od malarije pa se preporučuju piti antimalarici. Za više detalja oko preporučenih cjepiva i za detaljniji pregled područja rizika od malarije predlažemo da se posavjetujete sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo, ili da provjerite na linku http://www.fitfortfravel.nhs.uk.

Valuta: burmanski kyat (MMK); 1 USD= 1,364 MMK; 1 EUR= 1,604 MMK (kolovoz 2017.)

Novac: U Burmi se ne koriste kreditne kartice i ne postoje bankomati pa preporučujemo da ponesete gotovinu, najbolje američke dolare. Pazite da sa sobom ponesete novije i neoštećene novčanice jer ćete stare i oštećene teško zamijeniti. Izbjegavajte službene mjenjačnice jer imaju upola lošije tečajeve od hotela, trgovina i turističkih agencija. Bolji ćete tečaj postići s novčanicama većih denominacija, posebno za novčanice od 100 USD. Na nekim mjestima moguće je plaćati u američkim dolarima.

Mobilni telefoni i Internet: Naši operateri imaju roaming s Mijanmarom, no provjerite s vašim operaterom cijene i dostupnost. Postoje određene poteškoće pri uspostavljanju međunarodnih poziva, no pozivi su mogući. Internet kafići postoje, ali su rijetki i veza je spora. Vlada ograničava upotrebu mnogih e-mail poslužitelja.

Električna energija:  Najviše se koriste utičnice kao kod nas, s istim naponom. Na nekim mjestima možete naići na utičnice s tri rupe pa nije loše ponijeti ispravljač.

Viza: Potrebna. Uz određene predradnje koje obavlja agencija viza se može podići na granici, pri ulasku u zemlju. Ovisno o graničnom prijelazu kroz koji ulazite u zemlju, vizu je moguće pribaviti i putem interneta.

Pošaljite upit ili rezervirajte Mijanmar: Zemlja zlatnih pagoda i mističnih krajolika

Odabrano putovanje:

1 + 7 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Mijanmar: Zemlja zlatnih pagoda i mističnih krajolika”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…