Rusija: Novogodišnja čarolija u Moskvi

Doček Nove godine je jedan od najomiljenijih i najveselijih praznika u Rusiji
agsdi-message

Vrsta putovanja: Grupno

}

Trajanje: 6 dana

Šifra: RU-19-6-G

Veličina grupe: 10-15 putnika

Destinacija: Rusija

Datum polaska: 29.12.2019.

Naslovna » Europa » Rusija: Novogodišnja čarolija u Moskvi
agsdi-people

Status:

Primamo prijave!
agsdi-credit-card

Cijena od:

4.195 kn (takse uključene)

O ovom putovanju

Dočekajte Novu godinu na Crvenom trgu u prazničnoj atmosferi zimske Rusije, dok kremaljska crkvena zvona otkucavaju ponoć. Doček Nove godine je jedan od najomiljenijih i najveselijih praznika u Rusiji. To je vrijeme nastupa raznih umjetnika, javnih osoba, veselih programa i neizbježnog Djeda Božićnjaka koji nosi poklone pod jelku. Probajte poznatu rusku vodku i zagrijte se uz topli boršč.

Moskva je grad s 13 milijuna stanovnika s mnoštvom jedinstvenih građevina, trgova, galerija, muzeja i ostalih zanimljivosti koje će udovoljiti različitim ukusima. Samo obična šetnja kroz ulice centra Moskve može potrajati vječno jer ima toliko toga za vidjeti – predivna ruska arhitektura i poznati Kremlj su samo djelić ove gigantske metropole.

Što me očekuje na putovanju?

Klasično putovanje koje ne zahtijeva posebne pripreme i uglavnom je usmjereno na razgledavanje znamenitosti. Zima u Rusiji može biti jako oštra pa se treba dobro obući.

Bit ćete smješteni u hotelima s 4 zvjezdice.

Što je uključeno

povratna zrakoplovna karta za međunarodne letove od Beograda do Moskve i od St. Peterburga do Beograda s uključenim zrakoplovnim taksama
sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz prema programu
panoramsko razgledanje Moskve, Metro tura, šetnja starim Arbatom
ulaznice prema programu
vođenje na srpskom
jamčevina

Što nije uključeno

transfer od Zagreba do zračne luke Nikola Tesla u Beogradu i natrag (cijena na upit – ovisno o konačnom broju putnika)
obroci koji nisu navedeni
opcionalni izleti (uplaćuju se prije putovanja u agenciji)
moguće je letjeti i direktno iz Zagreba, ali isključivo na upit i uz nadoplatu
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 715 kn
viza za Rusiju i trošak ishodovanja u iznosu od 570 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Plan putovanja

1. dan: Beograd - Moskva

Sastanak grupe u zračnoj luci u Beogradu. Let za Moskvu oko podneva. Po dolasku transfer do hotela, smještaj u sobe i noćenje.

2. dan: Moskva (obilazak grada, Metro tura) (D)

Doručak. U prijepodnevnim satima odlazimo na panoramsko razgledanje grada autobusom. Tijekom izleta vidjet ćemo poznati Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu prepunu restorana i dućana – Tverskayu, Bolshoy teatar, Novodjevičanjski samostan, fakultet Lomonosov, Vorobyevi Gory (najviši moskovski vidikovac sa nevjerojatno lijepim panoramskim pogledom na grad), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zgrade ambasada mnogih zemalja svijeta te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kojem ova avenija nosi ime. Slijedi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definiraju profilnu vizuru Moskve), a sve to uz zabavnu i zanimljivu priču našeg vodiča o povijesti i svakodnevnom životu ovog velegrada. U večernjim satima odlazimo na Metro turu. Obići ćemo čuveni Moskovski metro (nekoliko najzanimljivijih stanica u centru grada s vodičem). Moskovski metro slovi za najljepši na svijetu, a zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica, mnogi ga smatraju muzejom na otvorenom. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Moskva (Sergijev posad) (D)

Doručak, a zatim imate mogućnost opcionalnog izleta u Sergijeve Posade (grad udaljen oko 70 km od Moskve). Čuven je po ranijem imenu Zagorsk i tu se nalazi prekrasan samostan Trojstvena lavra Sv. Sergeja koji je uvršten i na listu svjetske baštine. Ovo je uz Kijevsku Pečersku Lavru najljepši kompleks pravoslavnih samostana u Europi. Samostan je ime dobio prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Samostan je poznat i po velikoj zbirci ikona. Ranije je ovdje bila i rezidencija ruskog patrijarha. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

Predlažemo doček na Crvenom Trgu u opuštenoj atmosferi. Doček Nove godine je jedan od najomiljenijih i najveselijih praznika u Rusiji. Pored vatrometa, nastupa umjetnika, dolaska javnih osoba na Crveni Trg pred katedralu sv. Vasilija Blaženog, Nova godina se dočekuje uz šampanjac i zvuke kremaljskih crkvenih zvona koja otkucavaju ponoć. Neizbježni Djed Božićnjak dolazi s poklonima i stavlja ih pod tradicionalno ukrašenu jelku.

4. dan: Moskva (Kremlj) (D)

Doručak, a zatim imate mogućnost opcionalnog razgleda Kremlja – najveće sačuvane europske tvrđave i višestoljetnog sjedišta ruskih vladara. Razgled Crkve Uznesenja, Arhanđela i Navještenja, zatim znamenitosti kao što su Car topova i Car zvona te razgled predsjedničke palače (izvana). Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: Moskva (šetnja starim Arbatom i vožnja brodom Radisson) (D)

Drugog dana Nove godine uživat ćemo u šetnji ulicom Arbat koja datira iz dalekog 14. st. Stari Arbat predstavlja jednu od najvažnijih turističkih atrakcija i pravo srce Moskve u kojoj se nalaze nezaboravni spomenici poput Meljnikove palače, Ministarstva vanjskih poslova Ruske federacije, crkve Svetog Nikole i kipa Aleksandra Puškina.

Opcionalno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na večernju vožnju brodom Radisson po rijeci Moskvi (večera nije uključena). Nakon vožnje, povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Moskva - Beograd

U jutarnjim satima transfer do zračne luke i let za Beograd. Dolazak u Beograd očekuje se u prijepodnevnim satima.

Opcionalni izleti

Cijena opcionalnih izleta u kn po osobi*

MOSKVA

10 putnika

Obilazak Kremlja

225 kn

Sergijev posad

250 kn

Vožnja brodom Radisson

265 kn

*U cijenu opcionalnih izleta je uključen vodič, autobus i ulaznice

Opcionalni izleti:

Redoslijed i trajanje opcionalnih izleta je zbog nepredviđenih gužvi u prometu i sličnih okolnosti podložno promjeni. Za manje od 10 prijavljenih putnika izleti će se realizirati javnim prijevozom – metrom. Plaćanje je moguće samo u agenciji Perzepolis, a ne na licu mjesta.

Popusti:

  • Djeca od 0-2 godine u pratnji dvije odrasle osobe plaćaju 600 kn. (Nemaju svoje sjedalo u avionu i autobusu; nemaju svoj ležaj u hotelu).
  • Djeca od 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe u standardnoj dvokrevetnoj sobi imaju popust 10% od cijene aranžmana. Imaju svoje sjedalo u avionu i autobusu, imaju svoj ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi.

Karta

Moskva

Općenito o Rusiji

Naziv države: Ruska Federacija
Površina: 17.075.200 km²
Stanovništvo: 143 milijuna
Glavni grad: Moskva
Službeni jezik: ruski
Pozivni broj: +7
Vremenska razlika: +2 sata (Moskva) ; +7 sati (Irkutsk)

Hrana

U ruskoj kuhinji najviše se koriste žitarice, krumpir, repa, mrkva i kupus te riba, perad, divljač, svinjetina i govedina. Nacionalni doručak je kaša spravljena od mlijeka i žitarica ili griza. Tradicionalni zagrizak su i blini – male palačinke punjene kavijarom ili ribom te maslacem ili vrhnjem. Kušajte vruće zašećerene krafne ili piroške s različitim punjenjima, najčešće s mesom.

Piće

Voda nije sigurna za piće, pogotovo u Sankt Peterburgu. Preporučujemo da pijete samo flaširanu vodu koja je svugdje dostupna. Votka je nacionalno piće i možete je naći u svim okusima. Kupujte je isključivo u dućanima da vam umjesto votke ne bi prodali medicinski alkohol ili sredstvo za laštenje cipela, što može imati tragične posljedice.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena pa tablete protiv malarije nisu potrebne. Preporučujemo da se za detaljne informacije o cjepivima savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Ruska rublja (RUB); 1 USD = 65.13 RUB; 1 EUR = 71,41 RUB (listopad 2019.)

Novac

Najviše se koriste Visa i MasterCard; American Express uglavnom u Moskvi i Sankt Peterburgu. Bankomati i mjenjačnice su svugdje dostupni.

Viza

Viza je potrebna, dobiva se u Zagrebu.

Odjeća

Topla i nepropusna odjeća, kabanica, a u hladnijim mjesecima i čvrste i tople čizme.

Klima

Zbog svoje veličine Rusija ima nekoliko izraženih klimatskih zona. Prevladava kontinentalna klima, s dugim i hladnim zimama te kratkim i vrućim ljetima, osobito u europskom dijelu Rusije. Na područjima oko Moskve i Sankt Peterburga temperature ljeti dosežu 30 stupnjeva, dok se zimi kreću u prosjeku oko -10 stupnjeva. Sjever Rusije ima arktičku i subarktičku klimu, s izrazito niskim temperaturama. Većinu godine prekriven je snijegom, čak i ljeti, a temperature se zimi spuštaju i do -65 stupnjeva. Od zapada prema istoku, smanjuje se količina padalina, ali i temperatura na istim geografskim širinama. Na Dalekom Istoku prevladava monsunska klima, sa suhim i hladnim zimama te blagim i kišnim ljetima. Najblažu klimu ima Crnomorsko priobalje – vlažnu mediteransku klimu s kišnim zimama i toplim ljetima. Najpogodnije vrijeme za putovanje po Rusiji su topli ljetni mjeseci od lipnja do kolovoza.

Električna energija

Napon je 220 V i većinom upotrebljavaju iste utičnice kao i mi u Hrvatskoj.

Mobilni telefoni i internet

A1, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Rusijom. Internet je dostupan u svim većim gradovima, u hotelima i internet kafićima.

Pošaljite upit za Rusija: Novogodišnja čarolija u Moskvi

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

Opcionalni izleti:

3 + 5 =

Možda će vas zanimati i…