Ponuda za ovo putovanje je istekla

Rusija: Transibirskom željeznicom

od 24,900 kn

U pripremi za 2019.

Discount:

Nema na zalihi

Informacije o putovanju

Trajanje:
19 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
RU-18-19-G
Veličina grupe:
10-15
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Moskva: Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Vladivostok. Noćni let.

2. dan: Moskva - Vladivostok: Dolazak ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti prijevoz s vodičem do hotela u Vladivostoku. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova i vlastite programe. Noćenje u hotelu.

3. dan: Vladivostok - Khabarovsk (D, R): Vladivostok u slobodnom prijevodu znači „vladar istoka“, a najveća je pacifička luka Rusije i sjedište ruske pacifičke flote. Nakon doručka sastanak s engleskim vodičem koji će nas odvesti u razgled grada. Prošetat ćemo središtem grada koji je u doba Sovjetskog saveza bio zatvoren za strane posjetitelje. Šetnja starim gradskim ulicama i obilazak glavnog trga te razgled jednog od najljepših slavoluka u Rusiji. Vodič će nas uvesti u povijesnu priču Rusije, a zatim nakon nastavljamo do vojnog muzeja „utvrda Vladivostok“ te do zanimljivog Arsenyevog muzeja Primorskog Kraia. Razgled ćemo završiti s obilaskom s56 podmornice Sovjetskog saveza i šetnjom uz luku. U 20:30 prijevoz do vlaka i polazak za Khabarovsk u 21:00. Noćenje u vlaku.

4. dan: Khabarovsk - Irkutsk (R): Dolazak u Khabarovsk oko 08:15 sati ujutro. Nakon iskrcaja s vlaka susret s vodičem i obilazak centra grada. Potom nastavljamo prema prirodnom rezervatu Bolshekhekhtsirskiy gdje ćemo provesti 4 sata. Vrijeme za ručak, a zatim prijevoz do željezničke stanice i polazak vlaka za Irkutsk u 15:14 sati. Noćenje u vlaku.

5.-6. dan: Istočni Sibir: Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz istočni Sibir, uz kinesku granicu do Čite, gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

7. dan: Irkutsk - otok Olkhon (D, V): Dolazak u Irkutsk u ranim jutarnjim satima (03:00). Prijevoz do hotela i smještaj. Nakon doručka slobodno vrijeme do 10 sati kada ćemo se sastati s lokalnim vodičem i razgledati grad. Prošetat ćemo centrom grada i vidjeti mnoge lijepe građevine i crkve, a vodič će nas upoznati s poviješću Irkutska. Posjetit ćemo povijesni muzej smješten u kući obitelji Decembrists, u kojem se čuvaju tajne povijesti Sibira. Nakon razgleda vožnja automobilima do malog obalnog gradića, odakle nastavljamo trajektom prema otoku Olkhon. Po dolasku prijevoz do grada Khuzhira i smještaj. Nakon kratkog odmora prošetat ćemo do rta Burkhan koji je zaštitni znak Bajkalskog jezera. Njegovo izvorno ime je Shamanka ili Šamanski kamen, a dolazi iz antičkog vremena kada su šamani ovo mjesto smatrali svetim. Po dolasku budista, rt dobiva ime Burkhan, što znači „Bog Buda“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: otok Olkhon (D, R): Današnji dan ćemo provesti istražujući otok. Ručat ćemo u prirodi, a potom nastaviti do najsjevernije točke otoka, rta Cape, s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Bajkalsko jezero. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: otok Olkhon - Listvjanka (D, R): Danas se opraštamo od otoka Olkhon i krećemo prema Litsvjanki. Prijevoz trajektom do luke odakle nastavljamo autobusom do malog Burjatskog sela Ust - Orda, u kojem se još njeguje tradicija šamana. Nakon obilaska sudjelovat ćemo u šamanskom obredu pročišćenja. Ručak, a zatim slijedi razgled područja Bajkalskog jezera i Bajkalskog muzeja. Za kraj ćemo se žičarom dovesti do kamena Cherskog, planinskog vrha na 755 m, s kojeg se pruža lijep pogled na okolicu. Transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

10. dan: Listvjanka - Irkutsk (D, R): Nakon doručka vožnja prema Irkutsku. Na putu ćemo prošetati Muzejom drvene arhitekture Talzy koji se nalazi na otvorenom. Nakon ručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Novosibirsk u 16:14 sati. Noćenje u vlaku.

11. dan: Irkutsk - Novosibirsk: Većinu današnjeg dana provodimo u vlaku, prolazimo slikovitim krajolicima i uživamo u panorami. Dolazak u Novosibirsk u 19:39 sati. Transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za upijanje prvih dojmova. Noćenje u hotelu.

12. dan: Novosibirsk - Jekaterinburg (D): Nakon doručka slobodno vrijeme do 12 sati kada ćemo se odjaviti iz hotela. Ukoliko želite, možete odabrati organizirani razgled grada koji uključuje posjet Željezničkom muzeju te Kući baleta i opere (cijena ovisi o broju prijavljenih osoba) ili slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. U popodnevnim satima prijevoz do željezničke stanice i polazak za Jekaterinburg u 17:06. Noćenje u vlaku.

13. dan: Novosibirsk - Jekaterinburg: Dolazak u Jekaterinburg u 12:37. Susret s vodičem i prijevoz do Europsko - Azijske granice i nešto novijeg spomenika koji je sagrađen 2004. godine. Spomenik je postao vrlo popularan kod novo vjenčanih parova koji se petkom i subotom dolaze slikati Razgledat ćemo centar Jekaterinburga , potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Kazan u 22:20. Noćenje u vlaku.

14. dan: Jekaterinburg - Kazan (R): Dolazak u Kazan u 11:45. Susrest ćemo se s vodičem i obići gradsku citadelu (Ruski Kremlj), utvrđen kompleks građevina koji je zbog svoje jedinstvenosti i 2000 godina duge povijesti uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Naselje datira iz 10 st. te je zadnja preživjela tatarska građevina na području Rusije. Dan ćemo provesti razgledavajući znamenitosti. Smještaj i noćenje u hotelu.

15. dan: Kazan - Nižnji Novgorod: Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Nižnji Novgorod kamo stižemo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

16. dan: Nižnji Novgorod - Vladimir (R): Nakon jutarnje kave posjetit ćemo tvrđavu koju je, kao strateško uporište, izgradio Jurij II na ušću rijeke Oke u Volgu. Nakon razgleda provozat ćemo se žičarom koja nas vodi preko rijeke Volge do grada Bor, i uživati u predivnom panoramskom pogledu. Ručat ćemo u lokalnom restoranu, a potom nastavljamo razgled šetnjom kroz povijesni dio grada. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Vladimir u 18:58. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

17. dan: Vladimir - Suzdal - Moskva (D, R): Nakon doručka prijevoz do Suzdala, važnog gradića nedaleko Vladimira. Suzdal je jedan od najstarijih gradova Rusije, a u 12 stoljeću bio je glavni grad kneževine. Razgledat ćemo suzdalski Kremlj (utvrđeni kompleks građevina) kojeg krasi katedrala Male Gospe, biskupovu palaču, samostan Spasitelja i Sv. Euthimiusa te Muzej drvene arhitekture na otvorenom. Nakon ručka povrat u Vladimir gdje ćemo obići najljepše primjere Ruske arhitekture: Dormitsku katedralu i crkvu Sv. Demetriusa te katedralu Zlatnih vrata iz 12 st. Posjetit ćemo muzej stakla, a ako nam ostane vremena i stari Vladimirov muzej koji prikazuje lokalni život. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Moskvu u 20:15 . U Moskvu dolazimo oko 22:15. Prijevoz do hotela i noćenje.

18. dan: Moskva (D): Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. Noćenje u hotelu.

19. dan: Moskva - Zagreb (D): U jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Dolazak u Zagreb predviđa se u ranim popodnevnim satima.

Special offer

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih zona, od područja hladnih Sibirskih stepa, slikovite prirode i bogatog životinjskog svijeta Bajkalskog jezera, sve do modernih prijestolnica Rusije. Krenut ćemo od „vladara istoka“ moćnog Vladivostoka, kroz istočni Sibir do Irkutska, otkud započinjemo istraživanje Bajkalskog područja. Osim u Irkutsku i Litsvjanki, boravit ćemo na prelijepom otoku Olkhon i upoznati tajne šamanizma, koje se na ovim područjima njeguje od antičkog doba. Nastavljamo prema Jekaterinburgu, gdje ćemo preći granicu Azije s Europom. Prelazak u europski dio Rusije obilježen je obilascima važnih povijesnih gradova, starih i novih prijestolnica carske Rusije. Nižnji Novgorod, Vladimir, Suzdal i Moskva ispričat će nam priču modernijeg razvoja Rusije i pokazati raskoš ruske arhitekture i kulture.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje je usmjereno na razgledavanje znamenitosti i prirodnih ljepota bez suviše napornog hodanja. Provest ćemo dosta vremena u vlaku svladavajući velike udaljenosti između destinacija, pogotovo u istočnom Sibiru. Noćit ćemo u vlaku i u hotelima s 3 i 4 zvjezdice.

svi letovi
sve karte za vlak
sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz
svi navedeni razgledi
ulaznice prema programu
vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske
jamčevina

pristojbe zračnih luka: 1.500 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu i kupe na upit
viza za Rusiju i troškovi ishodovanja: 570 kn
vođeni razgled Novosibirska (cijena ovisna o broju prijavljenih osoba)
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Moskva

Vladivostok

Khabarovsk

Irkutsk

otok Olkhon

Listvjanka

Novosibirsk

Jekaterinburg

Kazan

Nižnji Novgorod

Vladimir

Suzdal

 

Naziv države: Ruska Federacija

Površina: 17.075.200 km²

Stanovništvo: 143 milijuna

Glavni grad: Moskva

Službeni jezik: ruski

Pozivni broj: +7

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva) ; +7 sati (Irkutsk)

Klima: Zbog svoje veličine Rusija ima nekoliko izraženih klimatskih zona. Prevladava kontinentalna klima, s dugim i hladnim zimama te kratkim i vrućim ljetima, osobito u europskom dijelu Rusije. Na područjima oko Moskve i Sankt Peterburga temperature ljeti dosežu 30 stupnjeva, dok se zimi kreću u prosjeku oko -10 stupnjeva. Sjever Rusije ima arktičku i subarktičku klimu, s izrazito niskim temperaturama. Većinu godine prekriven je snijegom, čak i ljeti, a temperature se zimi spuštaju i do -65 stupnjeva. Od zapada prema istoku, smanjuje se količina padalina, ali i temperatura na istim geografskim širinama. Na Dalekom Istoku prevladava monsunska klima, sa suhim i hladnim zimama te blagim i kišnim ljetima. Najblažu klimu ima Crnomorsko priobalje – vlažnu mediteransku klimu s kišnim zimama i toplim ljetima. Najpogodnije vrijeme za putovanje po Rusiji su topli ljetni mjeseci od lipnja do kolovoza.

Odjeća: Topla i nepropusna odjeća, kabanica, a u hladnijim mjesecima i čvrste i tople čizme.

Piće: Voda nije sigurna za piće, pogotovo u Sankt Peterburgu. Preporučujemo da pijete samo flaširanu vodu koja je svugdje dostupna. Votka je nacionalno piće i možete je naći u svim okusima. Kupujte je isključivo u dućanima da vam umjesto votke ne bi prodali medicinski alkohol ili sredstvo za laštenje cipela, što može imati tragične posljedice.

Hrana: U ruskoj kuhinji najviše se koriste žitarice, krumpir, repa, mrkva i kupus te riba, perad, divljač, svinjetina i govedina. Nacionalni doručak je kaša spravljena od mlijeka i žitarica ili griza. Tradicionalni zagrizak su i blini – male palačinke punjene kavijarom ili ribom te maslacem ili vrhnjem. Kušajte vruće zašećerene krafne ili piroške s različitim punjenjima, najčešće s mesom.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena pa tablete protiv malarije nisu potrebne. Preporučujemo da se za  detaljne informacije o cjepivima savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Ruska rublja (RUB); 1 USD = 57,36 RUB; 1 EUR = 69,00 RUB (siječanj 2018.)

Novac: Najviše se koriste Visa i MasterCard; American Express uglavnom u Moskvi i Sankt Peterburgu. Bankomati i mjenjačnice su svugdje dostupni.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Rusijom. Internet je dostupan u svim većim gradovima, u hotelima i internet kafićima.

Električna energija: Napon je 220 V i većinom upotrebljavaju iste utičnice kao i mi u Hrvatskoj.

Viza: Viza je potrebna, dobiva se u Zagrebu.

Pošaljite upit ili rezervirajte Rusija: Transibirskom željeznicom

Odabrano putovanje:

2 + 6 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Rusija: Transibirskom željeznicom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…