Ponuda za ovo putovanje je istekla

Rusija: Transsibirskom željeznicom

od 26,590 kn

U pripremi

Popust:
Očisti

  Reset options
  • 1100 kn
  • kn
  • 570 kn
  • kn
  • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
19 dana
Vrsta putovanja:
Grupno
Šifra putovanja:
RU-19-19-G
Veličina grupe:
10
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Moskva: Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje u Moskvi let za Vladivostok. Noćni let.

2. dan: Moskva - Vladivostok: Dolazak ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela u Vladivostoku. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova i vlastite programe. Noćenje u hotelu.

3. dan: Vladivostok - Khabarovsk (D, R): Vladivostok u slobodnom prijevodu znači „vladar istoka“, a najveća je pacifička luka Rusije i sjedište ruske pacifičke flote. Nakon doručka sastanak s engleskim vodičem koji će nas odvesti u razgled grada. Prošetat ćemo središtem grada koji je u doba Sovjetskog saveza bio zatvoren za strane posjetitelje. Šetnja starim gradskim ulicama i obilazak glavnog trga te razgled jednog od najljepših slavoluka u Rusiji. Vodič će nas uvesti u povijesnu priču Rusije, a zatim nastavljamo do vojnog muzeja „utvrda Vladivostok“ te do zanimljivog Arsenyevog muzeja Primorskog Kraia. Razgled ćemo završiti s obilaskom s56 podmornice Sovjetskog saveza i šetnjom uz luku. U 20:30 prijevoz do vlaka i polazak za Khabarovsk u 21:00. Noćenje u vlaku.

4. dan: Khabarovsk - Irkutsk (D, R): Dolazak u Khabarovsk oko 08:15 sati ujutro. Nakon iskrcaja s vlaka susret s vodičem s kojim ćemo razgledati grad i posjetiti Grodekovsky muzej. U popodnevnim satima transfer do željezničke stanice i polazak vlaka za Irkutsk u 18:00 sati. Noćenje u vlaku.

5.-6. dan: Istočni Sibir: Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz istočni Sibir uz kinesku granicu do Čite, gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

7. dan: Irkutsk - otok Olkhon (D, R, V): Dolazak u Irkutsk u ranim jutarnjim satima (03:07). Prijevoz do hotela i smještaj. Nakon doručka slobodno vrijeme do 10 sati kada ćemo se sastati s lokalnim vodičem i razgledati grad. Prošetat ćemo centrom grada i vidjeti mnoge lijepe građevine i crkve, a vodič će nas upoznati s poviješću Irkutska. Posjetit ćemo povijesni muzej smješten u kući obitelji Decembrists, u kojem se čuvaju tajne povijesti Sibira. Nakon razgleda vožnja automobilima do malog obalnog gradića, odakle nastavljamo trajektom prema otoku Olkhon. Po dolasku prijevoz do grada Khuzhira i smještaj. Nakon kratkog odmora prošetat ćemo do rta Burkhan koji je zaštitni znak Bajkalskog jezera. Njegovo izvorno ime je Shamanka ili Šamanski kamen, a dolazi iz antičkog vremena kada su šamani ovo mjesto smatrali svetim. Po dolasku budista, rt dobiva ime Burkhan, što znači „Bog Buda“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: otok Olkhon (D, R, V): Današnji dan ćemo provesti istražujući otok. Ručat ćemo u prirodi, a potom nastaviti do najsjevernije točke otoka, rta Cape, s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Bajkalsko jezero. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: otok Olkhon - Listvjanka (D, R): Danas se opraštamo od otoka Olkhon i krećemo prema Litsvjanki. Prijevoz trajektom do luke odakle nastavljamo autobusom do malog Burjatskog sela Ust - Orda, u kojem se još njeguje tradicija šamana. Nakon obilaska sudjelovat ćemo u šamanskom obredu pročišćenja. Ručak, a zatim slijedi razgled područja Bajkalskog jezera i Bajkalskog muzeja. Za kraj ćemo se žičarom dovesti do kamena Cherskog, planinskog vrha na 755 m, s kojeg se pruža lijep pogled na okolicu. Transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

10. dan: Listvjanka - Irkutsk (D, R): Nakon doručka vožnja prema Irkutsku. Na putu ćemo prošetati Muzejom drvene arhitekture Talzy koji se nalazi na otvorenom. Nakon ručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Novosibirsk u 17:03 sati. Noćenje u vlaku.

11. dan: Irkutsk - Novosibirsk: Većinu današnjeg dana provodimo u vlaku, prolazimo slikovitim krajolicima i uživamo u panorami. Dolazak u Novosibirsk u 23:16 sati. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu.

12. dan: Novosibirsk - Jekaterinburg (D): Nakon doručka slobodno vrijeme do 12 sati kada ćemo se odjaviti iz hotela. Ukoliko želite, možete odabrati organizirani razgled grada koji uključuje posjet Željezničkom muzeju te Kući baleta i opere (cijena ovisi o broju prijavljenih osoba) ili slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. U popodnevnim satima prijevoz do željezničke stanice i polazak za Jekaterinburg u 19:57. Noćenje u vlaku.

13. dan: Novosibirsk - Jekaterinburg (D): Dolazak u Jekaterinburg u 13:36. Susret s vodičem i prijevoz do europsko - azijske granice i nešto novijeg spomenika koji je sagrađen 2004. godine. Spomenik je postao vrlo popularan kod novo vjenčanih parova koji se petkom i subotom dolaze slikati. Razgledat ćemo centar Jekaterinburga, potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Kazan u 22:43. Noćenje u vlaku.

14. dan: Jekaterinburg - Kazan (R): Dolazak u Kazan u 11:23. Susrest ćemo se s vodičem i obići gradsku citadelu (Ruski Kremlj), utvrđen kompleks građevina koji je zbog svoje jedinstvenosti i 2000 godina duge povijesti uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Naselje datira iz 10 st. te je zadnja preživjela tatarska građevina na području Rusije. Dan ćemo provesti razgledavajući znamenitosti. Smještaj i noćenje u hotelu.

15. dan: Kazan - Nižnji Novgorod (D): Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe, potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Nižnji Novgorod u 22:05 sati. Noćenje u vlaku.

16. dan: Nižnji Novgorod - Vladimir (R): Dolazak u Nižnji Novgorod u 6:25 sati. Nakon jutarnje kave posjetit ćemo tvrđavu koju je, kao strateško uporište, izgradio Jurij II na ušću rijeke Oke u Volgu. Nakon razgleda provozat ćemo se žičarom koja nas vodi preko rijeke Volge do grada Bor, i uživati u predivnom panoramskom pogledu. Ručat ćemo u lokalnom restoranu, a potom nastavljamo razgled šetnjom kroz povijesni dio grada. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Vladimir u 18:58. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

17. dan: Vladimir - Suzdal - Moskva (D, R): Nakon doručka prijevoz do Suzdala, važnog gradića nedaleko Vladimira. Suzdal je jedan od najstarijih gradova Rusije, a u 12. stoljeću bio je glavni grad kneževine. Razgledat ćemo suzdalski Kremlj (utvrđeni kompleks građevina) kojeg krasi katedrala Male Gospe, biskupovu palaču, samostan Spasitelja i Sv. Euthimiusa te Muzej drvene arhitekture na otvorenom. Nakon ručka povrat u Vladimir gdje ćemo obići najljepše primjere ruske arhitekture: Dormitsku katedralu i crkvu Sv. Demetriusa te katedralu Zlatnih vrata iz 12 st. Posjetit ćemo muzej stakla, a ako nam ostane vremena i stari Vladimirov muzej koji prikazuje lokalni život. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Moskvu u 20:15. U Moskvu dolazimo oko 22:15. Prijevoz do hotela i noćenje.

18. dan: Moskva (D): Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. Noćenje u hotelu.

19. dan: Moskva - Zagreb (D): U jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Dolazak u Zagreb predviđa se u ranim popodnevnim satima.

Special offer

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih zona, od područja hladnih Sibirskih stepa, slikovite prirode i bogatog životinjskog svijeta Bajkalskog jezera, sve do modernih prijestolnica Rusije. Krenut ćemo od „vladara istoka“, moćnog Vladivostoka, kroz istočni Sibir do Irkutska, otkud započinjemo istraživanje Bajkalskog područja. Osim u Irkutsku i Litsvjanki, boravit ćemo na prelijepom otoku Olkhon i upoznati tajne šamanizma, koje se na ovim područjima njeguje od antičkog doba. Nastavljamo prema Jekaterinburgu, gdje ćemo preći granicu Azije s Europom. Prelazak u europski dio Rusije obilježen je obilascima važnih povijesnih gradova, starih i novih prijestolnica carske Rusije. Nižnji Novgorod, Vladimir, Suzdal i Moskva ispričat će nam priču modernijeg razvoja Rusije i pokazati raskoš ruske arhitekture i kulture.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje je usmjereno na razgledavanje znamenitosti i prirodnih ljepota bez suviše napornog hodanja. Provest ćemo dosta vremena u vlaku svladavajući velike udaljenosti između destinacija, pogotovo u istočnom Sibiru. Noćit ćemo u vlaku i u hotelima s 3 i 4 zvjezdice.

svi letovi
sve karte za vlak
sav smještaj
navedeni obroci
sav prijevoz
svi navedeni razgledi
ulaznice prema programu
vođenje na engleskom
pratitelj iz Hrvatske za minimalno 10 putnika
jamčevina

pristojbe zračnih luka: 1.100 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu i kupe na upit
viza za Rusiju i troškovi ishodovanja: 570 kn
vođeni razgled Novosibirska (cijena ovisna o broju prijavljenih osoba)
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Moskva

Vladivostok

Khabarovsk

Irkutsk

otok Olkhon

Listvjanka

Novosibirsk

Jekaterinburg

Kazan

Nižnji Novgorod

Vladimir

Suzdal

 

Naziv države: Ruska Federacija

Površina: 17.075.200 km²

Stanovništvo: 143 milijuna

Glavni grad: Moskva

Službeni jezik: ruski

Pozivni broj: +7

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva) ; +7 sati (Irkutsk)

Klima: Zbog svoje veličine Rusija ima nekoliko izraženih klimatskih zona. Prevladava kontinentalna klima, s dugim i hladnim zimama te kratkim i vrućim ljetima, osobito u europskom dijelu Rusije. Na područjima oko Moskve i Sankt Peterburga temperature ljeti dosežu 30 stupnjeva, dok se zimi kreću u prosjeku oko -10 stupnjeva. Sjever Rusije ima arktičku i subarktičku klimu, s izrazito niskim temperaturama. Većinu godine prekriven je snijegom, čak i ljeti, a temperature se zimi spuštaju i do -65 stupnjeva. Od zapada prema istoku, smanjuje se količina padalina, ali i temperatura na istim geografskim širinama. Na Dalekom Istoku prevladava monsunska klima, sa suhim i hladnim zimama te blagim i kišnim ljetima. Najblažu klimu ima Crnomorsko priobalje – vlažnu mediteransku klimu s kišnim zimama i toplim ljetima. Najpogodnije vrijeme za putovanje po Rusiji su topli ljetni mjeseci od lipnja do kolovoza.

Odjeća: Topla i nepropusna odjeća, kabanica, a u hladnijim mjesecima i čvrste i tople čizme.

Piće: Voda nije sigurna za piće, pogotovo u Sankt Peterburgu. Preporučujemo da pijete samo flaširanu vodu koja je svugdje dostupna. Votka je nacionalno piće i možete je naći u svim okusima. Kupujte je isključivo u dućanima da vam umjesto votke ne bi prodali medicinski alkohol ili sredstvo za laštenje cipela, što može imati tragične posljedice.

Hrana: U ruskoj kuhinji najviše se koriste žitarice, krumpir, repa, mrkva i kupus te riba, perad, divljač, svinjetina i govedina. Nacionalni doručak je kaša spravljena od mlijeka i žitarica ili griza. Tradicionalni zagrizak su i blini – male palačinke punjene kavijarom ili ribom te maslacem ili vrhnjem. Kušajte vruće zašećerene krafne ili piroške s različitim punjenjima, najčešće s mesom.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena pa tablete protiv malarije nisu potrebne. Preporučujemo da se za  detaljne informacije o cjepivima savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Ruska rublja (RUB); 1 USD = 65.70 RUB; 1 EUR = 74.11 RUB (veljača 2019.)

Novac: Najviše se koriste Visa i MasterCard; American Express uglavnom u Moskvi i Sankt Peterburgu. Bankomati i mjenjačnice su svugdje dostupni.

Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Rusijom. Internet je dostupan u svim većim gradovima, u hotelima i internet kafićima.

Električna energija: Napon je 220 V i većinom upotrebljavaju iste utičnice kao i mi u Hrvatskoj.

Viza: Viza je potrebna, dobiva se u Zagrebu.

Pošaljite upit ili rezervirajte Rusija: Transsibirskom željeznicom

Odabrano putovanje:

12 + 1 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Rusija: Transsibirskom željeznicom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…