Španjolska: Andaluzija – Obiteljsko putovanje

Andaluzija je čuvena po svojoj kulturi, ona je domovina flamenka i prostor na kojem su Arapi ostavili najbogatiju umjetničku i kulturnu baštinu u Europi
agsdi-message

Vrsta putovanja: Privatno, Obiteljsko

}

Trajanje: 7 dana

Šifra: ES-18-7-FP

Veličina grupe: min 2 putnika

Destinacija: Španjolska

Datum polaska: Sami birate datum polaska

Naslovna » Europa » Španjolska: Andaluzija – Obiteljsko putovanje

Najbolje putovati:

cijele godine
agsdi-credit-card

Cijena od:

8,700 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Andaluzija je čuvena po svojoj kulturi, ona je domovina flamenka i prostor na kojem su Arapi ostavili najbogatiju umjetničku i kulturnu baštinu u Europi. Svoj su teritorij na Pirinejskom poluotoku zvali al-Andaluz. Za Andaluziju se kaže i da je poveznica istoka i zapada: Španjolci, Arapi, Romi, Židovi – svi su joj utisnuli svoj pečat i učinili je šarenim biserom.

Ovo putovanje oduševit će ljubitelje maurske arhitekture, povijesti, dobre hrane i pića. Nježna čipka na monumentalnim građevinama, fontane i vrtovi mirisnog cvijeća Andaluzije, probudit će u vama usnulog romantika.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje je bazirano na principu “self-drive“ najma auta s kojim ćete se voziti od destinacije do destinacije. Tempo putovanja si određujete sami. Udaljenosti nisu velike pa je putovanje prikladno za obitelji s djecom. Noćite u hotelima s 3 i 4 zvjezdice, u većim obiteljskim sobama. Program putovanja i kategorizaciju hotela moguće je prilagoditi vašim željama.

Što je uključeno

sav smještaj
navedeni obroci
ulaznice za navedene znamenitosti
vozač/vodič na engleskom
jamčevina

Što nije uključeno

“Rent-a car” usluga
zrakoplovna karta
opcionalni izleti
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače
osobni troškovi

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Malaga - Granada

Polazak iz zračne luke Zagreb. Dolazak u Malagu prema redu letenja. Nakon preuzimanja prtljage odlazak po auto u rent-a car u zračnoj luci Malaga. Vožnja uz obalu Mediterana i dalje kroz planinske proplanke Siera Nevade do Granade. Prijava u hotel u starom arapskom djelu Granade. Ovisno o raspoloživom vremenu, predlažemo popularnu i zabavnu Tapas turu obilaska barova, kušanja hrane i pića te učenja o povijesti Granade. Noćenje. Opcionalno: Privatna Tapas tura.

2. dan: Granada (D)

U srcu Andaluzije smjestila se Granada. Kada su je osvojili Mauri, 711.g., grad je procvao u jedan od najbogatijih u Europi. Na njezinom su se tlu nizale brojne civilizacije, a ostavština bogate povijesti vidljiva je na svakom koraku pa je danas Granada pravi svjetski kulturni dragulj. Nakon doručka susret s vodičem koji vas provesti kroz ulice povijesne četvrti Albacin koja predstavlja jedinstveno španjolsko-islamsko nasljeđe. U popodnevnim satima opcionalni odlazak do, moćne utvrde Alhambra, palače i citadele posljednjih islamskih vladara Španjolske. Maurski stil gradnje obiluje ukrasima uklesanim u kamenu koji izgledaju nježno, poput čipke, te prekrasnim vrtovima s fontanama. Palača Generalife ljetna je palača posljednjih islamskih vladara te se, zajedno s palačom Alhambra i arapskom četvrti Albaicin, nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Večer je slobodna za vlastite aktivnosti. Noćenje. Opcionalno: Privatna vođena tura po Alhambri.

3. dan: Granada - Cordoba - Sevilla (D)

Nakon doručka vožnja do Cordobe koja je u rimsko doba bila važna strateška luka iz koje su brodovi odvozili maslinovo ulje, vino i pšenicu za Rim. Danas je uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske baštine i priča priču o rimskoj prošlosti. Po dolasku susret s vodičem. Razgledat ćete Mezquitau, veliku džamiju Cordobe, nekoć najveću džamiju u Španjolskoj. Ona je danas glavna katedrala cordobske nadbiskupije, poznata po više od 1000 stupova i lukova koji ih povezuju. Prošetat ćete nepravilnim ulicama Židovske četvrti i razgledati njezine znamenitosti i sinagogu. U kasnim poslijepodnevnim satima vožnja do Seville. Prijava u hotel u središtu grada. Noćenje.

4. dan: Sevilla (D)

Sevilla je četvrti grad po veličini u Španjolskoj i savršena slika Andaluzije. Uz predivnu andaluzijsku arhitekturu, grad je prožet vrtovima naranča i cvijećem. Najveća znamenitost je Alcazar, kraljevska palača, najljepši primjer maurske arhitekture. Sagrađena je u 14. st. i najstarija je palača koja se i danas koristi kao boravište kralja Juana Carlosa. Zajedno s gradskom katedralom uvrštena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Katedrala je sagrađena u gotičkom stilu, a ukrašena je velikom količinom zlata. Posjetit ćete Alcazar i gradsku katedralu te prošetati starim dijelom grada koji zbog svojih uskih uličica, kafića, klupica i vrtova podsjeća na drevno španjolsko selo. Popodne je slobodno za vlastita istraživanja Seville. U večernjim satima preporučujemo odlazak na Flamenco show. Noćenje. Opcionalno: Flamenco show.

5. dan: Sevilla - Costa de Luz (D)

Nakon doručka napuštate Sevillu te nastavljate vožnju do obala Atlantika i popularne Costa de Luz. Ukoliko želite, možete posjetiti grad Jerez, poznat po konjičkoj tradiciji, kvalitetnim vinima i šeriju. Neizostavni je posjet lokalnoj vinariji gdje možete naučiti o procesu proizvodnje prošeka i brendija te kupiti kvalitetne proizvode. Nastavak putovanja do Coste de Luz. Nakon prijave i smještaja u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje. Opcionalno: Posjet gradu Jerezu.

6. dan: Costa de Luz/Conil de la Frontera (D)

Slobodan dan za boravak na plaži i vlastite aktivnosti. Noćenje. Opcionalno: posjet gradu Vejer de la Frontera, posjet Gibraltaru.

7. dan: Costa de Luz/ Conil - Malaga (D)

Nakon doručka vožnja prema Malagi. Ukoliko imate dovoljno vremena do leta, preporučujemo ručak u poznatom ljetovalištu Marbella na obali Mediterana. Nastavak putovanja prema Malagi, a po dolasku odjava rent-a car-a i prijava na let. Dolazak u Zagreb prema redu letenja.

Karta

Malaga

Granada

Cordoba

Sevilla

Costa de Luz

Conil de la Frontera

Općenito o Španjolskoj

Naziv države: Kraljevina Španjolska
Površina: 504.000 km²
Stanovništvo: 46 milijuna
Glavni grad: Madrid
Službeni jezik: španjolski
Pozivni broj: +34
Vremenska razlika: nema

Hrana

Od gostionica do ekskluzivnih restorana, svugdje se služe tradicionalni tapasi. Variraju od gurmanskih canapé do zakuske maslina i sira i neizostavni su dio španjolske kulture. Uobičajeno je u jednoj večeri proći kroz nekoliko kafića i u svakom popiti piće i kušati tapas.

Piće

Provjerite sa vodičem da li je voda sigurna za piće u pojedinim destinacijama.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije rasprostranjena pa tablete protiv malarije nisu potrebne. Preporučujemo da se za  više informacija o cjepivima savjetujete sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitate na  http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

euro (EUR); 1 EUR = 7.39 HRK (rujan 2019.)

Novac

Prihvaćene kartice su: American Express, Diners Club, Master Card i Visa. Bankomati, banke i mjenjačnice se nalaze posvuda.

Viza

Nije potrebna.

Odjeća

Nema posebnog koda oblačenja. Ponesite odjeću u kojoj se osjećate udobno i cipele za hodanje. Večeri znaju biti hladnije pa ponesite pokoji komad toplije odjeće.

Klima

Unutrašnjost ima umjerenu klimu, dok u okolici Madrida koji je smješten na visoravni zimi može biti vrlo hladno. Južna Španjolska je najtoplije područje u Europi i ljeti i zimi. Južna i istočna Španjolska imaju mediteransku klimu s vrućim i suhim ljetima, dok je zapadna obala hladnija ljeti i vrlo kišna zimi.

Električna energija

Koristi se napon od 220 V na 50 Hz; utičnice su iste kao u Hrvatskoj.

Mobilni telefoni i internet

A1, T-Mobile i Tele2 imaju roaming sa Španjolskom. Internet je dostupan u svim gradovima, a bežični internet u većini kafića i hotela.

Pošaljite upit za Španjolska: Andaluzija – Obiteljsko putovanje

Cijena putovanja:*

Cijena za djecu do 12 god:

Opcionalne nadoplate:

Opcionalni izleti:

11 + 1 =

Možda će vas zanimati i…