Tajland: Obiteljska pustolovina

od 11,200 kn

Najbolje putovati: od listopada do travnja

Popust:
Odaberite okviran datum polaska:

    • kn
    • 370 kn
    • kn
    • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
13 dana
Vrsta putovanja:
Obiteljsko
Šifra putovanja:
TH-18-13-F
Veličina grupe:
min 2
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Bangkok: Polazak iz zračne luke Zagreb i presjedanje na let za Bangkok.

2. dan: Bangkok: Dolazak u Bangkok, glavni grad Tajlanda i prijestolnicu Chakri dinastije. Ova užurbana metropola, unatoč rastu i modernizaciji, još uvijek čuva mnoštvo kulturne baštine, zbog čega je smatraju nacionalnom riznicom. Smjestit ćete se u hotel i odmoriti od dugog putovanja. Ostatak dana slobodan za samostalna istraživanja. Noćenje.

3. dan: Bangkok (D, R): Nakon doručka krećete u obilazak živopisnog Bangkoka. Prvo ćete se zaustaviti kod Kraljevske palače koja je do nedavno služila kao službena rezidencija tajlandskih kraljevskih obitelji. Unutar palače smjestio se najvažniji hram u cijelom Tajlandu, Wat Phra Kaew, s kipom smaragdnog Bude za kojeg se vjeruje da donosi prosperitet zemlji te se smatra njezinim zaštitnikom. U blizini palače posjetit ćete i Wat Pho, hram s najvećim kipom Bude na svijetu prekrivenim zlatnim listićima i s očima od bisera. Nakon odmora za ručak čeka vas plovidba rijekom Chao Phraya i njezinim brojnim kanalima uz koje su nanizane drvene kućice. Na povratku zaustavljanje kraj Wat Aruna, Hrama svitanja, koji je u potpunost prekriven porculanskim komadićima. Za kraj dana odlazite u hram Wat Traimit, poznat kao Hram zlatnog Bude. Noćenje u hotelu.

4. dan: Bangkok - Ayuthaya - Chiang Mai (D, R): Nakon doručka krećete u razgledavanje Ayuthaye koja je pod zaštitom UNESCO-a. Zbog činjenice da leži na rijeci Chao Phraya, čiji pritoci okružuju cijelu provinciju, ponekad je nazivaju Venecijom Istoka. Veličanstvenost carstva Ayuthaya (1350.-1767. godine) očituje se u povijesnom parku s mnoštvom hramova poput Wat Chai Wattanarama, Wat Yai Chai Mongkol s pagodama te Wat Phra Sri Sanphet koje ćete razgledat vozeći se u tuk-tuku. Nakon ručka u lokalnom restoranu posjetit ćete kraljevski ljetnikovac Bang Pa In. Nakon razgledavanja, odlazak do željezničke stanice gdje ćete se ukrcati na vlak za Chang Mai. Noćenje u vlaku (spavaća kola).

5. dan: Chiang Mai - Doi Suthep - Tiger Kingdom - selo Sankamphaeng - Chiang Mai (D, R): Dolazak u Chiang Mai u ranim jutarnjim satima i susret s lokalnim vodičem. Transfer do hotela i doručak. Nakon doručka vožnja na zapad do svetog brda Doi Suthep, odakle ćete se pješice uspeti do hrama Wat Prathat, izgrađenog nedaleko samog vrha. Na 1000 metara nadmorske visine, s vidikovca, prostire se predivan pogled na Chiang Mai i okolna brdašca. Nastavak vožnje do Kraljevstva tigrova, parka koji služi za brigu o tigrovima i očuvanju vrste. Tigrovi koji u njemu žive većinom su rođeni u parku ili nađeni ozlijeđeni u prirodi. Moći ćete ih vidjeti kako se igraju, kupaju, spavaju, a ako ste dovoljno hrabri, možete se i poigrati s njihovim mladuncima. Poslijepodne ćete se odvesti u posjet obližnjim selima Sankampaeng i Borsarng u kojima lokalna plemena izrađuju svilene proizvode, rezbare drvo i srebro te izrađuju kišobrane. Ovdje ćete se upoznati s raznim tehnikama proizvodnje rukotvorina. Povratak u grad, transfer do hotela. Noćenje.

6. dan: Chiang Mai - Elephant Nature Park Camp - Chiang Mai (D, R): Ujutro vožnja 50-tak kilometara sjeverno od Chiang Mai-a do kampa slonova. Na ovom izletu, uz puno zabave i uzbuđenja, provest ćete vrijeme sa slonovima: hranit ćete ih, kupati i naučiti kako se ophoditi s ovim divnim životinjama. Slonovi u kampu su većinom spašeni od zlostavljanja ili nađeni u divljini kao siročići te uz pomoć volontera i rehabilitaciju u kampu sada žive kao ponosni članovi krda. U poslijepodnevnim satima povratak u Chiang Mai. Noćenje.

7. dan: Chiang Mai - Chiang Rai (D, R): Ujutro, nakon doručka, nastavljate prema mjestu Chiang Rai. Putem ćete posjetiti izvore tople vode, hram Wat Rongkhun - poznat kao Bijeli hram te znameniti „Zlatni trokut“ - mjesto na kojem se spajaju granice triju država: Tajlanda, Laosa i Mianmara, nekadašnje Burme. Nakon uživanja u panoramskom pogledu na rijeku Mekong, odlazite u obilazak vrlo zanimljivog Muzeja opijuma gdje ćete se upoznati s poviješću opijuma na Tajlandu. Kratka vožnja i zatim razgledavanje arheoloških ostataka grada Chiang Seana, prvog glavnog grada kraljevstva Lanna. U poslijepodnevnim satima stižete do Mae Saija, granice Tajlanda i Mianmara i najsjevernije točke Tajlanda. Potom povratak u Chiang Rai, gdje ćete prenoćiti.

8. dan: Chiang Rai - Bangkok (D, R): Ujutro ćete se odvesti van grada gdje su uz obalu rijeke Lao smještena mala sela između kojih se prostiru zelena rižina polja. Obići ćete ruralni dio sjevernog Tajlanda vozeći se na biciklima uz rijeku, lagano krstareći kroz slikoviti krajolik. Ovo je idealna prilika da doživite pravu sliku života u Tajlandu. U popodnevnim satima, nakon ručka, povratak u hotel. Slobodno vrijeme do večernjih sati, transfer do zračne luke i let za Bangkok. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

9. dan: Bangkok - Damnern Saduak (plutajuća tržnica) - Kanchanaburi (D, R): Nakon doručka vožnja do plutajuće tržnice Damnern Saduak. Na tržnici ćete se stopiti sa stotinama čamaca i piroga te uživati u obilju šarenila voća, povrća i suvenira. Potom nastavak vožnje do grada Kanchanaburija. Po dolasku obilazak spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika te ratni muzej Jeath. U poslijepodnevnim satima odlazak do Wang Phoa, gdje ćete imati priliku hraniti divlje majmune. Za kraj dana vožnja do pristaništa i plovidba slavnom rijekom Kwai. Noćit ćete u hotelu na splavi usred rijeke, okruženi prašumom. Navečer vas čeka opuštanje uz autentičnu večeru i zabavni program.

10. dan: Kanchanaburi - Hua Hin (D, R): Ujutro, nakon doručka, odlazite na kraću šetnju do lokalnog sela kojeg nastanjuje pleme Mon. Posjetit ćete njihov muzej i školu s malim školarcima. Potom povratak u hotel po stvari i ukrcaj na pirogu (tradicionalni brod) na kojem ćete ploviti do vodopada Erawan. Slobodno vrijeme za kupanje u smaragdnom bazenu ispod vodopada. U kasnim popodnevnim satima transfer do Hua Hina. Prijava u hotel i noćenje.

11. dan: Hua Hin (D): Dan možete iskoristiti za uživanje na suncu i u moru, šetnje plažom ili gradom. Noćenje u hotelu.

12. dan: Hua Hin - Bangkok - Europa (D): Ujutro slobodno za uživanje na plaži, a potom, ovisno o redu letenja, transfer do zračne luke u Bangkoku i povratak prema Europi. Noćni let.

13. dan: Europa - Zagreb: Ovisno o redu letenja povratak kući uz presjedanja.

Special offer

Ovo putovanje namijenjeno je obiteljima s djecom koje se vole upuštati u pustolovine i učiti o drugačijim kulturama. Putovanje je skrojeno da uživate u prekrasnoj prirodi Tajlanda – od lijepih šumovitih predjela na sjeveru nastanjenih šarolikim plemenima do dugih pješčanih plaža nedaleko Bangkoka. Vodimo vas na „plutajuću tržnicu“ na kojoj lokalno stanovništvo prodaje svoje proizvode, na poznatu rijeku Kwai i u „Zlatni trokut“, najpoznatiju tromeđu na svijetu, gdje se nalazi vrlo edukativan Muzej opijuma. Moći ćete dragati tigrove i hraniti majmune, jahati slonove, voziti se u volovskoj zaprezi, ploviti na splavi, kupati se ispod vodopada. Vrlo raznoliko i aktivno putovanje.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo lagano putovanje usmjereno je na razgledavanje kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota bez suviše napornog hodanja. Boravit ćete u prirodi i družiti se sa životinjama. Vozit ćete bicikle i imati pokoju laganiju šetnju kroz neravne terene. Program je moguće prilagoditi vašim željama i tempu. U programu su predviđena noćenja u hotelima s 3 i 4 zvjezdice i jedno noćenje u vlaku (spavaća kola), no i to je moguće prilagoditi na višu ili nižu kategorizaciju. Noćnu vožnju vlakom moguće je zamijeniti s letom.

zrakoplovne karte za unutarnji let Chiang Rai – Bangkok
sav smještaj
sav prijevoz prema programu
navedeni obroci
sve ulaznice prema programu
vođenje na engleskom
jamčevina

povratna zrakoplovna karta Zagreb – Bangkok
obroci koji nisu navedeni
nadoplata za jednokrevetnu sobu – na upit
viza i ishodovanje: od 370 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Bangkok

Ayuthaya

Chiang Mai

Doi Suthep

Tiger Kingdom

selo Sankamphaeng

Elephant Nature Park Camp

Chiang Rai

Damnern Saduak

Kanchanaburi

Hua Hin

 

Naziv državeKraljevina Tajland

Površina: 514.000 km²

Stanovništvo: 62,3 milijuna

Glavni grad: Bangkok

Službeni jezik: tajski

Pozivni broj: +66

Vremenska razlika: +6 sati zimi, +5 sati ljeti

Klima: Tajland ima tropsku klimu s kišnom sezonom od lipnja do listopada (kiše rijetko padaju dulje od sat vremena) i sušnom sezonom u ostatku godine. Toplije razdoblje sušne sezone traje od travnja do svibnja, a hladnije od studenog do ožujka. Najtopliji mjeseci su od ožujka do svibnja, a najhladniji mjeseci su prosinac i siječanj. Najbolje vrijeme za putovanje je hladniji period, od studenog do veljače, no za južna područja najpovoljnije je razdoblje od lipnja do rujna.

Odjeća: Nema posebnog koda oblačenja. Ponesite laganu odjeću koja se neće lijepiti za kožu zbog visoke vlažnosti u zraku. U torbi bi se svakako trebao naći šešir ili kapa za zaštitu od jakog sunca. Za ulazak u hramove priredite maramu s kojom se možete zaogrnuti jer bretele i prekratke hlače nisu dobrodošle. Obuća za duža hodanja neka bude od ugodnog materijala koji „diše“ kako ne bi dobili žuljeve.

Piće: Preporučuje se piti flaširana voda koja je svugdje dostupna.

Hrana: Tajlandska kuhinja je relativno ljuta i priprema se uglavnom od svježih namirnica, uz mnogo riže i egzotičnog voća. Odvažite se i kušajte njihova raznolika ukusna jela. Za vegetarijance se nudi bogat izbor kvalitetnih namirnica i jela.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Na pograničnim područjima na sjeveru prisutan je manji rizik od dobivanja malarije pa za ta područja može postojati preporuka za uzimanje antimalarika. Trenutnu situaciju najbolje je detaljno provjeriti s nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku. http://www.fitfortfravel.nhs.uk.

Valuta: Tajlandski baht; 1 USD = 31,65 THB; 1 EUR = 39,032 THB (siječanj 2018.)

Novac: Master card, American Express i Visa su prihvaćene svugdje. Bankomati se nalaze u svim većim gradovima pa i u provincijskim bankama. Najbolji tečaj dobije se u bankama, nešto lošiji u hotelima, dok se mjenjačnice mogu pronaći samo u većim gradovima. Izvan većih gradova, moguće je naići na poteškoće u mijenjaju većih denominacija.

Mobilni telefoni i Internet: T-mobile i Vipnet imaju roaming s Tajlandom, a Tele2 nema. Internet kafići su veoma rasprostranjeni, čak i u manjim gradovima. Većina hotela, posebno u turističkim središtima, nudi Wi-Fi uslugu, uglavnom besplatno.

Električna energija: Koriste se utičnice kao i kod nas pa nije potrebno nositi ispravljač.

Viza: Potrebna, dobiva se u veleposlanstvu u Zagrebu.

Pošaljite upit ili rezervirajte Tajland: Obiteljska pustolovina

Odabrano putovanje:

6 + 3 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tajland: Obiteljska pustolovina”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…