Tajland: Zemlja orhideja

Ovo putovanje namijenjeno je onima koji vole imati dovoljno vremena za samostalna istraživanja, ali koji istovremeno žele vidjeti najvažnije dijelove Tajlanda
agsdi-message

Vrsta putovanja: Privatno

}

Trajanje: 11 dana

Šifra: TH-18-11-P

Veličina grupe: min 2 putnika

Destinacija: Tajland

Datum polaska: Sami birate datum polaska

Naslovna » Azija » Tajland: Zemlja orhideja

Najbolje putovati:

od listopada do travnja
agsdi-credit-card

Cijena od:

9,000 kn + zrakoplovna karta

O ovom putovanju

Ovo putovanje namijenjeno je onima koji vole imati dovoljno vremena za samostalna istraživanja, ali koji istovremeno žele vidjeti najvažnije dijelove Tajlanda.

Na ovom putovanju doživjet ćete metropolitanski Bangkok s njegovim vječno budnim bilom, ali i njegove hramove i život običnog malog čovjeka. U Ayuthayi ćete šetati starim ruševinama dok ćete u šarmantnom Chiang Maiu provoditi vrijeme u prirodi, na tržnicama s lokalcima i osjetiti ležernu atmosferu sjevera.

Na kraju putovanja odlazite na pješčane plaže Phuketa, jedne od najljepših na Tajlandu. Tu možete odabrati brojne izlete koji će upotpuniti vaš boravak na plaži.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo lagano putovanje usmjereno je na razgledavanje kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota bez suviše napornog hodanja. Boravit ćete u prirodi i družiti se sa životinjama. Program je moguće prilagoditi vašim željama i tempu.

U programu su predviđena noćenja u hotelima s 3 i 4 zvjezdice i jedno noćenje u vlaku (spavaća kola), no i to je moguće prilagoditi na višu ili nižu kategorizaciju. Noćnu vožnju vlakom moguće je zamijeniti s letom.

Što je uključeno

sav smještaj
karta za vlak Ayuthaya – Chiang Mai
let Chiang Mai – Bangkok
izleti i znamenitosti prema programu
sav prijevoz prema programu
navedeni obroci
jamčevina

Što nije uključeno

povratna zrakoplovna karta Zagreb – Bangkok
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 2.600 kn
viza i ishodovanje: od 370 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice
osobni troškovi

Galerija

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Bangkok

Polazak iz zračne luke Zagreb i presjedanje na let za Bangkok.

2. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok, glavni grad Tajlanda i prijestolnicu Chakri dinastije. Ova užurbana metropola, unatoč rastu i modernizaciji, još uvijek čuva mnoštvo kulturne baštine, zbog čega je smatraju nacionalnom riznicom. Smjestit ćete se u hotel i odmoriti od dugog putovanja. Ostatak dana slobodan za samostalna istraživanja. Noćenje.

3. dan: Bangkok (D, R)

Nakon doručka krećete u obilazak živopisnog Bangkoka. Prvo ćete se zaustaviti kod Kraljevske palače koja je do nedavno služila kao službena rezidencija tajlandskih kraljevskih obitelji. Unutar palače smjestio se najvažniji hram u cijelom Tajlandu, Wat Phra Kaew, s kipom smaragdnog Bude za kojeg se vjeruje da donosi prosperitet zemlji te se smatra njezinim zaštitnikom. U blizini palače posjetit ćete i Wat Pho, hram s najvećim kipom Bude na svijetu prekrivenim zlatnim listićima i s očima od bisera. Nakon odmora za ručak čeka vas plovidba rijekom Chao Phraya i njezinim brojnim kanalima uz koje su nanizane drvene kućice. Na povratku zaustavljanje kraj Wat Aruna, Hrama svitanja, koji je u potpunost prekriven porculanskim komadićima. Za kraj dana odlazite u hram Wat Traimit, poznat kao Hram zlatnog Bude. Noćenje u hotelu.

4. dan: Bangkok (D)

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastita istraživanja i programe. Noćenje.

5. dan: Bangkok - Ayuthaya - Chiang Mai (D, R)

Nakon doručka krećete u razgledavanje Ayuthaye koja je pod zaštitom UNESCO-a. Zbog činjenice da leži na rijeci Chao Phraya, čiji pritoci okružuju cijelu provinciju, ponekad je nazivaju Venecijom Istoka. Veličanstvenost carstva Ayuthaya (1350.-1767. godine) očituje se u povijesnom parku s mnoštvom hramova poput Wat Chai Wattanarama, Wat Yai Chai Mongkol s pagodama te Wat Phra Sri Sanphet koje ćete razgledat vozeći se u tuk-tuku. Nakon ručka u lokanom restoranu posjetit ćete kraljevski ljetnikovac Bang Pa In. Nakon razgledavanja, odlazak do željezničke stanice gdje ćete se ukrcati na vlak za Chang Mai. Noćenje u vlaku (spavaća kola).

6. dan: Chiang Mai (D)

Dolazak u Chiang Mai u ranim jutarnjim satima i susret s lokalnim vodičem. Transfer do hotela i doručak. Razgledat ćete „Ružu sjevera“ kako još zovu Chiang Mai, koji je poznat po rukotvorinama koje izrađuju lokalna plemena. Ukoliko želite, uz plaćanje na licu, mjesta možete se priključiti tečaju kuhanja. Noćenje u hotelu.

Opcionalno: Tečaj kuhanja

7. dan: Chiang Mai - Elephant Nature Park Camp - Chiang Mai (D, R)

Ujutro vožnja 50-tak kilometara sjeverno od Chiang Mai-a do kampa slonova. Na ovom izletu, uz puno zabave i uzbuđenja, provest ćete vrijeme sa slonovima: hranit ćete ih, kupati i naučiti kako se ophoditi s ovim divnim životinjama. Slonovi u kampu su većinom spašeni od zlostavljanja ili nađeni u divljini kao siročići te uz pomoć volontera i rehabilitaciju u kampu sada žive kao ponosni članovi krda. U poslijepodnevnim satima povratak u Chiang Mai. Noćenje.

8. dan: Chiang Mai - Doi Suthep - Tiger Kingdom - Phuket (D)

Nakon doručka vožnja na zapad do svetog brda Doi Suthep, odakle ćete se pješice uspeti do hrama Wat Prathat, izgrađenog nedaleko samog vrha. Na 1000 metara nadmorske visine, s vidikovca, prostire se predivan pogled na Chiang Mai i okolna brdašca. Nastavak vožnje do Kraljevstva tigrova, parka koji služi za brigu o tigrovima i očuvanju vrste. Tigrovi koji u njemu žive većinom su rođeni u parku ili nađeni ozlijeđeni u prirodi. Moći ćete ih vidjeti kako se igraju, kupaju, spavaju, a ako ste dovoljno hrabri, možete se i poigrati s njihovim mladuncima. Povratak u grad, transfer do zračne luke i let za Phuket. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

9. dan: Phuket (D)

Dan možete iskoristiti za uživanje na suncu i u moru, šetnje ili odlazak na neki od izleta koji se nude na licu mjesta. Noćenje.

10. dan: Phuket - Europa (D)

Ujutro slobodno za uživanje na plaži, a potom, ovisno o redu letenja, transfer do zračne luke u Bangkoku i povratak prema Europi. Noćni let.

11. dan: Europa - Zagreb

Ovisno o redu letenja povratak kući uz presjedanje.

Karta

Bangkok

Ayuthaya

Chiang Mai

Elephant Nature Park Camp

Doi Suthep

Tiger Kingdom

Phuket

Općenito o Tajlandu

Naziv države: Kraljevina Tajland
Površina: 514.000 km²
Stanovništvo: 67 milijuna
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: tajlandski
Pozivni broj: +66
Vremenska razlika: +7 sati

Hrana

Tajlandska kuhinja je relativno ljuta i priprema se uglavnom od svježih namirnica, uz mnogo riže i egzotičnog voća. Odvažite se i kušajte njihova raznolika ukusna jela. Za vegetarijance se nudi bogat izbor kvalitetnih namirnica i jela.

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda koja je svugdje dostupna.

Zdravstvene informacije

Na pograničnim područjima na sjeveru prisutan je manji rizik od dobivanja malarije pa za ta područja može postojati preporuka za uzimanje antimalarika. Trenutnu situaciju najbolje je detaljno provjeriti s nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku. http://www.fitfortfravel.nhs.uk.

Valuta

Tajlandski baht; 1 USD = 30.31 THB; 1 EUR = 33.23 THB (listopad 2019.)

Novac

Master card, American Express i Visa su prihvaćene svugdje. Bankomati se nalaze u svim većim gradovima pa i u provincijskim bankama. Najbolji tečaj dobije se u bankama, nešto lošiji u hotelima, dok se mjenjačnice mogu pronaći samo u većim gradovima. Izvan većih gradova, moguće je naići na poteškoće u mijenjaju većih denominacija.

Viza

Potrebna, dobiva se u veleposlanstvu u Zagrebu.

Odjeća

Nema posebnog koda oblačenja. Ponesite laganu odjeću koja se neće lijepiti za kožu zbog visoke vlažnosti u zraku. U torbi bi se svakako trebao naći šešir ili kapa za zaštitu od jakog sunca. Za ulazak u hramove priredite maramu s kojom se možete zaogrnuti jer bretele i prekratke hlače nisu dobrodošle. Obuća za duža hodanja neka bude od ugodnog materijala koji „diše“ kako ne bi dobili žuljeve.

Klima

Tajland ima tropsku klimu s kišnom sezonom od lipnja do listopada (kiše rijetko padaju dulje od sat vremena) i sušnom sezonom u ostatku godine. Toplije razdoblje sušne sezone traje od travnja do svibnja, a hladnije od studenog do ožujka. Najtopliji mjeseci su od ožujka do svibnja, a najhladniji mjeseci su prosinac i siječanj. Najbolje vrijeme za putovanje je hladniji period, od studenog do veljače, no za južna područja najpovoljnije je razdoblje od lipnja do rujna.

Električna energija

Koriste se utičnice kao i kod nas pa nije potrebno nositi ispravljač.

Mobilni telefoni i internet

T-mobile i A1 imaju roaming s Tajlandom, a Tele2 nema. Internet kafići su veoma rasprostranjeni, čak i u manjim gradovima. Većina hotela, posebno u turističkim središtima, nudi Wi-Fi uslugu, uglavnom besplatno.

Pošaljite upit za Tajland: Zemlja orhideja

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

9 + 4 =

Možda će vas zanimati i…