Tanzanija i Zanzibar: Obiteljski safari

od 18,900 kn

Najbolje putovati: od svibnja do ožujka

Popust:
Odaberite okviran datum polaska:

    • kn
    • 450 kn
    • kn

Informacije o putovanju

Trajanje:
12 dana
Vrsta putovanja:
Obiteljsko, Privatno, Safari
Šifra putovanja:
TZ-18-12-FP
Veličina grupe:
min 2
Destinacija:

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Tanzanija: Polazak iz zračne luke Zagreb. Uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka, nastavak putovanja prema Tanzaniji.

2. dan: Kilimandžaro - Nkoanrua/Arusha (D): U Tanzaniju stižete prema redu letenja. Nakon carinskih formalnosti transfer do lodge-a u blizini Arushe, u malom mjestu Nkoanrua, koji je okružen lijepom prirodom. Lodge posjeduje tradicionalni tanzanijski šarm te ima bazen, bar, konferencijsku salu, internet, usluge masaže, dadilje za djecu i sl.

3. dan: Nkoanrua/Arusha - jezero Duluti - Nkoanrua/Arusha (D, R, V): Nakon doručka odlazite na izlet. U sjeni planine Meru, okruženo gustom šumom, nalazi se kratersko jezero Duluti. Zaplovit ćete jezerom koje je dom mnogih ptica i manjih reptila. Jezerom ćete ploviti oko dva sata i uživati u harmoniji prirode. Nakon plovidbe nezaobilazna je šetnja kroz šumu uz pratnju rangera, putem koji vodi oko jezera. Svako malo otvori se pogled na fascinantne vrhove planina Kilimandžaro i Meru. Povratak u lodge, a potom odmor i vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

4. dan: Nkoanrua/Arusha - jezero Manyara - Karatu (D, R, V): Nakon doručka krećete prema jezeru Manyara. Putem ćete proći kroz Mto Wa Mbu, grad na ulazu u Nacionalni park jezero Manyara, poznat po bogatoj tržnici poljoprivrednih i svježih proizvoda. Grad je raj za lovačke suvenire. Po dolasku krećete na safari oko jezera Manyara. Ulaskom u nacionalni park ulazite u netaknuti raj močvara prožetih podzemnim izvorima i prepun divljih životinja poput slonova, nilskih konja, žirafa, bizona te najveće kolonije pavijana u Africi. Park je poznat po lavovima koji se penju po drveću i koji se ponekad mogu vidjeti kako se izležavaju na stablima akacija. Manyara jezero je slano jezero s mnoštvom plamenaca, pelikana te raznih vrsta riba i ptica. Na ovom području su snimali rani tanzanijski filmovi. Prijevoz do grada Karatu, smještaj u lodge-u, večera i noćenje.

5. dan: Karatu - krater Ngorongoro - Karatu (D, R, V): Nakon doručka vožnja do kratera Ngorongoro, svjetski poznate kaldere s najbogatijim biljnim i životinjskim svijetom. Spustit ćete se u podnožje kratera. Spuštajući se niz krater, uživat ćete u prelijepom panoramskom pogledu, a ako imate sreće, vidjet ćete i „5 velikih“. U kalderi obitava više od 120 vrsta sisavaca. Posjetit ćete i slana jezera, poput jezera Magadi, koje je magnet za plamence i druge vodene ptice. Vidjet ćete bazene pune nilskih konja, crnih nosoroga - koji su ugrožena vrsta u istočnoj Africi te ptica - poput bijele rode koja stiže iz Europe, krunastog ždrala, noja i slično. Tu je i gusta populacija grabežljivaca među kojima su lavovi, hijene, šakali, gepardi i uvijek rado viđeni leopard. Slijedi piknik u parku. Potom povratak u Karatu, večera i noćenje.

6. dan: Karatu - jezero Eyasi (plemena Hadžabe i Dotoga) - Karatu (D, R, V): Nakon doručka krećemo prema jezeru Eyasi. Po dolasku će vas ugostiti plemena Hadžabe. Lokalni lovci podučit će vas tehnikama lova. Pokazat će vam načine na koje svakodnevno love kako bi prehranili svoje obitelji. Zamolit će vas da promatrate nepomično i u tišini jer će vam pokazati kako privlače životinje - ponekad uz pomoć raznih pokreta, ponekad koristeći razne dijelove životinjskih tijela kao npr. rogove antilope. Ovo pleme je ugroženo - danas ih ima još samo oko 2.000. To je jedino pleme koje je ostalo u potpunosti vjerno životu u prirodi. Njihova zajednica vrlo je nalik prvim lovačko - sakupljačkim zajednicama. Jedino Hadžabe smiju loviti unutar parka, za sve druge lov je zabranjen. Putem ćete posjetiti i selo plemena Dotoga. Ovi vrsni farmeri poznati su i po izradi rukotvorina. Ručat ćete u prirodi, a u popodnevnim satima povratak u Karatu. Večera i noćenje.

7. dan: Karatu - Tarangire - Amini life selo (Massai selo) (D, R, V): Nakon doručka krećete prema NP Tarangire. Park je beskrajna povorka divljači s nesumnjivo najbogatijom populacijom slonova u Africi i s iznenađujuće velikim krdima. Ovdje obitava veliki broj egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bivola i navodno piton, koji se penje na stablo i kojeg možete opaziti diljem močvare. Najvažnija značajka ovog parka, dragulj u ogrlici, je rijeka Tarangire. To je fantastično mjesto za promatranje životinja koje dolaze i odlaze s pojilišta. Tisuće životinja migrira iz Maasai stepa do rijeke Tarangire u potrazi za vodom. Stabla baobaba, koja još nazivaju „stablima koja rastu naopako“, jedna su od najvećih na svijetu, a mogu se vidjeti uzduž riječne obale i posvuda po parku. U popodnevnim satima, oko sutona, napuštate nacionalni park. Smještaj u lodge-u Amini family boma koji se nalazi u selu plemena Massai. Večera i noćenje.

8. dan: selo Amini life (selo Massai) - Arusha - Zanzibar/Nungwi (D, R): Ujutro ćete provesti vrijeme s pripadnicima naroda Maasai, pobliže upoznati njihovu kulturu i običaje te vidjeti najugledniju grupu Maasai plemena - njihove ratnike. Maasai ratnici zbog svojeg položaja uživaju brojne privilegije te su jedini pripadnici plemena koji smiju nositi dugu kosu. Nakon ručka oprostit ćete se od Massai plemena te odvesti do zračne luke u Arushi na popodnevni let za Zanzibar. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje. *Oni koji su odlučili preskočiti Zanzibar, povratak kući prema redu letenja.

9. dan: Zanzibar/Nungwi (D): Doručak i ostatak dana slobodan za uživanje na pješčanim plažama ili u samostalnim istraživanjima otoka. Noćenje.

10. dan: Zanzibar/Nungwi (D): Doručak i ostatak dana slobodan za uživanje na pješčanim plažama ili u samostalnim istraživanjima otoka. Noćenje.

11. dan: Zanzibar/Nungwi (D): Doručak i ostatak dana slobodan za uživanje na pješčanim plažama ili u samostalnim istraživanjima otoka. Noćenje.

12. dan: Zanzibar - Zagreb (D): U rano jutro povratak kući uz presjedanje. Dolazak u Zagrebu ovisno o redu letenja.

Special offer

Safari u Tanzaniji pokazat će vam svijet iskonske afričke divljine, beskrajnih prostranstava i ugodnih noći punih zvukova i dodira čiste prirode. Na ovom putovanju ćete obići najvažnije nacionalne parkove Tanzanije te ovisno dobu godine i migraciji divljači, naši vodiči vas vode na safari gdje ćete vidjeti brojnu populaciju grabežljivaca, bizone, zebre, razne vrste antilopa, plamence i brojne druge vrste ptica, lavove koji se penju na drveće, velika krda slonova koja žure na pojilište i tamo provode duge sate. Od jezera Trangire ili NP Manyara do srca Serengetija i Ngorongoro kratera, Tanzanija pruža prvoklasni doživljaj safarija. Za kraj putovanja odlazite na prelijepi otok Zanzibar koji će razmaziti svakog putnika svojim bijelim pješčanim plažama, očuvanom i jedinstvenom florom i faunom te raznim sadržajima za djecu. Putovanje je prilagođeno obiteljima s većom djecom jer nema suviše dugih vožnji a program se može prilagoditi vašem ritmu putovanja.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje je prilagođeno obiteljima s većom djecom jer nema suviše dugih vožnji, a program se može prilagoditi vašem ritmu putovanja. Doživjet ćete safari u 4×4 vozilu s otvorenim krovom, boravit ćete na otvorenom u prekrasnoj prirodi i upoznavati druge kulture, plemena i običaje. Na safariju ćete noćiti u lodgevima koji su prilagođeni za boravak s djecom i koji nude razne sadržaje i aktivnosti. Na Zanzibaru imate noćenja u hotelu s 4 zvjezdice. Kategorizaciju i kombinaciju smještaja također je moguće je prilagoditi vašim željama.

svi transferi
sav smještaj
sav prijevoz
svi obroci
sve ulaznice za parkove
safari u Tanzaniji
osiguranje “Flying Doctors rescue“ za vrijeme trajanja safarija
profesionalni vozač/vodič koji govori engleski
jamčevina

povratna zrakoplovna karta
unutarnji let Arusha – Zanzibar
viza za Tanzaniju: oko 50 USD
obroci koji nisu navedeni
opcionalni izleti
putno osiguranje (preporučujemo)
napojnice za lokalne vodiče i vozače
osobni troškovi

Kilimandžaro

Nkoanrua

Arusha

jezero Duluti

jezero Manyara

Karatu

krater Ngorongoro

jezero Eyasi

Tarangire

Amini life

Nungwi

Zanzibar

 

Naziv države: Ujedinjena Republika Tanzanija (Jamhuri ya Muungano wa Tanzania)

Površina: 945.087 km²

Stanovništvo: oko 38 milijuna

Glavni grad: Dodoma

Službeni jezik: kiswahili, engleski

Pozivni broj: +255

Vremenska razlika: +2 sata zimi, +1 sat ljeti

Klima: Tanzanija ima tropsku klimu s regionalnim varijacijama zbog topografije. Na visoravnima temperature variraju između 10 i 20 °C. U drugim dijelovima zemlje temperature rijetko padaju ispod 20 °C. Najtoplija razdoblja su između studenog i veljače, a najhladnija između svibnja i kolovoza (oko 15 – 20 °C). Prosječna godišnja temperatura je oko 20 °C. U planinskim područjima (Kilimandžaro) temperature mogu biti vrlo niske. Dva puta godišnje traju kišni periodi (od ožujka do svibnja i od listopada do prosinca s više padavina u toku travnja, svibnja i studenog).

Odjeća: Lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu. Ponijeti tenisice ili cipele za hodanje.

Piće: Piti isključivo flaširanu vodu, dobro oprati ili oguliti svježe voće prije konzumacije.

Hrana: Internacionalna kuhinja; glavna karakteristika lokalne kuhinje su svakako brojni začini koji tamo rastu, poput papra, cimeta, muškatnog oraščića, šafrana, kurkume, đumbira i vanilije. Jela obiluju i morskim plodovima, a jastozi se serviraju s klinčićima. Meso se koristi umjereno i to sve vrste osim svinjetine, s obzirom da je većina stanovništva muslimanske vjere. Tipično domaće jelo je Pwewa Wa Nazi koje se priprema od hobotnice, krumpirovog gulaša i kokosa. Još jedno tipično jelo je Pilau, jelo od guščjeg mesa (janjetine ili govedine) s cimetom. U pripremi jela koristi se kokos koji raste posvuda po otoku, jednako kao i papaja, ananas i banana. Od pića prevladava kokosovo mlijeko koje se koristi i pri pripremi mnogih jela. Odlični su razni sokovi od svježeg voća. Domaćem stanovništvu je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, no u hotelskim resortima i većim turističkim objektima moguće je pronaći strana alkoholna pića, ali i puno vrsta odličnog vina iz susjedne Južnoafričke Republike.

Cjepiva i tablete protiv malarije: Cjepivo protiv žute groznice nije obavezno ukoliko ne putujete preko zemalja u kojima postoji rizik od žute groznice.  Postoji rizik od malarije pa se preporučuje uzimanje tableta. Za  detaljnu mapu rasprostranjenosti savjetujete se sa svojim Zavodom za javno zdravstvo ili pročitajte na http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta: Tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = 2.249,86 TZS; 1 EUR = 2.784,25 TZS (veljača 2018.)

Novac : Preporučujemo ponijeti gotovinu, najbolje USD, u manjim i većim denominacijama. Kreditne kartice vrlo su rijetko prihvaćene.

Mobilni telefoni i Internet: Svi naši mobilni operateri imaju ugovore o roamingu. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

Električna energija: 220-230 V, potreban adapter s tri konektora

Viza: Potrebna (cijena je oko 50 USD, dobiva se u zračnoj luci prilikom ulaska u zemlju)

Pošaljite upit ili rezervirajte Tanzanija i Zanzibar: Obiteljski safari

Odabrano putovanje:

8 + 5 =

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tanzanija i Zanzibar: Obiteljski safari”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se također svidjeti…