Vijetnam: Otkrij Vijetnam od sjevera do juga

Vijetnam je zemlja koja će vam uključiti sva čula

Vrsta putovanja: Grupno

}

Trajanje: 17 dana

Šifra: VN-21-17-G

Veličina grupe: 10-15 putnika

Destinacija: Vijetnam

Datum polaska:

Naslovna » Azija » Vijetnam: Otkrij Vijetnam od sjevera do juga

Status:

U pripremi

Cijena od:

+ avio karta

O ovom putovanju

Vijetnam je zemlja koja će vam uključiti sva čula. Spektakularni krajolici, bogato kulturno nasljeđe, ukusna kuhinja, bučni gradovi i tihe planine. Ploveći u tradicionalnoj džunki divit ćete se vapnenačkim stijenama jednog od najljepših zaljeva na svijetu.

Razgledavat ćete hramove i palače, kolonijalnu arhitekturu i umjetnost inspiriranu utjecajima s raznih strana. Slušat ćete priče o vremenima kraljeva i boraviti u zanimljivom krajoliku koji će vam lako dočarati život u starim vremenima.

Veliki gradovi poput Saigona i Hanoia zapanjit će vas svojim turbulentnim načinom života, za razliku od obala Vijetnama gdje ćete završiti putovanje, opuštajući se u bungalovima na plaži.

Što me očekuje na putovanju?

Klasično putovanje koje ne zahtijeva posebne pripreme i uglavnom je usmjereno na razgledavanje znamenitosti i prirodnih ljepota.

Ponekad se malo spava, budimo se rano, kasno liježemo pa nam dani mogu biti naporniji zbog dugih vožnji ili intenzivnijih razgledavanja. Bit će dosta vožnje brodićima, jedno dvodnevno krstarenje u Zaljevu Halong, a imat ćemo i jedan poludnevni treking na području Sape. Očekuje nas i nekoliko unutarnjih letova; Hanoi – Hue i Da Nang – Saigon te Saigon – Phu Quoc – Saigon.

Noćit ćemo u hotelima s 3* zvjezdice, a dva noćenja bit će u noćnim vlakovima u spavaćim kolima (soft sleeper).

Što je uključeno

unutarnji letovi Hanoi – Hue, Da Nang – Saigon i Saigon – Phu Quoc – Saigon
sav smještaj
ulaznice za spomenute znamenitosti prema programu
transferi i vožnje prema programu
navedeni obroci
vožnja lokalnim brodovima prema programu
jedna mala boca vode na dan
lokalno vođenje na engleskom
pratitelj putovanja za min. 10 putnika
jamčevina

Što nije uključeno

zrakoplovne karte za međunarodne letove – cca 5.200 kn (cijena ovisi o raspoloživosti mjesta na letovima u trenutku rezervacije)
viza za Vijetnam: 400 kn
noćni razgled Saigona na Vespama: 107 USD po osobi (uključena večera, koncert, pića; trajanje 4 sata; plaćanje na licu mjesta)
nadoplata za jednokrevetnu sobu: 3.500 kn
obroci koji nisu navedeni
nadoplata za manje od 15 putnika: 1.000 kn
putno osiguranje (preporučujemo)
osobni troškovi
napojnice za lokalne vodiče i vozače

Plan putovanja

1. dan: Zagreb - Hanoi

Let iz Zagreba za Hanoi uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka. Noćni let.

2. dan: Hanoi

Dolazak u Hanoi prema redu letenja. Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela i odmor od dugog putovanja. Hanoi obiluje jedinstvenim šarmom starih civilizacija i jednom od najljepših kolonijalnih arhitektura. Brojni parkovi i jezera omiljena su okupljališta lokalnog stanovništva gdje provode vrijeme opuštajući se i družeći se. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova i prilagodbu. Noćenje u hotelu.

3. dan: Hanoi - Lao Cai (noćni vlak) (D, R)

Nakon doručka krećemo u obilazak ovog dražesnog glavnog grada. Dan ćemo provesti upoznajući „staru azijsku damu“, grad vječnog sjaja. Razgled započinjemo kompleksom utemeljitelja nacije Ho Chi Minha s mauzolejom (pogled izvana), predsjedničkom palačom i sojenicom. Sojenica predstavlja simbol jednostavnog života ujaka Ho za vrijeme dok je živio u planinama na sjevernoj granici. Palača i sojenica okružene su velikim botaničkim vrtom i ribnjakom, a Ho Chi Minh je tamo živio sve do svoje smrti 1969. Blizu kompleksa nalazi se pagoda na jednom stupu koju je konstruirao kralj Ly Tahi Tong daleke 1049. godine. Slijedi hram književnosti poznat kao prvo nacionalno sveučilište u kojem se danas nalazi povijesni muzej i predstavlja simbol vijetnamskog obrazovanja. Odlazimo do Zapadnog jezera gdje se nalazi pagoda Tran Quoc stara 1.500 godina koja je poznata po svetim Budinim vratima. Zatim se vraćamo u centar Hanoia, prema spokojnom jezeru Hoan Kiem gdje ćemo u kasnim popodnevnim satima pogledati šarenu lutkarsku predstavu na vodi. Predvečer nas čeka transfer do noćnog vlaka koji će nas odvesti od Lao Caia. Noć ćemo provesti u vlaku (soft sleeper s 4 ležaja, rashladni uređaj).

4. dan: Lao Cai - tržnica Cao Son - Ham Rong - Sapa (D, R)

U Lao Cai-u ćemo dobiti lokalnog vodiča od kojih neki dolaze iz lokalnih etničkih sela. Premda možda njihovo znanje povijesti i engleski jezik nisu savršeni, oni najbolje poznaju svoju kulturu i običaje, ali i svaki kutak ovog dijela Vijetnama. Korištenjem tih lokalnih vodiča potiče se razvoj lokalne zajednice. Nakon doručka nastavljamo autom prema Sapi. Vozeći se, uživat ćemo u pogledu na prekrasan krajolik do Muong Khuong-a gdje ćemo skrenuti na makadamsku cestu koja vodi u planinu okrunjenu uvijek zelenim borovima i selima koja okružuju našu sljedeću destinaciju – tržnicu Cao Son. U ovom području žive razna plemena – Cvjetni Hmong, Crni Dao, Nngi i Tay. Svako pleme za sebe lako je prepoznatljivo po tipičnoj tradicionalnoj odjeći koju pripadnici još uvijek rado nose. Prošetat ćemo tržnicom koja vrvi od žamora razgovora i trgovačkog pregovaranja, a potom možemo posjetiti jedno od obližnjih sela plemena Cvjetni Hmong ili Tay. Ručat ćemo u Muong Khuongu i nastaviti vožnju prema Sapi. Sapa je okružena terasastim rižinim poljima i visokim planinama (u blizini je najviši vijetnamski vrh Phan Si Pan). Po dolasku nastavit ćemo vožnju do Ham Ronga, zanimljive valovite stijene koja djeluje kao zmaj zbog kojeg je među lokalnim stanovništvom nazivaju Zmajevom glavom. Krajem dana vratit ćemo se u Sapu, smjestiti u hotel i noćiti.

5. dan: Sapa - (treking) selo Lao Chai - Ta Van - Giang Ta Chai - Lao Cai - Hanoi (noćni vlak) (D, R)

Nakon doručka krećemo na četverosatni treking (6 km) kroz okoliš doline Sape. Čeka nas prekrasan dan upoznavanja sa svakodnevnim životom područja u okolici Sape, kroz seoca Ta Van Giay i Lao Chai u lijepoj dolini Muong Hoa, u kojima uglavnom obitavaju pripadnici plemena Crni Hmong. Njihova kultura je vrlo zanimljiva, baš kao i njihova povijest. Putem ćemo se zaustavljati i uživati u slikovitim brdima prošaranim čudesno lijepim terasastim rižinim poljima i seoskim kućicama. Viđat ćemo gorštake kako obrađuju polja ili čuvaju bivole na ispaši, sprijateljiti se s domaćinima i upoznati njihov jednostavan način života. Nakon ručka u lokalnom domaćinstvu nastavljamo prema seocetu Giang Ta Chai u kojem živi manjinsko pleme Crveni Dao do kojeg ćemo doći kroz šumu bambusa. Nakon odmora kraj vodopada popet ćemo se uzbrdo do ceste gdje će nas čekati prijevoz za Lao Cai. U Lao Caiu možemo kupiti nešto za pojesti prije nego se ukrcamo na noćni vlak za Hanoi (soft sleeper s četiri ležaja, rashladni uređaj). Noćenje u vlaku.

6. dan: Hanoi - Krstarenje Zaljevom Halong (D, R, V)

U Hanoi stižemo u ranim jutarnjim satima. Odvest ćemo se do hotela u blizini željezničke stanice gdje se možemo osvježiti i doručkovati. Potom krećemo prema zaljevu Halong koji je zasigurno najveće prirodno čudo Vijetnama. Oko podneva stižemo u marinu Chai gdje ćemo se ukrcati na tradicionalnu džunku, tipični vijetnamski brod s karakterističnim jedrima u obliku lepeze. Džunka će ploviti među vapnenačkim otočićima i hridima najrazličitijih oblika što stvaraju fantastične prizore. Ovi vapnenački otoci puni su skrivenih plaža, pećina i špilja. Nakon smještaja u kabine i ručka uživat ćemo u laganom povjetarcu kojeg stvara kretanje broda i promatrati pejzaže koji promiču pred našim očima. U popodnevnim satima stižemo do Spilje iznenađenja (Hang Sung Sot). Prošetat ćemo spiljom, a zatim nastavljamo do područja otoka Titop gdje se možemo okupati, roniti s maskom ili se odvažiti na uspon do vrha, odakle se pruža fantastičan pogled na zaljev Halong. U večernjim satima čeka nas večera na brodu uz lokalne morske specijalitete. Uživat ćemo u zalasku sunca uz koktele, prepričavati dojmove, a možda i sklopiti neka nova prijateljstva. Noćenje na brodu.

7. dan: Zaljev Halong - Hanoi - Hue (let Hanoi - Hue) (D, R)

U jutarnjim satima uživat ćemo u suncu i vježbanju Tai Chia-ja na palubi dok brod lagano plovi zaljevom do spilje Luon (Hang Luồn), jedne od zadivljujućih atrakcija skrivene između klifova. U spilju je moguće ući samo brodićem pa možete odabrati hoćete li uzeti kajak i veslati sami ili ćete se prepustiti lokalcima koji će vas u spilju uvesti u barci od bambusa. Nakon spuštanja s broda i male jutarnje avanture, vratit ćemo se na brod gdje ćemo imati kratki tečaj kuhanja – osoblje broda pokazat će nam kako se pripremaju proljetne rolice. Imat ćemo rani ručak na brodu, a zatim ćemo se iskrcati i odvesti do Hanoia. Potom transfer do zračne luke i let za Hue. Po dolasku u Hue smještaj u hotel i noćenje.

8. dan: Hue (D, R)

Hue, nekad političko, kulturno, obrazovno i vjersko središte Vijetnama, danas je samo usnuli gradić poznat po veličanstvenoj arhitekturi, pagodama i kraljevskim grobnicama raštrkanim po okolnim selima i brdašcima. Nakon doručka krećemo na razgledavanje njegovih znamenitosti. Na obali Parfemske rijeke nalazi se lijepa pagoda Thien Mu i ona je jedna od najstarijih antičkih sakralnih zgrada u Hueu. Posjetit ćemo je u sklopu kratkog krstarenja rijekom. Sljedeća stanica bit će mauzolej posvećen nekadašnjem vladaru Tu Duc-u.

 

U drugom dijelu dana posjetit ćemo masivnu citadelu u središtu grada u kojoj se nalaze Citadela i Purpurni zabranjeni grad. Ova kraljevska rezidencija uništena je u Tet ofenzivi 1968., no i dalje je impresivno prošetati njezinim ruševinama. Ako nam ostane vremena prošetat ćemo zanimljivom lokalnom tržnicom Dong Ba na kojoj se prodaju razni lokalni proizvodi i rukotvorine. Navečer ćemo uživati u folklornim pjesmama na obali Parfemske rijeke, a potom povratak u hotel i noćenje.

9. dan: Hue - Danang - Hoian (D, R)

Nakon doručka nastavljamo naše putovanje prema jugu i slikovitom gradu Hoian. Putem ćemo se zaustaviti na plaži Lang Co da malo odmorimo i upijemo ljepotu tirkiznog mora, a zatim nastavljamo po prijevoju Hai Van starom vijugavom autocestom. Zaustavit ćemo se i u mjestu Danang, velikom trgovačkom čvorištu, gdje ćemo kratko posjetiti muzej Cham i vidjeti rezbarije u vapnencu iz razdoblja kraljevstva Champa koje je vladalo središnjem obalnom području prije prodora Vijetnamaca na jug. Posjetit ćemo i poznatu Kinesku plažu. Naposljetku stižemo u živući muzej na obali rijeke Thu Bon, grad Hoian, koji odiše šarmom na svakom koraku. Hoian je u 16. i 17. stoljeću bio prometna međunarodna trgovačka luka za kineske, nizozemske, francuske, japanske, portugalske i arapske trgovce za trgovanje svilom visoke kvalitete. Stara arhitektura zanimljiva je kombinacija tradicionalne vijetnamske s kineskim i japanskim utjecajem. Šetajući gradom otkrit ćemo ljepote Hoiana; njegove niske kućice raštrkane po uličicama koje lijepo odražavaju multikulturalnu povijest mjesta, ali i znamenitosti kao što su poznati Japanski natkriveni most, kuće u kineskom stilu te šarenu tržnicu na obali. Noćenje u hotelu.

10. dan: Hoian - My Son - Danang - Saigon (let Danang - Saigon), (D, R)

Nakon doručka krećemo do svetišta My Son čiji je doslovni prijevod Lijepa planina. My Son je skupina napuštenih i djelomice srušenih hinduističkih hramova koje su izgradili kraljevi Champa od 4. do 15. stoljeća. Smješteni su u prekrasnoj zelenoj dolini, okruženi impresivnim planinama i uvršteni na listu UNESCO-ve svjetske baštine. Hramovi su uglavnom posvećeni bogu Šivi, a najznamenitiji je Bhadresvara kojeg često uspoređuju s Angkor Watom u Kambodži. U kompleksu se nalazi i muzej Cham skulptura. Potom se vraćamo do zračne luke u Danangu odakle nas čeka kratki let do Saigona. Po dolasku u Saigon odvest ćemo se do hotela i smjestiti. U večernjim satima imate mogućnost opcionalnog noćnog razgleda na Vespama. Polazak je u 18 sati, a obilazak traje 4 sata. Razgled se plaća na licu mjesta. Ovaj noćni razgled je zanimljiv jer, osim što ćete se voziti na Vespi otkrivajući mjesta za koja samo lokalci znaju, kušat ćete razne „street food“ specijalitete, piti koktele, slušati uživo vijetnamsku glazbu te osjetiti lokalni ugođaj Saigona. Oni koji se ne odluče za ovu opcionalnu turu imaju slobodno vrijeme za istraživanje i programe po vlastitom izboru. Noćenje u hotelu.

11. dan: Saigon - Cai Be - Vinh Long - Saigon (D, R)

Nakon doručka odvest ćemo se do Cai Be i ukrcati se na motorni brod kako bi izbliza upoznali vodeni svijet delte rijeke Mekong, najvećeg rižišta Vijetnama. Posjetit ćemo zanimljivu plutajuću tržnicu i svjedočiti zgodnoj interakciji trgovanja na vodi. Nastavljamo dalje ploviti deltom. Duboki kontrast bujne zelene vegetacije s vodom crvenom od nataloženih slojeva rijeke doista je zanimljiv prizor. Zaustavit ćemo se na jednom od otoka i prošetati kroz zelene voćnjake te ručati lokalne delicije s tropskim voćem. Nakon ručka vraćamo se na naš brodić koji nastavlja plovidbu uz spokojna obalna sela pa ćemo imati priliku promatrati jednostavan život lokalaca. Plovidba završava popodne u gradu Vinh Long, gdje ćemo prošetati tržnicom i uživati u šarenilu boja i mirisa. Krajem dana vratit ćemo se do Saigona i prenoćiti.

12. dan: Saigon - hramovi Cao Dai - tuneli Cu Chi - Saigon (D, R)

Nakon doručka krećemo prema Tay Ninhu u blizini kambodžanske granice kako bismo posjetili hram Cao Dai kojeg obilazi 50.000 sljedbenika, caodaista. Caodaizam je pokret koji je započeo u Vijetnamu početkom 20. stoljeća, a temelji se na svim glavnim religijama istoka i zapada, od kršćanstva i islama do konfucijanizma, taoizma i budizma, zbog čega se iznad glavnog oltara i nalazi znak na kojem piše „Sve religije imaju isti razlog“. Za kraj dana odvest ćemo se do tunela Cu Chi koji su sagrađeni za potrebe Viet Minha (lige za neovisnost Vijetnama) kada su pokušavali izbaciti francuske okupatorske snage iz države te stvoriti slobodni Vijetnam. Smišljeni su krajem 1940-ih i izvorno su trebali biti skrovišta za oružje i streljivo, no ubrzo su se pretvorili u skrovišta boraca Viet Minha. Do sredine 1960-ih i početka rata protiv američkih snaga probijalo se 250 km tunela ispod Cu Chija i okolnih područja. U vrijeme rata s Amerikancima služili su kao vojna baza Viet Conga. Nakon obilaska povratak u Saigon i noćenje.

13. dan: Saigon - Phu Quoc (let Saigon - Phu Quoc) (D)

Nakon doručka krećemo u poludnevni razgled Saigona, kaotične metropole u kojoj na jednoj strani sadašnjost kroji sudbine i borbu za opstanak mnogih pridošlica, dok na drugoj strani stoljetna kultura i dalje opstaje u rukama umjetnika i njihovih djela. Dan ćemo posvetiti razgledavanju najvećih znamenitosti grada: Ratnog muzeja, Palače ujedinjenja – bivše rezidencije južno-vijetnamskog predsjednika te upečatljive građevine francuskog kolonijalizma kao što su crkva Notre Dame i stari poštanski ured. Posjetit ćemo i poznatu tržnicu Ben Thanh, važan simbol Saigona, na kojoj je sve na prodaju. Slijedi transfer do zračne luke i let prema Phu Quoc-u. Phu Quoc je najveći otok u Vijetnamu. Smjestio se u Tajlandskom zaljevu, uz obalu Malajskog poluotoka, površine 574 km² i populacije preko 100,000. Bogat je prirodnim dobrima te je iznimno popularna turistička lokacija zbog svojih bijelih pješčanih plaža, koraljnih grebena i kokosovog drveća. Ovdje ćete se odmarati i uživati na plaži u bungalovima i vlastitim aktivnostima. Noćenje.

14. dan: Phu Quoc (D)

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

15. dan: Phu Quoc (D)

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

16. dan: Phu Quoc - Saigon (let Phu Quoc - Saigon) (D)

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. U popodnevnim satima transfer do zračne luke i povratak u Saigon. Potom povratak kući uz presjedanje.

17. dan: Saigon - Zagreb (D)

Nastavak putovanja. Dolazak u Zagreb prema redu letenja.

*Napomena

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Perzepolis d.o.o. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Cijene su izražene za 15 putnika i za plaćanje u gotovini.

Prije putovanja putnik treba provjeriti valjanost svoje putovnice te se informirati o propisima i procedurama zemlje u koju putuje i u koju se vraća (vizni režim, Covid19 mjere za ulazak u destinaciju i povratak u domicilnu zemlju te o svim ostalim propisima koji bi mu mogli biti od značaja prije i za vrijeme putovanja).

Karta

Hanoi

Lao Cai

tržnica Cao Son

Ham Rong

Sa Pa

Selo Lao Chai

Ta Van

Giang Ta Chai

Lao Cai

Krstarenje zaljevom Ha Long

Hue

Da Nang

Hoi An

My Son

Saigon

Cai Be

Vinh Long

Hramovi Cao Dai

Tuneli Cu Chi

Phu Quoc

Općenito o Vijetnamu

Naziv države: Socijalistička Republika Vijetnam
Površina: 332.000 km²
Stanovništvo: 83.5 milijuna
Glavni grad: Hanoi
Službeni jezik: vijetnamski
Pozivni broj: +84
Vremenska razlika: +6 zimi / +5 sati ljeti

Hrana

Uobičajeni sastojci uključuju riblje umake, škampe, umak od soje, rižu, svježe bilje, voće i povrće. Vijetnamski recepti koriste limunsku travu, đumbir, mentu, vijetnamsku metvicu, dugi korijandar, Saigon cimet, chili, limetu, i bosiljak. Tradicionalna vijetnamska kuhinja uvelike je cijenjena zbog svježih sastojaka, minimalne upotrebe mliječnih proizvoda i ulja, komplementarnih tekstura i oslanjanja na bilje i povrće. Uz ravnotežu između svježeg bilja i mesa i selektivne upotrebe začina kako bi se postigao ukus, vijetnamska se hrana smatra jednim od najzdravijih kuhinja širom svijeta.

Piće

Preporučuje se piti flaširana voda.

Zdravstvene informacije

Nema obaveznih cjepiva. Postoji ograničeni rizik od malarije, no tablete nije potrebno piti za sva područja. Predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo ili na linku http://www.fitfortravel.nhs.uk.

Valuta

Vijetnamski dong (VND); 1 USD = 23,178.83 VND; 1 EUR = 27,509.45 (rujan 2020.)

Novac

Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini; bolje je ponijeti dolare, ali ako imate eure ponesite njih. Na mnogim mjestima možete plaćati u dolarima tako da preporučujemo da ne mijenjate velike iznose, no dobro je uvijek imati nešto vijetnamskih donga jer su neke kupnje povoljnije, a i postoje mjesta na kojima neće primiti dolare. Sa sobom uzmite što više sitnih denominacija (od po 1 dolar) i vodite računa da su novčanice novije jer je stare novčanice teško zamijeniti. Crno tržište za zamjenu valuta treba izbjegavati. Od kreditnih kartica koriste se Visa i Master card, no obično se na iznose obračunava 3% provizije.

Viza

Viza za Vijetnam može se dobiti na granici, uz određene pripreme koje obavlja agencija. Za vizu je na putovanje potrebno ponijeti 1 fotografiju.

Odjeća

Ovisno o područjima u koja putujete i dobu godine kada putujete, trebat će vam garderoba i za toplo i za hladno vrijeme. Za brdska područja (kao npr. Sapa i okolica) ponesite nešto topliju odjeću, dok je jug uvijek relativno topao pa se treba slabije oblačiti. Kišobran neka vam bude pri ruci jer je Vijetnam dosta kišovita zemlja. U hramove se ne smije ulaziti u kratkim hlačama, kratkim suknjama ili majicama na bretelice pa to imajte na umu kad vam je na programu razgledavanje hramova.

Klima

Premda je klima u Vijetnamu ugodna i omogućuje putovanje u toku cijele godine, zemlja se dijeli na nekoliko klimatskih područja. Sjeverni Vijetnam ima četiri godišnja doba, a vrijeme se dramatično može promijeniti i unutar jednog dana. Od prosinca do veljače može biti dosta hladno i vlažno, dok su ljetni mjeseci od svibnja do listopada vrući i vlažni sa svakodnevnim kišama i povremenim tajfunima. Najhladniji mjesec je siječanj, dok su najtopliji mjeseci od lipnja do kolovoza. Najugodnije vrijeme za putovanje ovim područjem je proljeće (ožujak i travanj) te jesen (od rujna do studenog). Središnji Vijetnam leži između tropske i monsunske klimatske zone. Vrlo je vruć i vlažan od svibnja do listopada, s dosta nestabilnim vremenskim uvjetima i čestim poplavama. Suha sezona traje od prosinca do veljače s nešto hladnijim danima. Južni Vijetnam ima tropsku klimu i prolazi kroz kišnu i sušnu sezonu. Kiša pada od srpnja do studenog, s kratkim, ali snažnim pljuskovima. Najviše kiše padne od lipnja do kolovoza. Sušno razdoblje traje od prosinca do lipnja, s posebno vrućim i vlažnim razdobljem od ožujka do svibnja. Temperature se kreću oko 27 stupnjeva tijekom cijele godine. Najbolje vrijeme za putovanje po ovom području je od prosinca do travnja, kada ima najmanje oborina. Želite li putovati kroz cijeli Vijetnam, najpogodnija razdoblja su od ožujka do travnja i od rujna do prosinca.

Električna energija

Koriste se razne vrste utičnica, između ostalog i utičnice s dvije rupe kao kod nas. Ako imate adapter za utičnice američkog tipa ili s tri rupe, ponesite ga sa sobom.

Mobilni telefoni i internet

Sva tri mobilna operatera imaju roaming s Vijetnamom, a Internetska pokrivenost je dobra.

Pošaljite upit za Vijetnam: Otkrij Vijetnam od sjevera do juga

Cijena putovanja:*

Opcionalne nadoplate:

14 + 14 =

Možda će vas zanimati i…