Tajland

Dojmovi putnika

Naša Tajlandska obiteljska avantura započela je prije par godina kada sam na preporuku prijateljice počela  pratiti stranice agencije i zamijetila ovo putovanje. U navedenom programu odmah sam pronašla sve ono što sam tražila za naše obiteljsko putovanje, upoznavanje jedne daleke zemlje, posjet povijesnim, kulturnim znamenitostima, druženja s životinjama i obilazak prirode. I napokon smo ove godine realizirati naše putovanje. Ovo putovanje se zbog jedinstvenog doživljaja što pruža može  nazvati avanturom iako zbog ostalog što inače povezujemo s riječi avantura (rizik, neizvjesnost) ovo putovanje nema karakteristike „avanture“. Ivona, njezin tajlandski suradnik i njegov tim savršenom organizacijom i svojim osobnim angažmanom  ovo putovanje učinili su nezaboravnim doživljajem.

Organizacija putovanja: J savršena. Od trenutka slijetanja u zračnu luku u Bangkoku pa do odlaska na raspolaganju su nam bili lokalni vodič , vozač i kombi.  Dobitna kombinacija J. U Bangkoku i okolici pratio nas je Lek, u Chiang Mai naš je domaćin bila Nina, a u Hua Hinu Pongpat. Svi su se jako trudili da nam prenesu što više informacija o svojoj lijepoj zemlji, njezinoj prošlosti ali i sadašnjosti. I ono što je jako bitno trudili su se da se u svakom trenutku osjećamo ugodno i opušteno, baš kako na odmoru i treba biti. Trudili su se da nam odgovore na naša pitanja i pomognu realizirati naše dodatne želje. Hvala svima! Luksuzan kombi uvijek je bio ugodno rashlađen s bocama hladne vode i uvijek na pravom mjestu. Obilazak grada na ovaj način bio je pravo zadovoljstvo. Kombi bi nas iskrcao ispred znamenitosti i sačekao na istom mjestu kako bi nas prevezo na novo odredište.  Tijekom putovanja bilo je dosta vožnje kombijem, ali uvijek je to bila sigurna i ugodna vožnja tijekom koje smo često znali i odrijemati . Spuštanjem se sjedala mogu dovesti skoro do ležećeg položaja tako je se drijemanje u kombiju bilo više nego ugodno.

Originalni plan, koji nas je i privukao, malo smo prilagodili našim željama (to je jedna od velikih prednosti privatnih putovanja). S obzirom na kasno večernji dolazak u Bangkok tu smo produžili  boravak još jedan dan, umjesto vožnje željeznicom smrti obišli smo Erawan slapove i nismo posjetili Chiang Rai (ovo je možda nije bila baš najbolja odluka, prema riječima lokalnog vodiča, ali to možemo iskoristiti kao jedan od razlog za povratak na Tajland ). Sve ostalo navedeno u programu putovanja smo vidjeli i doživjeli, a program je složen tako da nudi najbolje, najinteresantnije. Obišli smo sve važnije hramove, vozili se jedinstvenim brodovima u Bangkoku, posjetili plutajuću tržnicu, vozili se i spavali na rijeci Kwai, te se družili se s brojnom životinjama. Bilo je tu slikanja s pitonom, slow Lorisom, hranjenje riba, druženje i  jahanje na slonovima, vožnja volovskom zapregom, druženje s tigrovima, te jahanje na konjima po prekrasnoj pješčanoj plaži u Hua Hinu.

Jedna velika pogodnost ovog putovanja bila je činjenica da smo skoro svaki dan imali uključeni ručak. To nam je omogućilo da kušamo Tajlandsku kuhinju, isprobamo njihove specijalitete, ali u provjerenim uvjetima. Najčešće je to bio „Buffe lunch“, a naši vodiči uvijek su bili uz nas da nam predstave servirane specijalitete tako da je doživljaj bio kompletan.

Odličan izbor hotela, omogućio nam je da i u tom dijelu putovanja u potpunosti uživamo. Svi hoteli imali su neki poseban šarm, atmosferu i fraza jedan ljepši od drugog u ovom slučaju u potpunosti odgovara. Jedan hotel ipak bismo izdvojili, Float House River Kwai. Bio je to jedinstveni doživljaj noćenja na rijeci Kwai, u prekrasnim luksuzni kućicama na splavovima, izrađenim od prirodnih materijala.

Svaki dan čekao nas je neki novi, jedinstveni doživljaj, ali jedan bismo ipak izdvojili. Bilo je to jahanje slonova u kampu “Thai elephant home”. Tijekom 3 sata bili smo pravi mahouti. Obučeni kao mahouti, popeli samo se na “naše” slonove, u laganom ritmu jašući te prekrasne velike životinje došli smo do rijeke gdje je započelo zajedničko kupanje. Ne znam tko je više uživao slonovi ili mi.

S putovanja smo se vratili puni dojmova i svima koji su nas htjeli slušati prepričavali smo svoje doživljaje i pokazivali brojne fotografije. Tajland je čarobna zemlja, a putovanje s Perzepolis agencijom garancija je da će to putovanje biti nezaboravni doživljaj na kojem ćete se moći u potpunosti opustiti i prepustiti uživanju u svakom trenutku boravku. Alica Rački

Tajlandska obiteljska avantura

Pošaljite nam svoje dojmove

6 + 3 =